Press Online :: Zabava http://pressonline.rs/zabava/rss.html sr http://pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Zabava http://pressonline.rs/zabava/rss.html Suzana nakon šamara prelomila: "Miki će snositi posledice!" http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/418211/suzana-nakon-samara-prelomila-miki-ce-snositi-posledice-.html Pevačica Suzana Perović pretrpela je šamar od bivšeg partnera Mikija Đuričića, koji je zbog agresivnog ponašanja diskvalifikovan iz rijaliti šoua, a nakon toga je dobio godinu dana kućnog zatvora i zabranu prilaska Suzani, kao i Nadeždi, prema kojoj je takođe bio nasilan. ]]> Foto:puls

Nakon negove diskvalifikacije Suzana je plakala i govorila da hože da izađe iz rijalitija kako bi bila sa njim, međutim, pevačica je sada promenila priču.

Rada Vasić je pitala Suzanu Perović šta misli o tome što joj je Miki udario šamar i što je štakama napao Nadeždu, a Perovićeva je sve iznenadila odgovorom.

- To što se desilo Nadeždi i meni, to znamo samo mi. Nema opravdanja šta se tu desilo, ja čekam advokata i on će definitivno snositi posledice. Jednostavno sam ja u toj priči bila jako konfuzna, ja sam ušla iskreno sa Mikijem u priču, pogotovo što sam dobila poziv od meni najbitnije osobe. Bila sam previše tolerantna prema toj osobi, oprostite mi, jer mi je mrsko i da izgovaram njegovo ime. Ja sam sigurna da nisam ništa loše rekla što bi njega nateralo da uradi to. Verujem u pravosuđe ove države i da će uraditi ono šta treba - priznala je ona.

]]>
Mon, 24 Jun 2019 14:48:01 +0200 Džet set http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/418211/suzana-nakon-samara-prelomila-miki-ce-snositi-posledice-.html
Efikasne vežbe koje će oblikovati vaš struk http://pressonline.rs/zabava/life-style/376743/efikasne-vezbe-koje-ce-oblikovati-vas-struk.html Želite tanak struk i ravan stomak? Ovim vežbama ćete to i postići! ]]> Foto:zenskikutak.rs

Nije kasno za odličnu liniju, a vežbe za struk su obavezne da biste dobili siluetu na koju ćete biti ponosni na plaži! 

Otklon sa ketlbelom

Raskoračni stav širine ramena, u jednoj ruci je teg, a drugu ruku savijenu stavite na potiljak. Otklonom tela u stranu spuštajte se i podižite tako da osetite rad bočnih mišića (oblikusa). Prilikom izvođenja ove vežbe vodite računa da su ramena i leđa uvek ispravljena. Vežbu izvodite obostrano.

Dužina trajanja vežbe: 4 kruga po 15 ponavljanja.

Rotacija trupa sa medicinkom

Raskoračni stav širine ramena, ruke blago savijte u laktu i držite loptu. Oslonac je na stopalima, a kolena su blago savijena. Vežba se izvodi naizmeničnom rotacijom trupa gde treba obratiti pažnju na ispravljena leđa i čvrst abdomen.

Dužina trajanja vežbe: 4 kruga po 30 sekundi.

Ruski tvist

Početni položaj je sedeći, prilikom koga noge i trup izgledaju kao slovo V, blago su vam savijeni laktovi i držite loptu. 

Rotacijom trupa prebacujte loptu sa jedne na drugu stranu vodeći računa da su leđa ispravljena i da je akcenat na abdomenu. Napredni nivo izvodi se sa odignutim nogama sa tla.

Dužina trajanja vežbe: 4 kruga po 30 sekundi

]]>
Mon, 24 Jun 2019 02:42:01 +0200 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/376743/efikasne-vezbe-koje-ce-oblikovati-vas-struk.html
Horoskop za ponedeljak 24. jun http://pressonline.rs/zabava/astro/317221/horoskop-za-ponedeljak-24-jun.html Dnevni horoskop. ]]> OVAN

Ona: Stižu vam mnogobrojne SMS poruke. Komunikativni ste i otvoreni za nova poznanstva.

On: Imate nove poslovne pregovore. Primate lepe vesti u toku dana.

Nova ljubav na pomolu! 

BIK

Ona: Imate finansijsku krizu. Pokušavate da zaradite veći novac.

On: Pravite neracionalne finansijske procene. Prijaće vam razgovori sa Rakom.

BLIZANCI

Ona: Idealizujete osobu koja vam se dopada. Lakoverni ste.

On: Skloni ste da poverujete u sve što vam se servira. Budite oprezni.

RAK

Ona: Iznenađeni ste mnogim događajim u vašam životu. Izlazite na mesto zatvorenog tipa.

On: Tajne ljubavne veze nisu rešenje. Emotivno ste nestabilni.

LAV

Ona: Imate nove prijatelje. Udvara vam se prijatelj.

On: Saosećajni ste prema osobama koje su vam drage. Spoznajete ko su vam pravi prijatelji.

DEVICA

Ona: Haotičan dan na poslu. Neko vas kritikuje.

On: Ne prija vam saradnja sa Blizancima. Zaboravljate svoje obaveze.

VAGA

Ona: Idealan dan za putovanje. Povoljan je period za usavršavanje.

On: Planirate putovanje. Potrebno vam je da promenite ambijent.

ŠKORPIJA

Ona: Neodlučni ste. Osetljiva vam je nervna baza.

On: Sve češće vam je potreban odmor. Brzo se zamarate na poslu.

STRELAC

Ona: Uzbudljiva situacija u ljubavi. Možete lako da se zaljubite.

On: Ne razumete partnerovo ponašanje. Izlazite na sastanak.

JARAC

Ona: Mnoštvo dešavanja na poslu. Teško vam je da se koncentrišete na obaveze.

On: Dinamičan dan na poslu. Novo poznanstvo u ljubavi.

VODOLIJA

Ona: Pozvani ste na zabavu. Udvara vam se Blizanac.

On: Prihvatite poziv za izlazak večeras. Upoznaćete zanimljive ljude.

RIBE

Ona: Brinete zbog situacije u porodici. Prija vam kućni ambijent.

On: Previše fantazirate. Upoznaćete interesantnog Raka. 

]]>
Mon, 24 Jun 2019 02:44:22 +0200 Astro http://pressonline.rs/zabava/astro/317221/horoskop-za-ponedeljak-24-jun.html
Kako su nacisti napravili prvu fotografiju Zemlje iz svemira http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/383024/kako-su-nacisti-napravili-prvu-fotografiju-zemlje-iz-svemira.html Dosad smo dobili mnogo fotografija Zemlje iz svemira - od satelita koji prate led na Arktiku, do astronauta koji fotografišu polarnu svetlost “s visine”. Međutim, malo ko zna da je svet pre 70 godina dobio prvu fotografiju naše planete iz kosmosa. ]]> foto: b92.net

Fotografija je nastala 24. oktobra 1946. zahvaljujući kameri na američkoj vojnoj raketi lansiranoj iz Novog Meksika. 

SAD je angažovala grupu nemačkih raketnih naučnika krajem Drugog svetskog rata, koji su koristili nacističke projektile da prenesu Devry 35-milimetarsku kameru u svemir. 

Kamera je bila zatvorena u čeličnu kutiju, kako bi bila zaštićena prilikom povratka na Zemlju, ali je čak i tako pretila opasnost da se kamera rasprši u paramparčad prilikom prolaska kroz atmosferu. 

Baš zbog toga su svi uključeni u ovu pionirsku misiju bili van sebe od sreće kada je projekat uspeo. 

“Bili su presrećni, skakali su unaokolo kao deca”, kaže Fred Ruli, koji je bio u timu za pronalazak kamere nakon njenog pada na zemlju. 

A onda, kada su prvi put projektovali fotografije, naučnici su “potpuno poludeli”. 

Nastale su na 104 kilometra od površine Zemlje i u crno-beloj tehnici prikazuju Zemljino zakrivljenje i oblake koji se nadvijaju nad američkim jugozapadom. 

Herman Obert, Nemac austrougarskog porekla, fizičar i inženjer, jedan je od ljudi koji su dizajnirali V-2 raketu koja je svetu omogućila ove fotografije bez presedana. 

Nakon što je prvi put lansirana 1944. Hitler je lansirao na hiljade tih projektila na London, Antverp i Lijež. Oko 1.500 V-2 raketa (“V” u nazivu označava Vergeltungswaffe ili Oružje osvete), ispaljeno je na London i jugoistočnu Englesku. 

Posle rata tim nemačkih raketnih stručnjaka tajno se preselio u Ameriku i zajedno sa vojskom SAD radio na svemirskom programu. Oni su testirali sposobnosti V-2 rakete za istraživanje svemira i vojnu odbranu, a upravo zahvaljujući tome je nastala i prva fotografija Zemlje i svemira. 

Od tada, mnoge letelice ovekovečile su je i iz mnogo većih udaljenosti. 

Tako se 14. februara 1990. Vojadžer 1 “osvrnuo” na Sunčev sistem od Neptuna do Sunca i tada je nastala slavna fotografija “Bleda plava tačka” – prvi portret Zemlje iz takve udaljenosti.

]]>
Mon, 24 Jun 2019 02:45:43 +0200 Zanimljiva istorija http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/383024/kako-su-nacisti-napravili-prvu-fotografiju-zemlje-iz-svemira.html
E, OVO NAM SVIMA TREBA! Evo kako da momentalno smirite živce http://pressonline.rs/zabava/life-style/334016/e-ovo-nam-svima-treba-evo-kako-da-momentalno-smirite-zivce.html Primenjivanjem ove vežbe lako ćete svoje telo opustiti i pomoći mu da se vrati u stanje normalnog funkcionisanja, bez napetosti. ]]> Foto;srbijadanas.rs

Evo šta treba da uradite: 

1. korak 

Polako probajte da udišete i izdišete duboko na nos. Tako pročišćavate, zagrevate i vlažite vazduh. 

2. korak Opustite telo - Lezite i namestite se u poziciju u kojoj se osećate udobno. Polako počnite da opuštate mišiće nogu, kukova, stomaka, grudi, ruku i vrata. 

3. korak 

Usredsredite pažnju na svoje disanje i opuštanje. Kada se opustite, udahnite i dopustite da vam se stomak podigne, a onda polako izdahnite i dopustite da vam se stomak uvuče. 

Dva puta dnevno primenjujte ovu vežbu (svaki put po 10 udisaja otprilike) tokom nedelju dana ili više. Praktikujte svaki put kad mislite da vam je ova vežba potrebna. 

]]>
Mon, 24 Jun 2019 02:51:16 +0200 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/334016/e-ovo-nam-svima-treba-evo-kako-da-momentalno-smirite-zivce.html
PAZITE KOME ŠTA PRIČATE! Evo kako horoskopski znaci čuvaju tajne! http://pressonline.rs/zabava/astro/342793/pazite-kome-sta-pricate-evo-kako-horoskopski-znaci-cuvaju-tajne.html Saznajte kom horoskopskom znaku možete reći sve bez brige da će vašu tajnu ikada otkriti, a sa kojim morate biti oprezni. ]]> Foto:cosmopolitan.rs

Ovan 

Ako ste njemu, ili njoj poverili tajnu, pazite da ih ne izbacite iz takta, jer će u tom trenutku vrlo impulsivno ispričati sve što ne treba, bez obzira ko se nalazi u vašem prisustvu. To naravno neće napraviti s namerom, nego zato što oni prvo nešto urade, pa onda razmišljaju, ali ako pritom otkriju nešto što ne želite da bude otkriveno, to vam i neće biti od koristi. 

Bik 

Stabilan je i uporan, ali Bikovima poveravajte tajne samo ako znate da se slažu sa tim što ste poverili. U svim ostalim slučajevima, zadržite to za sebe. Bik će se potruditi da vam objasni kako to nije realno i pametno i da sebi bez razloga komplikujete život. Testirajte ga pričom ''šta misliš o...'', pa mu tek onda, eventualno poverite tajnu. 

Blizanci 

Evo znaka koji je oličenje brbljivosti i zato im tajnu ne poveravajte ni u snu. Čak i ako nema potrebu da ispriča nekome sveže vesti, "izlajaće" se sasvim slučajno, dok pije kafu s osobom koja će priču razglasiti. Dakle, oprez kada otkrivate tajne Blizancima. 

Rak 

Poverljiv i lojalan, ali ako ćete ga tom tajnom rasplakati ili učiniti sentimentalnim, ne progovarajte. Rak će vam ponuditi rame za plakanje, utehu, zagrljaj, čaj, sve samo da vam pomogne. Sve u svemu, na Rakove možete da računate, jer ako ste mu važni, nikada ne odaje ono što zna. 

Lav 

Tajne koje Lava mogu dovesti u iskušenje da se njima pohvali ili da se pred nekim dokaže, ne poveravajte. A ako se radi o njegovoj konkurenciji, ili osobi koja mu nije simpatična, ovaj savez s vama oko tajne će biti jako zanimljiv. Ako može da pomogne da pobedite nekoga, tu je uz vas. 

Devica 

Diskretna Devica će čuvati poverene informacije sve do trenutka vašeg udaljavanja od nje. Tada će početi s pričama ''kad se samo setim, šta sam sve znao (znala) i ćutim, a ko mi je rekao hvala''. Dakle, samo ako ste sa Devicom dovoljno dugo u dobrim odnosima i planirate da ih nastavite, otvorite dušu. 

Vaga 

Oni su divni prijatelji, ali može da se desi da Vagu neka okolnost dovede do odmeravanja razloga za ili protiv odavanja poverene tajne. Dakle, iza njihovog šarma retko se krije krajnja poverljivost. One rado šire priče svojih prijatelja, naravno, dobronamerno. 

Škorpija 

Tajna koja hoda je Škorpijino drugo ime. Kada bi ih inkvizitori stavili na muke, oni bi ćutali. Oni najbolje razumeju tajne, jer ih i sami imaju u većim količinama. A kada se nešto oda, javno ispriča, ili sazna, gubi čar i to više nije to. Slobodno poveravajte sve, čak i zavere koje kujete, oni će vam čuvati leđa. 

Strelac 

Da nije urođene pričljivosti Strelca, oni bi bili sjajni prijatelji. Naročito ako se tajne odaju uz čašicu, ili flašicu razgovora, priči neće biti kraja. Može da se desi da misleći da im je neko drugi ispričao nešto, krenu vama da pričaju sve čega se sete, u vezi svih osoba koje su im ikada nešto poverile. 

Jarac 

Prava „siva eminencija“ horoskopa. To su vladari iz senke, koji budnim okom otkrivaju tajne koje im i ne želite poveriti. Jarčevi znaju kako da ostvare korist od čuvanja tajne jer ćete im u zamenu za njihovu diskreciju, vi ugovoriti sastanak s neim ko im je potreban za posao. Njihove finansije su najveća tajna. 

Vodolija 

Ako želite da vam Vodolija bude čuvar tajne, morate imati krajnje ekscentričnu tajnu. U svim ostalim slučajevima, oni će se smejati vašoj potrebi da tu uobičajenu stvar smatrate tajnom. Na prvom okupljanju celog vašeg društva, ispričaće vašu tajnu uz gomilu duhovitih dosetki. 

Ribe 

S Ribama nema velikog rizika. One će poverene tajne možda i zaboraviti, a i ako ih zapamte, čuvaće ih zauvek, jer Ribe su jako tajanstvene i u skladu s tim vole osobe s tajnama. Nikada im ne poveravajte nešto što je suprotno njihovim emocijama. 

]]>
Mon, 24 Jun 2019 02:52:15 +0200 Astro http://pressonline.rs/zabava/astro/342793/pazite-kome-sta-pricate-evo-kako-horoskopski-znaci-cuvaju-tajne.html
Eksplicitni snimci, trojka, pipkanje po telu: Ani Korać ukrali telefon, pa ovo isplivalo u javnost?! http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/418210/eksplicitni-snimci-trojka-pipkanje-po-telu-ani-korac-ukrali-telefon-pa-ovo-isplivalo-u-javnost.html Zadrugarka Ana Korać navodno je izgubila mobilni telefon u kojem se nalaze njene eksplictne slike i provokativni snimak sa Filipom Mijatovim! ]]> Foto:puls

Prijatelji Koraćeve pokušavaju da se "dokopaju" telefona i ubeđeni su da je ukraden i hakovan. To su primetili kada su sumnjive radnje počele da se dešavaju na njenom Instagram profilu.

Ana Korać Ana Korać • Youtube / screenshot

- Odmah smo pozvali njen broj, zazvonio je, a zatim se isključio. Kontaktirali smo i sa produkcijom "Zadruge", ali su nam oni rekli da ga nije ostavila kod njih kad je ulazila. Tek tad smo se zbunili - kaže Anin prijatelj za "Informer", koji je insistirao na anonimnosti.

Ana Korać i Filip Mijatov Ana Korać i Filip Mijatov • Instagram

- Ana u telefonu čuva i nekoliko eksplicitne snimaka sa Minom Vrbaški, koji su nastali dok su živele zajedno. To, međutim, nije ništa u odnosu na snimke intimnog čina koje je snimila sa nekoliko bivših momaka, a slala im je i klipove na kojima se zavodljivo uvija i pipka po telu. O prepiskama sa bogatim frajerima da ne pričam! Ma kad bi se to pojavilo u javnosti, bilo bi prava poslastica za sve - ističe sagovornik koji je zabrinut da je najstrašnije što može da se desi, to da ispliva snimak sa Mijatovim, a Ana tvrdi da nije bila u vezi sa njim.

- Svašta smo mi radili. Imali smo trojku. Čak smo se i snimali dok smo vodili ljubav, ali ja takve stvari ne čuvam u telefonu - izjavio je biznismen iz Londona.

]]>
Mon, 24 Jun 2019 14:45:20 +0200 Džet set http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/418210/eksplicitni-snimci-trojka-pipkanje-po-telu-ani-korac-ukrali-telefon-pa-ovo-isplivalo-u-javnost.html
EVO ŠTA JE ČEKA NAPOLJU: Brat Marka Markovića otkriva šta njihovi roditelji misle o Staniji! http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/418209/evo-sta-je-ceka-napolju-brat-marka-markovica-otkriva-sta-njihovi-roditelji-misle-o-staniji.html Mićko Marković ističe da Stanija nema razloga da bude ljubomorna zbog drugih devojaka jer se Marković sa njima samo druži. ]]> Foto:Puls

Zadruga 2 je na samom izmaku, ali u rijalitiju se dogodila nova romansa. Starleta Stanije Dobrojević i maneken Marko Marković su sve prisniji, a njegov brat Mićko Marković ih podržava.

Iako pojedini zadrugari, kao i sama Stanija, tvrde da Marko flertuje sa drugim devojkama, on tvrdi da to nije tako.

- Čudno mi je što komentarišu to da on flertuje sa drugim devojkama jer mislim da je normalno da imaš neku drugaricu, da popričaš sa njom i da se šališ. Marko je zgodan dečko, pametan i lepo vaspitan. Mnogo devojaka je bacilo oko na njega. Sigurno je da njemu to prija, ali se on odlučio za Staniju - kaže Mićko Marković za “Blic TV magazin”.

Pojedini gledaoci smatraju da Marko vezu sa Stanijom koristi zarad popularnosti i što dužeg boravka u rijalitiju, ali njegov brat tvrdi da je iskren prema njoj.

- Marko nije neko ko bi zbog rijalitija bio sa nekom devojkom. On je ušao zbog lične promocije, ali ni sa jednom devojkom nije bio radi što dužeg boravka u rijalitiju. Ja znam da neki misle da nije iskren prema njoj, ali ja njega poznajem i znam da ne glumi - kaže on.

Mićko kaže da mu se Stanija dopada, kao i njihovim roditeljima i da im ne smeta što je starleta.

- Dopada mi se. Ja svaki bratov izbor podržavam, još kada je lepa devojka, tek tada ima moju podršku. Ne mislim da je samo lepa, Stanija je veoma inteligentna, pametna, komunikativna, imam sve lepe reči za nju - ističe Mićko.

Pošto je njihova veza na početku, Mićko ne može da proceni da li ima budućnost u spoljnom svetu.

- To ne bih umem da kažem. To će najbolje reći njih dvoje. Ako se budu slagali napolju i ako budu odgovarali jedno drugom, imaće, naravno, podršku svih nas iz porodice - kaže Mićko.

]]>
Mon, 24 Jun 2019 14:42:29 +0200 Džet set http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/418209/evo-sta-je-ceka-napolju-brat-marka-markovica-otkriva-sta-njihovi-roditelji-misle-o-staniji.html
Evo kako je Miki Đuričić REAGOVAO kada je saznao zbog čega ne može da počne sa izdržavanjem kazne kućnog zatvora! http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/418202/evo-kako-je-miki-djuricic-reagovao-kada-je-saznao-zbog-cega-ne-moze-da-pocne-sa-izdrzavanjem-kazne-kucnog-zatvora.html Iako je Osnovno tužilaštvo u Rumi još prošlog petka donelo odluku da Miki Đuričić može da počne sa izdržavanjem kazne kućnog zatvora, on se i dalje nalazi iza rešetaka u Sremskoj Mitrovici zbog fiksnog telefona koji nije uveden u njegovom domu u Kupinovu, što je neophodan uslov za izvršavanje ovog vida kazne. ]]> Foto:puls

- Sve je bilo spremno da ga još prošlog petka prebace iz Sremske Mitrovice u Kupinovo. Međutim, kada im je Miroslav rekao da nema fiksnu liniju, morali su da odlože odluku o izvršavanju kućnog zatvora - počeo je priču za Hit Informer izvor, dodajući:

- Prvo je mislio da se šale sa njim, ali kada je video da je vrag odneo šalu, i da će zbog procedure još neko vreme biti u zatvoru - poludeo je! Počeo je da psuje i vileni. Proklinjao je, kako je rekao, "prokleti telefon". Ma nema šta nije izgovorio.

Miki Đuričić Miki Đuričić • Nemanja Jovanović / RAS Srbija

- Na kraju je morao da spusti loptu i da se pomiri sa činjenicom da će u zatvoru u Sremskoj Mitrovici provesti još nekoliko dana.

]]>
Fri, 21 Jun 2019 14:25:03 +0200 Džet set http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/418202/evo-kako-je-miki-djuricic-reagovao-kada-je-saznao-zbog-cega-ne-moze-da-pocne-sa-izdrzavanjem-kazne-kucnog-zatvora.html
AFIRMACIJE ZA POZITIVAN STAV: Ovo su životne istine na koje često zaboravimo! http://pressonline.rs/zabava/life-style/328881/afirmacije-za-pozitivan-stav-ovo-su-zivotne-istine-na-koje-cesto-zaboravimo.html Doživljaj sopstvenog života se menja u skladu sa tim kako posmatrate i pamtite događaje, kažu najnovija istraživanja. Da biste promenili percepciju gledanja na stvari, tako da vas ona guraju, a ne sputavaju u životu, probajte sa ovim afirmacijama. Ovo su istine kojih ste sami već odavno svesni, ali ih se nije zgoreg podsetiti s’ vremena na vreme. ]]> Foto:bizlife.rs

Ponavljajte ove rečenice kada god ste pod stresom, u strahu od neizvesnosti, razočarani ishodom neke situacije ili besni što stvari ne idu onako kako ste planirali, i ubrzo ćete se osećati bolje. Na duže staze, ponavljanje ovih afirmacija, dovešće do toga da se vaš stav promeni, postaćete pozitivniji i otporniji na životne nedaće:

1. U životu nikada ne ide sve po planu, koliko god se vi trudili i pokušavali da ga kontrolišete.

2. Promene su neizbežne, zašto ih onda ne biste prihvatili i prigrlili.

3. Pustiti neke stvari da idu svojim tokom je zastrašujuće, ali je u isto vreme i jako oslobađajuće. To je prikriveni dar.

4. Sasvim je u redu da budete potpuno svoji i sami, jer ponekad je rast i razvoj putovanje na koje se ide sam.

PRČITAJTE JOŠ:

ISPUNITE DOM DIVNIM AROMAMA: Kako da vam kuća uvek lepo miriše!?

Želite blagostanje u svom domu? Ovi jednostavni feng šui saveti će vam pomoći u tome!

Narodna verovanja o trudnoći i bebama!

5. Kada naučite da budete fleksibilniji, razvićete i sposobnost prilagođavanja. Kada se prilagodite, postajete razumniji, saosećajniji i strpljiviji, pogotovo kada stvari izmaknu kontroli.

6.  Držati se čvrsto određenih ideala i razmišljanja, vas ponekad može uništiti. S’ vremena na vreme je potrebno da prekršite svoja pravila.

7. Nikada ne potcenjujte moć zaludne tišine. Neki od najdubljih uvida su proizišli iz najtiših mesta.

8. Vaša unutrašnja snaga se se manifestuje onda kada ste spremni da se suočite sa svojim patnjama. Jači ste nego što mislite.

9. Manje pričanja više, bivstvovanja.

10. Prihvatite sve svoje sklonosti, i dobre i loše, jer to su osobine koje vas čine prelepim i realnim ljudskim bićem.

]]>
Fri, 21 Jun 2019 01:17:24 +0200 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/328881/afirmacije-za-pozitivan-stav-ovo-su-zivotne-istine-na-koje-cesto-zaboravimo.html
Horoskop za petak 21. jun http://pressonline.rs/zabava/astro/397210/horoskop-za-petak-21-jun.html Dnevni horoskop. ]]> Foto:nezavisne.com


OVAN
Očekujete pozitivan odgovor ili odredjeno priznanje za svoj rad. Ali, do Vas dopiru neodredjeni komentari i nečije negodovanje. Nemojte dozvoliti da Vas neko isprovocira na impulsivno ponašanje i pogrešnu odluku. Voljena osoba očekuje da dosledno ispunite svoja obećanja. Teško Vam je da uskladite sve zajedničke potrebe i interesovanja, ali ne odustajete. Sugestija: Prijaće Vam kreativna izolacija, primenite neku od tehnika psihološkog opuštanja.

BIK
Ukoliko Vas iritira nečije neprofesionalno ponašanje, potrudite se da kontrolišite svoje negativne impulse i izbegavajte potencijalno rivalstvo. Potenciranje poslovnog sučeljavanja stvara i niz dodatnih problema. Iskrenost pred voljenom osobom utiče na bolje razumevanje. Potrebna Vam je emotivna bliskost kako biste prevazišli zajedničke sumnje. Sugestija: Obratite pažnju na pravilniju ishranu ili na zdraviji način života.

BLIZANCI
Nema razloga da očekujete nove ustupke od osobe koja ne podržava Vaše poslovne stavove i ciljeve koje zagovarate. Gubite dragoceno vreme, nepotrebno insistirate na istini o kojoj drugi ne žele javno da se izjašnjavaju u Vašu korist. Potrebna Vam je emotivna diskrecija, budite pažljiviji i izbegavajte avanturističke ideje. Sve ima svoju cenu ili neku uzročno-posledičnu vezu. Sugestija: Priuštite sebi neku omiljenu zabavu, kao recept za dobro raspoloženje.

RAK
Neko Vam jasno daje do znanja, da se nalazite u dobroj poziciji i da podržava Vaše stavove. Potrebno je da procenite najbolji trenutak za akciju i da nadmudrite svoje potencijalne rivale. Važno je da Vaše ideje ili emotivna interesovanja nailaze na pozitivan odgovor. Partneru je stalo da Vas ohrabri i odobrovolji. Ukoliko ste slobodni, planirajte novi ljubavni susret. Sugestija: Delujete aktivno i nalazite se u sjajnoj psiho-fizičkoj formi.

LAV
Ukoliko se većina saradnika protivi Vašim idejama i volji, nema potrebe da uporno insistirate na svojim prvobitnim namerama. Neko Vam otvoreno daje do znanja, da neće imati previše razumevanja za Vaše zahteve ili za nove propuste. Delujete uznemireno, lakše Vam je da nekog »optužite« za svoje emotivno stanje. Potrebno je da se bolje prilagodite bliskoj osobi. Sugestija: U večernjim satima prijaće Vam izlazak ili šetnja.

DEVICA
Ne možete da promenite osnovne uslove ili raspoloženjenje koje vlada u poslovnim krugovima, planovi koje imate zavise od nečijeg uticaja i volje. Nemojte dozvoliti da u Vama prevlada sujeta ili želja za pobedničkim trijumfom. Morate imati dovoljno strpljenja za svoju porodicu. Obratite pažnju na neke probleme sa kojima se suočava voljena osoba. Sugestija: Izbegavajte psiho-fizičko opterećenje ili takmičarsku atmosferu.

VAGA
Iznenadna poslovna neprijatnost ili sukob sa jednom osobom, nateraće Vas da stvari posmatrate drugačijim očima. Izbegavajte osetljive teme, koje predstavljaju potencijalni rizik za Vaš poslovni ili društveni ugled. Budite dovoljno promišljeni. Važno je da pravilno procenite nečiju ulogu i emotivne namere. Partner ne želi da Vas dodatno opterećuje svojim zahtevima. Sugestija: Delujete uznemireno i napeto, opustite se.

ŠKORPIJA
Dogovor sa jednom osobom ukazuje na moguće nesporazume i potencijalni neuspeh. Nedostaje Vam dobar uvid u različite tokove poslovnih dogadjaja. Dostojanstveno prihvatite »poraz« kao otrežnjenje i novu lekciju o poslovnim odnosima. Delujete suviše rezervisano i nepoverljivo, ali partner nema nameru da Vas preterano razuverava u Vašim emotivnim sumnjama. Sugestija: Važno je da pravilno usmeravate svoju kreativnu energiju.

STRELAC
Zaključujete da Vam nedostaju šira podrška i pouzdane informacije o osnovnim dogadjajima na poslovnoj sceni. Nemojte dozvoliti da se to negativno odražava na nivo poslovne saradnje ili na rezultate koje očekujete od zajedničke akcije. Potrebno Vam je nečije iskreno razumevanje i emotivna podrška. Nema razloga da se povlačite u stranu ili da previše samujete. Sugestija: Važno je da se pravilno zaštitite od nekih negativnih uticaja.

JARAC
Kolebate se izmedju dve poslovno-finansijske ponude. Medjutim, pokazaće se da ni jedna od njih nije odgovarajuće rešenje koje zadovoljava Vaša očekivanja. Potrebno je da promenite neka osnovna pravila u dogovoru sa saradnicima zarad većeg uspeha. Nema razloga da preterano ističete svoje zahteve u društvu voljene osobe. Stvari će same doći na svoje mesto, budite strpljiviji. Sugestija: Obratite pažnju na zdraviji način ishrane, konzumirajte više vitamina i tečnosti.

VODOLIJA
Delujete nezainteresovano za odredjene teme koje zahtevaju dodatni poslovni rizik. Ipak, hladan ton i stil odbijanja nailaze na loš odjek u poslovnim krugovima. Na žalost, nesvesno podstičete poslovni rivalitet. Osećate emotivnu tenziju u nečijem prisustvu. Stalo Vam je da odgonetnete partnerovu iznenadnu ćudljivost u ponašanju. Sugestija: Važno je da ostvarite psihološku ravnotežu i da izbegavate loše uticaje.

RIBE
Postoje različiti nesporazumi u poslovnim pregovorima što Vam daje za pravo da insistirate na svojim ciljevima i dokazivanju istine. Ukoliko Vam je stalo da ostvarite poslovni uspeh, potrebno je da preuzmete odgovornost za svoje postupke. U susretu sa voljenom osobom delujete napeto, jer mnoge stvari iznenada izmiču Vašoj volji ili strogoj kontroli. Sugestija: Nemojte sebe opterećivati nekim nepotrebnim sumnjama.

]]>
Fri, 21 Jun 2019 01:17:58 +0200 Astro http://pressonline.rs/zabava/astro/397210/horoskop-za-petak-21-jun.html
Upoznajte braću Harp, PRVE SERIJSKE UBICE IZ AMERIKE koje je istorija, srećom, zaboravila http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/382343/upoznajte-bracu-harp-prve-serijske-ubice-iz-amerike-koje-je-istorija-srecom-zaboravila.html Ukoliko ste fascinirani serijskim ubicama, verovatno ste čuli za Henrija Haurda Holmsa. Dugo je Holms bio prepoznatljiv kao prvi registrovani serijski ubica u Americi, ali to nije sasvim tačno. Iako je bio pionir u toj veštini, braća Harp su ubijala malo pre njega. ]]> Foto:dnevno.rs

Džošua i Vilijam Harper, u svetu kriminala poznati kao "Veliki" i "Mali", počinili su u 18 veku, između 39 i 50 ubistava u Kentakiju, Ilinoisu i Tenesiju. 

Ubice nisu bili rođena braća, ali njihovi očevi jesu bili u srodstvu, pa se par uskoro pročuo kao "braća Harper". 

Tokom Američke revolucije, očevi dvojice monstruma su želeli da se priključe patriotskim snagama, ali su vraćeni pod optužbom da su britanski podanici.  Prema pisanju portala Viralnova, veruje se da tu leži motiv osvete koji je eskalirao u krvavom pohodu njihovih sinova. 

Kriminogeno ponašanje dvojice mladića, započelo je kada su stupili u jednu bandu koja je silovala žene u Severnoj Karolini. Ova grupa je sejala smrt i uništavala imovinu kolonijalnih patriota gdegod da su ih nalazili. Nisu se libili da kidnapuju i siluju maloletne devojčice. 

Godine 1781. sele se u Tenesi, gde su živeli 13 godina. Tada su oteli i sakrili dve žene - Mariju Dejvidson i Suzan Vud.  Njima se od tada gubi svaki trag, a one će postati njihove žene i verni pratioci u ubilačkim pohodima.

Godine 1789.  novi neistražen slučaj ulio je strah kod meštana Tenesija.Telo čoveka po imenu Džonson, pronađeno je u reci sa prorezom na grudima. Šupljina u telu bila je ispunjena kamenjem. Braća su posle optužbe za brutalno ubistvo pobegle u Kentaki. 

Brlo brzo su nastavili sa ubijanjem, a od njihove ruke najpre su stradale još 4 osobe. Uhapšeni su iste godine, a zatim i osuđeni na smrt. Ipak, pobegli su pre pogubljenja i u bekstvu ubili još jednog mladića.

Guverner Kentakija je ponudio veliku nagradu za onog ko uhvati ili ubije zločince. Ipak, Harpovi su bili vešti u skrivanju, a tokom bega su usmrtili još 5 osoba.

 

 

Bežali su zajedno sa svojim porodicama, a u jednoj naizgled bezizlaznoj situaciji pomogao im je Samjuel Mejson, koji će postati njihovo pojačanje. Pljačkali su brodove duž reke Ohajo. 

Bili su toliko nemilosrdni da ih ni druge brojnije i surovije bande nisu mogle oterati.

 

Odlučili su da se vrate u Tenesi, gde su nastavili svoj krvavi pir, sa stravičnim sakaćenjem žrtava. Na putu bezumlja nisu štedeli  žene i decu, a surovost je dostigla vrhunac kada su počeli da kažnjavaju i svoje potomke koji su se žalili zbog zlodelima njihovih očeva. 

Godine 1799. nazire se kraj ovom krvavom tandemu. Jedan od braće je u poteri ubijen, a lov je vodio muž i otac dveju žrtava. 

Mejson i drugi Harper su uhvaćeni 1804. Obešeni su , a glave su im pobodene na kolac, da bi uplašile potencijalne zločince i odmetnike.

]]>
Fri, 21 Jun 2019 01:18:48 +0200 Zanimljiva istorija http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/382343/upoznajte-bracu-harp-prve-serijske-ubice-iz-amerike-koje-je-istorija-srecom-zaboravila.html
Ovo je najbolji savet za lepotu na svetu koji ćete pročitati http://pressonline.rs/zabava/life-style/376579/ovo-je-najbolji-savet-za-lepotu-na-svetu-koji-cete-procitati.html I neopdhodan nam je u ovim vrelim letnjim danima! ]]> Foto:B92.net

Kako da vam ruž ostane na usnama od 0 - 24? 

Ovaj trik s maramicom, četkicom i malo pudera je star kao Biblija, ali je baš zbog toga dobar! 

Ima jedan stari dobar trik kako da vam ruž ostane na usnama što je duže moguće. Priznaćete da nam je upravo takav trik neophodan u letnjim danima kada temperature ne dozvoljavaju da nam se šminka zadržava dugo na licu. 

Stari saveti naših mama i baka, su najbolji, kažu stručnjaci, zato poslušajte ovaj savet u 3 koraka! 

# PRVO OLOVKA 

Iscrtajte usne olovkom za usne. Do vice, ne preko nje. 

# ZATIM ČETKICA 

Nakon toga nanesite ruž u istoj nijansi pomoću četkice. 

# MARAMICA JE TAJNA 

Nakon toga stavite maramicu na usne, a zatim ih natapkajte transparentnim puderom. Na kraju nanesite još jedan tanki sloj ruža.

]]>
Fri, 21 Jun 2019 01:21:52 +0200 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/376579/ovo-je-najbolji-savet-za-lepotu-na-svetu-koji-cete-procitati.html
Najveće poštenjačine u horoskopu: Blago vama ako imate ova 3 znaka pored sebe http://pressonline.rs/zabava/astro/377284/najvece-postenjacine-u-horoskopu-blago-vama-ako-imate-ova-3-znaka-pored-sebe.html To su one osobe koje će se munjevito zacrveneti čim samo i pokušaju da slažu. ]]> foto: stil.kurir.rs

Ljudi rođeni u ovim trima horoskopskim znakovima su dobronamerne poštenjačine. To su one osobe koje će se munjevito zacrveneti čim samo i pokušaju da slažu.

Ovan

Veseli izraz na njegovom licu ne mora ništa da znači, isto kao i činjenica da izgleda vrlo mlado u svojim zrelim godinama. Ako je to muškarac, njegov prodorni pogled će izazvati jezu, jer on izgleda nekako opasno. S druge strane, izgleda kao neko za koga nikad ne znate što mu je na pameti. Žena Ovan toliko impresionira svojim kontroverznim stavom da to jednostavno možete videti na njenom licu.

Bik

On je tako opušten i duhovit, ali i muževan, a njegov prodorni pogled može vas oboriti s nogu. Izraz na njegovom licu izgleda kao da želi da vam kaže da ste s njim zaštićeni i zato ne treba da vas zavarati boemska atmosfera koja proizlazi iz njegovog zanosnog izgleda. Jer kada Bik govori, više od boje očiju govori ton njegovog glasa, tako umirujući da se s njim osećate razmaženo i sigurno kao malo dete.

Vaga

"Ja balansiram" je ključna rečenica za ovaj znak. Kad dođe do toga da sve treba držati pod kontrolom, Vaga preuzima glavnu ulogu. Miroljubiv i pravičan, ovaj znak mrzi da bude sam. Na sve moguće načine će se truditi da izbegne svađu i laž. Uvek je tu kao prijatelj i ako pokuša da vas slaže, vrlo brzo će da izda samog sebe, jer ima izraženu grižu savesti.

]]>
Fri, 21 Jun 2019 01:22:22 +0200 Astro http://pressonline.rs/zabava/astro/377284/najvece-postenjacine-u-horoskopu-blago-vama-ako-imate-ova-3-znaka-pored-sebe.html
Suzana Perović konačno progovorila o Mikiju pa rekla nešto što je sve iznenadilo! http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/418201/suzana-perovic-konacno-progovorila-o-mikiju-pa-rekla-nesto-sto-je-sve-iznenadilo.html Suzana Perović koja je sa Mikijem Đuričićem stupila u ljubavnu vezu tokom učešća u rijalitiju "Zadruga 2", a na koju je Đuričić nasrnuo, konačno je rešila da progovori o nemilom događaju koji je poremetio njen boravak u rijalitiju. ]]> Foto:puls

Suzana Perović je konačno smogla snage da se obrati svojo porodicii, ali, ona još uvek ne zna za sramne izjave Mikija Đuričića koje je upravo za nju govorio, tako da verujem da kada njih bude čula, tek onda će se dobro zamisliti.

- Čekala sam ceo dan. Prvo hoću da se obratim svojoj porodici i da im kažem da se mnogo bolje osećam i da sam svakim danom sve jača i jača. Kada budem izašla napolje, sve ćemo ovo izgurati. Desetak dana je prošlo od toga što se dogodilo Nadeždi i meni. Mnogo sam razmišljala i došla do zaključka da to nije tako kako je prikazano - ispričala je Suzana.

Suzana Perović Suzana Perović • screenshot

- Ja sam poslala lošu sliku. U nekim trenucima je izgledalo kao da hoću da ga branim. Ja nemam čega da se plašim. To što se meni prvi put desilo, izazvalo mi je veliki šok. Na pitanje koje mi je Markopostavio kod Sanje Marinković u emisiji, da li još uvek volim Mikija, ja sam rekla: "Da, još uvek", zato što bih slagala da može da se obriše emocija za deset dana. Želim da kažem da žene koje su doživele ovakvu stvar ili goru i ostajale uz svoje partnere, da te žene treba da skupe snagu i urade ono što ću i ja - rekla je zadrugarka.

Miki Đuričić i Suzana Perović Miki Đuričić i Suzana Perović • screenshot

Suzana je onda konačno otkrila šta je Mikija pogodilo.

- Smatram da određene posledice i odgovornost osoba mora da snosi. Žene ne smeju da imaju strah... Ja sam mu milion puta prećutala da ne bude haos. Meni se ovih dana vratila slika. Svaki put kada bi krenule da ga hvataju njegove bube, ja sam spuštala loptu. On je izašao odavde agresivan, on je meni rekao da ja nisam bila razlog. Ja sam svako njegovo agresivno ponašanje pravdala rečima da je to umor od prve "Zadruge". To je laž! To sam sada shvatila. Ja jesam patila, bila sam tužna, nedostajao mi je... Njega je strašno pogodilo kada sam mu jednom rekla da je psihopata - govorila je Suzana.

]]>
Fri, 21 Jun 2019 14:22:51 +0200 Džet set http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/418201/suzana-perovic-konacno-progovorila-o-mikiju-pa-rekla-nesto-sto-je-sve-iznenadilo.html
ZA TAČNO 8 SATI u Zadruzi će se desiti OVO - pred FINALE! Veliki šef doneo odluku, ZADRUGARI već komentarišu situaciju! http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/418200/za-tacno-8-sati-u-zadruzi-ce-se-desiti-ovo---pred-finale-veliki-sef-doneo-odluku-zadrugari-vec-komentarisu-situaciju.html Danas se u "Zadruzi" održavaju nominacije, a uveče, pre uključenja uživo, Veliki šef će imati iznenađenje za zadrugare. ]]> Foto:puls

Naime, on im je i prethodnih nedelja omogućio da gledaju obe polufinalne večeri "Pinkovih zvezdica", tako će im i večeras pustiti dečije takmičenje.

Bane Čolak se prisetio prošlog petka, pa je sa Jovanom Tomić Matorom prokomentrisao.

- Matora, večeras gledamo ''Pinkove zvezdice'' - izjavio je Bane.

- Jedva čekam! - uzbuđeno je odgovorila ona, a šta nas dalje čeka, ostaje da vidimo.

]]>
Fri, 21 Jun 2019 14:20:52 +0200 Džet set http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/418200/za-tacno-8-sati-u-zadruzi-ce-se-desiti-ovo---pred-finale-veliki-sef-doneo-odluku-zadrugari-vec-komentarisu-situaciju.html
BRZA, ZDRAVA I OSVEŽAVAJUĆA: Isprobajte sedmodnevnu jogurt dijetu! http://pressonline.rs/zabava/life-style/325006/brza-zdrava-i-osvezavajuca-isprobajte-sedmodnevnu-jogurt-dijetu.html Jednostavna, zdrava i sa povoljnim delovanjem na probavu, jogurt dijeta je preporučljiva svima, osim osobama koje su alergične na mlečne proizvode. Dijeta traje 7 dana. Ako ste ljubitelj jogurta, ovaj režim ishrane će vam itekako dopasti. ]]> Foto:USPESNAZENA.COM

Pri kupovini izaberite jogurt sa manjom količinom masnoće ( od o.5 do 1,6%), nikako voćni jogurt sa dodatkom sećera ili šlaga. Ova dijeta će vas osvežiti, olakšati, očistiće vaš organizam od štetnih toksina ( zahvaljujući lekovitom delovanju jogurta).

PROČITAJTE JOŠ:

Nikako da se otarasite lošeg zadaha! Ovaj napitak će to lako rešiti!

(VIDEO) SEKSI BAKA: Izgleda kao da joj je 40, a ustvari...

(FOTO) Savršeno ravna kosa više nije u trendu: Kim Kardašijan promenila frizuru, promenite je i vi!

Jelovnik:

Svaki dan isti je doručak, prepodnevna i poslepodnevna užina.

Doručak: 150 do 200 ml jogurta (jedna čaša, važi i u narednom tekstu) sa dodatkom žitarica(1 kasika pahuljica)

Prepodnevna užina: 200 ml jogurta, voće po želji (jabuka ili kruška ili 3 šljive ili malotrešanja i slično)

Poslepodnevna užina: 1 jogurt (čaša, 150-200 ml)

Ručak i večera su svaki dan drugačiji.

Prvi dan:

Ručak: Kuvani ili na malo ulja pečeni i začinjeni krompir, 100 g odreska (od govedine ili krte svinjetine), kuvani brokoli preliven sa dve kašičice običnog jogurta

Večera: Krompir i brokoli preliveni s običnim jogurtom, kao kod ručka, ali bez odreska, 1 jogurt

Drugi dan:

Ručak: Mešana salata sa 100 g tunjevine. Salatu prelijte s prelivom od jogurta, sirćeta i soli.

Večera: Tanjir krem supe, 1 jogurt

Treći dan:

Ručak: Voćna salata, prelivena jogurtom. Po želji zasladite s vestačkim zaslađivačem.

Večera: banana prelivena jogurtom, 2 gomilice slatkog kajmaka

Četvrti dan:

Ručak: spanać (umak od spanaća), pire krompir zacinjen maslacem, po želji 100 g pileceg odreska

Večera: spanać, krompir (upola manji nego kao kod rucka), 1 jogurt

Peti dan:

Ručak: manji komad pice mocarele, čaša limunade, 1 jogurt

Večera: 1 slano pecivo s makom (zemička s posutim makom), 1 jogurt

Šesti dan:

Ručak: rižoto s paprikama, zelena salata, 1 jogurt

Večera: upola manje rižota i salate kao kod ručka, 1 jogurt

Sedmi dan:

Ručak: Krem supa od brokolija, sendvič s tunjevinom (u zemičku dodajte malo tunjevine iz konzerve, malo zelene salate, kašiku kukuruza i dve kašike jogurta), 1 jogurt

Večera: mešana salata prelivena s prelivom od jogurta, 1 jabuka, 1 jogurta

Saveti:

Voćni jogurt možete jesti povremeno, ali gledajte da nema dodatka šecera. Najbolje je, da napravite voćni jogurt sami od običnog jogurta i komadića svežeg voća.

Poslednji obrok (večera) neka bude pre 19 sati, ako ogladnite, priuštite sebi još jedanlagani jogurt. Svaki dan popijte oko dve litre tečnosti, najbolje vode, a može i limunadaili čaj bez šecera.

Ne zaboravite na vežbe. Svaki dan vežbajte bar pola sata. Možete ići i u šetnju saumerenom brzinom hodanja (bar 30 minuta, najbolje 45 minuta ili više).

]]>
Thu, 20 Jun 2019 01:13:04 +0200 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/325006/brza-zdrava-i-osvezavajuca-isprobajte-sedmodnevnu-jogurt-dijetu.html
Horoskop za četvrtak 20. jun http://pressonline.rs/zabava/astro/397191/horoskop-za-cetvrtak-20-jun.html Dnevni horoskop. ]]> Foto:nezavisne.com

OVAN
Ne verujete previše u nečiju priču i najčešće se oslanjate na samostalnu procenu poslovnih mogućnosti. Ipak, nemate dovoljno snage ili koncentracije da se angažujete na različitim stranama u skladu sa zamišljenim ciljevima. Sa odredjenim razlogom prećutkujete svoje emotivne namere pred voljenom osobom, ali ne možete još dugo prikrivati istinu. Sugestija: Važno je da pravilno usmeravate svoju energiju i pažnju.

BIK
Potrebne su Vam pouzdane informacije koje obećavaju uspešnu saradnju na raznim nivoima ili novi poslovni dobitak. Delujete podsticajno na svoju okolinu i zagovarate varijantu koja odgovara zajedničkim interesima. U dijalogu sa voljenom osobom imate dobru procenu, stalo Vam je da predstavite svoje mišljenje u različitim situacijama. Sugestija: Izbegavajte neke obaveze koje Vas dodatno zamaraju.

BLIZANCI
Obratite pažnju na različite dogadjaje iz javnog života i na svoj stil izaražavanja. Važno je da se zateknete u pravom trenutku ili na dobrom mestu, kako biste u potpunosti ostvarili svoje poslovne ciljeve. Uporno pokušavate da nametnete svoje mišljenje pred voljenom osobom ili da privučete nečiju pažnju, ali nedostaje Vam dobra prilika. Sugestija: Uživajte u situacijama koje deluju podsticajno na Vaše rasploženje.

RAK
Važno je da postavite jasnu granicu izmedju ličnih i zajedničkih interesa, novi ustupak možete učiniti pod uslovom da i ostali saradnici ispoštuju svoj deo obaveza. Važno je da se prilagodjavate uz očuvanje individualnosti. Partner u izvesnom smislu iskušava Vašu naklonost, potrudite se da uskladite zajednička interesovanja. Bolje je da se prilagodite nekim zajedničkim potrebama. Sugestija: Preterana zabrinutost se loše odražava na Vašu koncentraciju.

LAV
Stalo Vam je da se predstavite svoje ideje na neki originalan način. Potrebna Vam je diplomatska nota i dobra poslovna strategija. Udružite svoje interese sa proverenim saradnicima i zatražite nečiji stručan savet. Obradovaće Vas novi emotivni signali ili gest pažnje sa nečije strane. Partner se iskreno trudi da ostvari sve Vaše potrebe. Sugestija: Obratite pažnju na zdraviji način ishrane.

DEVICA
Važno je da sačuvate dobru poslovnu poziciju medju saradnicima, nemojte štedeti svoju kreativnu energiju ili vreme. Poslovno-finansijski uspeh ne ispunjava Vaša očekivanja, ali ni Vaši saradnici ne mogu da se pohvale sjajnim rezultatima. Delujete uznemireno i zabrinuto, imate utisak da nepravedno trpite zbog nečijeg šudljivog ponašanja ili odsutnosti. Sugestija: Izbegavajte varijantu samokažnjavanja, opustite se.

VAGA
Saradnici odobravaju Vaš način razmišljanja i to deluje ohrabrujuće na nastavak poslovnih pregovora. Važno je da održite dobru poziciju i uspešan nivo komunikacije na različitim stranama. Neko nije u stanju da ispuni Vaša emotivna očekivanja, ali uz malo mudrosti i strpljenja situacija može da se promeni. Nema razloga za veliku zabrinutost. Sugestija: Podstičite kod sebe pozitivan način razmišljanja i vedar duh.

