Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 04. 2018.

Tesla je odrastao okružen ženama: A ovako su izgledale sestre genija iz Smiljana

Nikola Tesla je jedan od najznamenitijih naučnika u istoriji. Otkrićima je preokrenuo tok naše civilizacije. O naučniku iz Smiljana najviše znamo iz knjiga, a samo je nekolicina ljudi imala priliku da Nikolu upozna izbliza. Među njima su bile njegove tri sestre.

Tesla je odrastao okružen ženama: A ovako su izgledale sestre genija iz Smiljana

foto: zena.blic.rs

U životu inovatora značajno mesto je zauzimala majka Đuka, kao i otac Milutin i brat Dane Tesla. A bile su tu i one, Nikoline sestre.

Marica TeslaMARICA TESLAPROFIMEDIA

Sestra Marica bila mu je veoma fizički slična. Ona i Nikola delili su karakteristične crte lica. Pronalazač polifaznog sistema, obrtnog magnetskog polja, asinhronog motora, sinhronog motora i Teslinog transformatora, rastao je i uz sestru Angelinu.

Angelina TeslaANGELINA TESLAPROFIMEDIA

A njegovo odrastanje pratila je i sestra Milka. Život prvog Srbina koji je nominovan za Nobelovu nagradu (desilo se to 1937. godine), i nakon smrti izaziva prave kontroverze.

Milka TeslaMILKA TESLAPROFIMEDIA

I dok njegovi pronalasci ne prati nikakav znak pitanja, ostale sfere njegovog života su i dalje misteriozne. Kakav je bio Nikola izvan polja nauke? Osobenjak ili jednostavan čovek? Zapanjujućom pažnjom se prati svaki trag iz njegove biografije.

Izvor: zena.blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage