Press Online :: Zabava http://pressonline.rs/zabava/rss.html sr http://pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Zabava http://pressonline.rs/zabava/rss.html NIJE SE ZNALO: Tito je hteo Srbima da .... http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/391298/nije-se-znalo-tito-je-hteo-srbima-da-.html Kako beogradski mediji prenose... ]]> Pojedini istoričari tvrde je Josip Broz Tito imao želju da pomogne Srbima da se izbore sa svojim nabujalim nacionalizmom tokom sedamdesetih.

"On je predosećao da se nešto može desiti posle njega, ali je i razumeo da može da se nastavi istim tempom", izjavio je istoričar Mihajlo Đorđević.

]]>
Fri, 24 Feb 2017 09:37:11 +0100 Zanimljiva istorija http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/391298/nije-se-znalo-tito-je-hteo-srbima-da-.html
Menjao žene kao čarape: Kako bi se domogao krune srpski kralj oženio pa oterao čak tri supruge http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/391377/menjao-zene-kao-carape-kako-bi-se-domogao-krune-srpski-kralj-ozenio-pa-oterao-cak-tri-supruge.html Prva žena ga je varala jer je on nju varao. Ta kazna, milo za drago, mnogo ga je povredila. ]]> foto: stil.kurir.rs

U ovom tekstu biće reči o onom segmentu života Stefana Prvovenčanog u kom se spaja privatan život ovog velikog vladara i državnika sa politikom koju je vodio kako bi došao do carske krune, i time izdejstvovao samostalnost, te stekao sve srednjevekovne atribute državnosti za Srbiju, pišu Novosti.

Taj privatan život Stefanov podrazumeva njegove tri žene, vladarke, od kojih nijedna nije dočekala da postane kraljica već su sve tri bile velike županke.

Upoznajte prvu ženu Stefana Prvovenčanog, intrigantnu vladarku vizantijskog porekla koja je zbog svog ponašanja bila primorana da napusti Srbiju.

Jevdokija bila je sinovica vizantijskog cara Isaka Drugog Anđela i kćerka potonjeg cara Aleksija Trećeg. Brak princa Stefana sa Evdokijom sklopljen je, po svoj prilici, 1191. Tako je princ Stefan Nemanjić 1195. postao prvi srpski sevastokrator i prvi stranac sa ovom titulom u Vizantiji.

Jevdokija nije pokušavala da se meša u poslove države dok je veliki župan bio njen svekar Stefan Nemanja. Stefanu Prvovenčanom je rodila sina Radoslava, rođenog 1192. i kćerku Komninu.

 

 

Međutim, od trenutka kada je postala velika županka, Jevdokija je počela da koristi svoje pravo da učestvuje u vladanju nad srpskom državom. Čak su Srbi morali pristati, stoji zabeleženo, da Jevdokija bude učesnica najviše vlasti u Raškoj kao što su bile avguste u Vizantiji.

Stefanov i Jevdokijin brak verovatno je uticao i na to da se veliki Stefan Nemanja prestola odrekne u korist srednjeg sina, a ne najstarijeg Vukana.

Evdokija je imala jak uticaj na vaspitanje dece, posebno sina Radoslava, koji je učen i naučen da se više oseća kao Grk nego kao Srbin. To će ga kasnije skupo koštati.

Brak sa Evdokijom koji je Stefanu Nemanji II Prvovenčanom možda presudno pomogao da nasledi presto okončao se ubrzo posle smrti Stefana Nemanje I, a još dok je u Vizantiji vladao Evdokijin otac car Aleksije III Anđeo. Oko 1201. Stefan Nemanja II je optužio Evdokiju za preljubu i oterao je.

Bivša supruga je srpskog vladara opisala kao preljubnika i pijanicu. Da bi se osvetila mužu za navodna neverstva, Evdokija se i sama upustila u bračne prevare. Postoje izvori koji kažu da ju je Stefan uhvatio u neverstvu, pa je zbog toga naredio da joj se skinu haljine, i nagu, samo u košulji, oterao je iz Srbije. Ima i onih zapisa u kojima se tvrdi da je Evdokija bila bolesna. Navodi se da je imala šugu. Bilo kako bilo, tek, Evdokija je, ne računajući njenu svekrvu Anu, bila prva vizantijska princeza na dvoru Nemanjića, ali i prva žena koja je morala da napusti Srbiju.

 

Suština bračnog razlaza ipak je više bila političke prirode. U to vreme, Stefan je bio u sukobu sa starijim bratom Vukanom. Promućurni Stefan i sam se počeo okretati prema zapadu. Zašto? Princeza s Bosfora bila je potrebna u vreme sklapanja mira s Vizantijom. To je odgovaralo i jednoj i drugoj strani. Ali, ugled i moć Vizantije naglo su opadali, a Latini su se približavali Carigradu. Evdokija je sada postala smetnja za nove odnose s Latinima.

Nakon deset godina zajedničkog života, Stefan je, 1201. godine, oterao Evdokiju. Carigradska crkva razrešila je njihov brak.

Neverstvo Evdokijino, bez obzira na sve druge okolnosti, ostavilo je traga na Stefanovoj duši. Da nije lako podneo sramotu zbog ženinog neverstva, potvrđuju reči koje je kasnije zapisao: "Časna žena u domu muža svoga draža je od svakoga bisera i dragoga kamena."

Zbog sukoba s bratom Vukanom, koga su podržavali Ugri, Stefan je tražio saveznika, i našao ga u Bugarskoj. I Bugari su bili neprijatelji Ugara. Ugovor o prijateljstvu je, kako se čini, potvrđen tako što se Stefan oženio bliskom rođakom cara Kolojana (Lepi Jovan). Ona je Stefanu rodila sina Vladislava, koji će postati treći kralj, i Predislava, koji se rano zamonašio, bio zahumski episkop, a potom i arhiepiskop srpski Sava Drugi. Ova žena je umrla 10 godina posle venčanja sa Stefanom.

Da li je umrla od tuge jer je Stefan i nju posle nekoliko godina braka oterao? Da bi ostvario svoj cilj, mudri Stefan nije birao sredstva…

]]>
Fri, 24 Feb 2017 13:05:00 +0100 Zanimljiva istorija http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/391377/menjao-zene-kao-carape-kako-bi-se-domogao-krune-srpski-kralj-ozenio-pa-oterao-cak-tri-supruge.html
Emma Watson u bajkovitoj haljini blistala na premijeri "Beauty and the beast" http://pressonline.rs/zabava/life-style/391376/emma-watson-u-bajkovitoj-haljini-blistala-na-premijeri-beauty-and-the-beast.html Emma je zablistala na crvenom tepihu noseći neboplavnu haljinu Emilie Wickstead koja svojim krojem podseća na one sanjive, glamurozne kreacije iz bajke. ]]> foto: elle.rs

Lepa glumica i aktivistkinja Emma Watson je kraj februara meseca posvetila turneji, odnosno promociji svog novog ostvarenja. 

Nakon francuske premijere dugo očekivanog filma Beauty and the best na red je došao London, te se britanska zvezda posebno potrudila za ovo značajno veče u karijeri.

Za razliku od Pariza, kada je više eksperimentisala sa svojim stilom koji nam je prikazala na svom novom Instagram profilu @the_press_tour (namenjenom outfitima sa turneje!), sada se odlučila za pravi glam!

Tako je Emma zablistala na crvenom tepihu noseći neboplavnu haljinu Emilie Wickstead koja svojim krojem podseća na one sanjive, glamurozne kreacije iz bajke.

Izrađena od eco friendly materijala, prelepa kreacija svetlo plave boje poseduje jednostavan kroj koji obuhvata vitku figuru lepe glumice. Osim off the shoulder izreza koji je otkrio Emmina ramena, posebno je upečatljiv masivan šlep koji se od leđa postepeno širio i padao do poda. 

Upravo ovaj detalj je bio zadužen za postizanje Cinderella momenta, te je lepa Britanka izgledala sofisticirano i veoma elegantno na crvenom tepihu. 

 

U skladu sa toaletom, Watsonova je izabrala i classy firzuru u vidu dve pletenice koje su se skupljale u punđu, i svetlucavi nakit koji je dodao dodatnu dozu glamura. 

 

]]>
Fri, 24 Feb 2017 13:01:56 +0100 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/391376/emma-watson-u-bajkovitoj-haljini-blistala-na-premijeri-beauty-and-the-beast.html
Unuka Grace Kelly oduševila stilom na Gucci reviji http://pressonline.rs/zabava/life-style/391374/unuka-grace-kelly-odusevila-stilom-na-gucci-reviji.html Charlotte Casiraghi je svojim izgledom krasila Guccijev prvi red, te su sve oči bile uprte u ovu lepoticu! ]]> foto: elle.rs

Poznata kao ljubitelj dobre mode, ćerka princeze od Monaka Charlotte, nikako nije mogla da propusti Nedelju mode u Milanu, tačnije veliku Gucci reviju. Posebno ako uzmemo u obzir da je ona bila zaštitno lice prestižnog brenda!

Iako verujemo da je ova saradnja i te kako uticala na njenu ljubav prema modi, sasvim smo sigurni da je ona ipak taj gen, koji se odnosi na besprekoran stil, nasledila od svoje bake, slavne glumice Grace Kelly.

To nam je dokazala upravo na reviji Guccija kada je zauzela počasni prvi red, tik uz Salmu Hayek, Florence Welch i Tom Hiddlestona. 

Charlotte je izgledala veoma stajliš uklopivši veoma kul komade, te vešto iskoordinirala boje, teksture, pa i stilove!

Lepa brineta iskombinovala je bledo zelene pantalone na crtu, koje poseduju dubok struk i široke nogavice zvonastog oblika, i belu majicu sa sloganom. Upravo ona će obeležiti narednu sezonu!

Glavni komad koji je začinio ovaj look je zlatna bomberka sa šljokicama, koju je Charlote evidentno uparila sa cipelama iste boje, koje potpisuje Gucci. 

Foto: Instagram / dailycharlottecasiraghi

 

]]>
Fri, 24 Feb 2017 12:56:39 +0100 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/391374/unuka-grace-kelly-odusevila-stilom-na-gucci-reviji.html
Džordža Vašingtona nije bilo lako ubiti http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/391372/dzordza-vasingtona-nije-bilo-lako-ubiti.html “Zaštićeniji sam nego što bi iko očekivao”, pisao je Džordž Vašington svom bratu nakon Francuskog i indijanskog rata. ]]> foto: b92.net

Stvarno je bilo tako. Tokom svog života Vašington je pobedio boginje, malariju, više infekcija, apscesa, tuberkulozu i čir “veličine dve pesnice”, a da ne govorimo o svim bitkama u kojima je učestvovao. 

Vašington je tvrdio da su tokom Francuskog i indijanskog rata četiri metka probušila njegov kaput, a da su dva konja koja je jahao ubijena na bojištu. 

Toliko puta je smrt gledao u oči, da su se mnogo puta širile lažne vesti da je poginuo. 

Ipak, nekako je uspeo da poživi 67 godina. 

Njegova otpornost je bila naročito impresivna ako imamo u vidu da je živeo u vreme u kom se nije znalo ni šta je infekcija i u kom nije postojao ni jedan efikasan lek za zarazne bolesti. Najbolja ilustracija te činjenice je to što je umro od upale grla 1799. 

Lekari su učinili sve što su mogli da ga spasu – davali su mu šećerni sirup sa puterom, čaj od žalfije i sirćeta i pustili mu ukupno gotovo tri litra krvi. Ništa nije delovalo.

]]>
Fri, 24 Feb 2017 12:49:24 +0100 Zanimljiva istorija http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/391372/dzordza-vasingtona-nije-bilo-lako-ubiti.html
Jessica Alba predstavila novi geek fazon koji nam se sviđa http://pressonline.rs/zabava/life-style/391370/jessica-alba-predstavila-novi-geek-fazon-koji-nam-se-svidja.html Neodoljiva Jess se pojavila na ulicama Londona u neobičnoj odevnoj kombinaciji koja će oduševiti sve dame koje vole kul i neobična izdanja. ]]> foto: elle.rs

Glumica i biznismenka, Jessica Alba se trenutno nalazi u Londonu, a nešto toplije vreme iskoristila je za šetnju ulicama i uživanje u svim čarima gradama.

Tada su je spazili fotoreporteri koji su zabeležili njeno kretanje, a fotografije lepe brinete su momentalno obišle svet.

Njena kombinacija je izazvala oduševljenje fanova, posebno onih mlađih koji obožavaju kul i neobična izdanja, te su pohvale za stajling stizale sa svih strana!

Novi geek fazon je odlično stajao lepoj glumici, koju nismo navikli da viđamo u ovakvim izdanjima.

Američka zvezda je za dan odabrala da ponese tamno sive pantalone ravnog kroja, koje sežu do članka, i belu bluzu sa šarenim detaljima oko rukava. Preko nje je obukla braon kardigan izrađen od fine vune, te je ovaj savršen sloj dobro grejao.

Pored ovih komada, za uspeh ovog outfita su odgovorni šik aksesoari, kao što su sive mokasine sa platformom, plava tašnica i crveni šal sa resama, koji su se uklopili uz šareni vez na džemperu.

I to nije sve Jess je dodala geek naočare za vid koje su zaokružile celokupan look, i učinile da izgleda mnogo mlađe. 

 

]]>
Fri, 24 Feb 2017 12:44:36 +0100 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/391370/jessica-alba-predstavila-novi-geek-fazon-koji-nam-se-svidja.html
Štreberka postala najprovokativnija zvezda: Ova odeća ostavlja bez reči http://pressonline.rs/zabava/life-style/391369/streberka-postala-najprovokativnija-zvezda-ova-odeca-ostavlja-bez-reci.html Gledamo je u seriji "Moderna porodica" u kojoj glumi štreberku Aleks Danfi i jedna je od najprovokativnijih mladih zvezda današnjice. Svoj provokativan imidž Arijel Vinter (19) je potvrdila nedavno na zabavi u Zapadnom Holivudu na kojoj se pojavila u više nego izazovnoj odeći. ]]> foto: zena.blic.rs

Haljina koju je nosila jeste zapravo spoj veša sa podignutim strukom, dve trake na grudima i suknje od čipke koja je privezana na boku i koja je zapravo više polusuknja nego ceo odevni predmet.

 

 

Posle uspeha koji je postigla ulogom u "Modernoj porodici" Arijel je naglo promenila svoj imidž. Glumičine golišave fotografije na Instagramu napravile su veliki bum. A onda je ona serijom provokativnih pojavljivanja u javnosti poslala jasnu poruku da diskretan imidž nije za nju.

 

U ovom trenutku kada je provokacija najsigurnije sredstvo do popularnosti Arijel polazi za rukom da izbije u prvi plan.

Pitanje je koliko će ta popularnost potrajati ako nastavi u ovom ritmu.

]]>
Fri, 24 Feb 2017 12:41:49 +0100 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/391369/streberka-postala-najprovokativnija-zvezda-ova-odeca-ostavlja-bez-reci.html
Čovek koji je pokušao da digne Hitlera u vazduh, ali nije uspeo zbog jednog detalja http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/391365/covek-koji-je-pokusao-da-digne-hitlera-u-vazduh-ali-nije-uspeo-zbog-jednog-detalja.html Baron Rudolf fon Gersdorf je uzviknuo: "Pobeda", držeći levu ruku u džepu, a desnu podignutu kako bi pozdravio Hiltera. Firer je uzvratio na ovaj znak poštovanja, a Baron je aktivirao bombu u levom džepu. ]]> foto: blic.rs

Gersdorf je bio oficir u nemačkoj vojsci, a plan za napad na Hitlera je razvio u saradnji sa Treskovim, jednim od oficira koji je bio čaln izdajničke grupe koja je imala zadatak da napravi strategiju invazije Sovjetskog saveza. Oni su takođe bili i deo zaverničkog kruga koji se bavio likvidacijom Hitlera.