ŠKORPIJA
Pokušavate da odložite poslovnu situaciju koja zahteva dobru procenu i dodatnu koncentraciju. Važno je da imate ubedljive argumente u susuretu sa saradnicima. Ukoliko Vam je teško da kontrolišete svoje emocije i reakciju pred bliskom osobom, izbegavajte izazovne ili provokativne situacije. Ponekad je teško postaviti jasnu »granicu«, izmedju glasa razuma i nekontrolisanih emocija. Sugestija: Prijaće Vam psihološko opuštanje ili relaksacija.

STRELAC
Susret ili razgovor sa jednom osobom za Vas predstavlja »dobitnicku kombinaciju«, stoga prihvatite ideju o poslovno-finansijskoj saradnji. Važno je da odaberete novu situaciju, koja paralelno ispunjava Vaša duhovna interesovanja i donosi materijalnu korist. Nema potrebe da se ponašate suviše teatralno u društvu voljene osobe. Prilagodite svoju ulogu u skladu sa zajedničkim potrebama. Sugestija: Prijaće Vam šetnja ili boravak u prirodi.

JARAC
Pažljivo analizirate različite dogadjaje na poslovnoj sceni i nove uslove. Ukoliko Vam je stalo da ostvarite zapažene rezultate, realno odmerite svoje mogućnosti i uslove u kojima se nalazite. Nema razloga za preteranu razmetljivost pred saradnicma. Postavljate »pogrešna pitanja« i vršite emotivni pritisak na voljenu osobu. Bolje je da smireno sagledate zajednička rešenja. Sugestija: Podstičite kod sebe vedar duh i pozitivno raspoloženje.

VODOLIJA
Predlažete nova praktična rešenja, ali neko od saradnika nema dovoljno sluha i komplikuje dogovor o zajedničkim interesima. Nema razloga da podcenjujete nečiju informisanost ili umesnost da ostvari svoje namere. Delujete suviše uznemireno i nestrpljivo. U emotivnom zanosu pravite lošu procenu i imate pogrešan utisak o jednoj osobi. Sugestija: Važno je da poboljšate svoju psiho-fizičku kondiciju.

RIBE
Proveravate različite informacije koje utiču na dalji tok pregovora u poslovnoj saradnji. Strahujete da Vam ne promekne neki važan dogadjaj, ali umete pravilno da procenite poslovnu situaciju i povlačite dobre poteze. Neko podstiče Vaš emotivni zanos. Nema potrebe da verujete u ishitrena obećanja ili osobi koja nije opravdala Vaše poverenje. Sugestija: Izbegavajte stresne situacije koje Vas dodatno uznemiravaju.

]]>
Thu, 20 Jun 2019 01:13:44 +0200 Astro http://pressonline.rs/zabava/astro/397191/horoskop-za-cetvrtak-20-jun.html
UPOZORENJE DRAŽE MIHAILOVIĆA PRED SMRT: Jednog dana kada svi Srbi... http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/383356/upozorenje-draze-mihailovica-pred-smrt-jednog-dana-kada-svi-srbi.html Da li je on sve ovo predvideo? ]]> Prema nezvaničnim saznanjima, kako prenose ostali beogradski mediji, pred samu smrt general Draža Mihailović, vođa JVuOa za vreme Drugog svetskog rata, manje je poznato da je poručio svojim stražarima u neobaveznoj konverzaciji, baš noć pred streljanje: 

"Znam da ne želite da gledate to sutra, ali neka, pustite me da odem na onaj svet. Znaće ljudi jednog dana da procene šta se ovde dešavalo. Verujem u srpski narod i njegovu potrebu za istinom, tako da se ne brinem za sebe. Ali, bojim se, da će jednog dana svi Srbi nestati, bojim se vremena koje dolazi, i onog koje će ceo ovaj zastrašeni svet pojesti. Toga se ja bojim, a ne sebe."

]]>
Thu, 20 Jun 2019 01:14:47 +0200 Zanimljiva istorija http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/383356/upozorenje-draze-mihailovica-pred-smrt-jednog-dana-kada-svi-srbi.html
DA TI GLEDAM U DLAN: Otkrijte kakva vam je sudbina...ako smete! http://pressonline.rs/zabava/life-style/324688/da-ti-gledam-u-dlan-otkrijte-kakva-vam-je-sudbinaako-smete.html Gledanje u dlan se praktikuje svuda u svetu, a često su mu pribegavali i Indijanci. ]]> Foto;24sata.rs

Evo uputstava kojih bi trebalo da se pridržavate pri gledanju u dlan, bilo da to radite iz čiste zabave ili vas te stvari zaista i zanimaju i želite time da se bavite i proslavite.

1. Izaberite ruku

U istoriji gledanja u dlan se veruje da je kod žena na desnoj ruci ispisano ono sa čime ste rođeni, a na levoj je ono što ste stekli tokom života. Kod muškaraca je obrnuto.

Postoje ovde i oprečna mišljenja. Neki kažu da leva ruka pokazuje ono što bi moglo da se desi. Razlika koja postoji na dlanovima, pokazuje da to što je zapisano rođenjem može da se promeni (kako je ocrtano na drugoj ruci).

2. Pronađite četiri glavne linije.

Moguće je da budu isprekidane, ili kratke, ali najmanje tri ćete naći.

 

(1) linija srca

(2) linija glave

(3) linija života

(4) linija sudbine

3. Tumačenje linije srca

Oslikava emocionalnu stabilnost, perspektive, depresiju i zdravlje srca. Uz pomoć nje možete da saznate ljubavni život.

Seže do kažiprsta: bitnost ljubavnog života

Seže do srednjeg prsta: sebičnost u ljubavi

Seže do sredine dlana: lako se zaljubljujete

Kratka i ravna: niste romantični

Dodiruje liniju života: lako je slomiti vam srce

Dugačka i zakrivljene: slobodno iskazujete emocije

Prava i ravna i seže do linije glave: dobro baratate emocijama

 

4. Tumačenje linije glave

Ova linija pokazuje kako nam ide učenje, komunikacija, kakav nam je intelekt i koliko posedujemo “žeđ za znanjem”. Ova linija je povezana i sa kreativnošću i spontanošću.

Kratka: Oslikava vaša fizička dostignuća

Zakrivljena (strmo): Kreativnost

Odvojenost od linije života: avanturistički duh, entuzijazam...

Talasasta: pažnja

Debela i dugačka: razmišljanja i fokusiranost

Ravna: realni ste

Ako na njoj ima kružića ili “krstića”: emotivna kriza

Isprekidana je: nepovezanost misli

Isprekidana je “krstićima”: momentalno odlučujete

5. Tumačenje linije života

Počinje blizu palca i u luku seže do ručnog zgloba. Oslikava fizičko zdravlje, generalno, kakvo vam je stanje i neke bitne promene u životu. Njena dužina ne oslikava dužinu života.

Prostire se baš uz palac: često ste umorni

Krivudava je: puni ste energije

Dugačka je i debela: vitalni ste

Kratka i plitka: lako vas je izmanipulisati

Nekoliko linija života: ekstra vitalnost

6. Tumačenje linije sudbine

Pokazuje stepen u kom je vaš život predodređen nekim okolnostima na koje ne možete da utičete.

Duboka linija: sudbina sve diktira

Prekida se i menja pravac: promenljiv život pod dejstvom spoljnih faktora

Pridružuje se liniji života: individualista ste

Počinje od palca i seče liniju života: imate podršku prijatelja i porodice

]]>
Thu, 20 Jun 2019 01:18:17 +0200 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/324688/da-ti-gledam-u-dlan-otkrijte-kakva-vam-je-sudbinaako-smete.html