Kad je pozdravio firera, Baron je pomerio ruku iz džepa i dozvao Hitlera mašući u izložbeni prostor u berlinskom vojnom muzeju "Zeughaus". Dok je vodio lidera Trećeg rajha u obilazak oduzete opreme sovjetskih snaga, bomba je trebalo da eksplodira u roku od petnaest minuta, a obilazak je po rasporedu trebalo da traje oko pola sata. Sve je bilo lepo smišljeno, ali jedan detalj je bio neočekivan.

Hitler je bio u žurbi.

Prema Baronovim memoarima, imao je samo nedelju dana da razmisli da li će prihvatiti zadatak da likvidira firera. Treskov mu nije dao nikakve smernice kako to da učini, osim kad to treba da se desi i da Gersdorf treba da ubije i sebe. Baron je bio udovac, a o njegovom jedinom detetu, ćerci, bi se starao njegov brat.

Adolf Hitler
Adolf Hitler

Gersdorf je tvrdio da je gajio anti-naci osećanja još kasnih tridesetih u svojim memoarima, uz napomenu kako je njegov prvi utisak o Hitleru bio da je on "odbojan proleter koji je možda i mentalno nestabilan". Godine 1941, Gersdorf je dobio naređenja koja opisuje u memoarima kao monstrouzna i kriminalna.

Jedno, da omogući nemačkim vojnicima da ubijaju ruske građane bez straha od mogućeg progona, drugo, da bilo koji uhvaćeni komesar bude momentalno pogubljen. ali, prema Baronu, to je bio masakr u Barisovu u Belorusiji, koji je bio prekretnica za pokretanje zavera protiv Hitlera i njefove likvidacije, jer je to bila jedina preostala opcija. Jevrejski geto u Barisavu je bio mesto masakra 15.000 muškaraca, žena i dece.

Bilten iz Jevrejske telegrafske agencije je izvestio da su punoletne žrtve ubijene oružjem, a da su deca živa zakopana.

Gersdorf je tokom gore pomenutog obilaska muzeja sa Hitlerom, u sebi neprestano ponavaljao da mora da uspori razgledanje kako zna i ume. Međutim, Adolf je sve prošao za manje od pet minuta, ostavljajući Gersdorfa iza sebe, sa bombom koja otkucava na njemu.

Dok je gledao u Hitlera kako napušta muzej, Baron je razmišljao kako da se spase. Brzo je otišao do najbližeg toaleta i oslobodio se bombe.

Baron je preminuo u Minhenu 1980. godine u 74. godini starosti, decenijama se pitajući šta bi se desilo da je uspeo da uspori firera.

]]>
Fri, 24 Feb 2017 12:22:58 +0100 Zanimljiva istorija http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/391365/covek-koji-je-pokusao-da-digne-hitlera-u-vazduh-ali-nije-uspeo-zbog-jednog-detalja.html
Da li ste primetili da se Kejt i Vilijam nikada ne drže za ruke? Razlog je neočekivan http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/391360/da-li-ste-primetili-da-se-kejt-i-vilijam-nikada-ne-drze-za-ruke-razlog-je-neocekivan.html Iako je očigledno da su i dalje ludo zaljubljeni jedno u drugo, stručnjaci su primetili da se princ Vilijiam i Kejt u javnosti skoro nikad ne drže za ruke, a razlog bi mogao da vas iznenadi. ]]> foto: zena.blic.rs

Robin Kermod, stručnjak za govor tela i osnivač kompanije za komunikacije "Zone2.co.uk", tvrdi da su Vilijam i Kejt, koji su u braku gotovo šest godina, uzor pronašli u ponašanju njegove bake, kraljice Elizabete.

Kraljica se jako retko drži za ruke sa svojim suprugom i čini se da je to nepisano pravilo i drugih pripadnika kraljevskih porodica - rekao je Kermod.

 

 

Jasno je da su Vilijam i Kate emotivno jako bliski, ali čini se da na službenim događajima nemaju potrebu svima da pokazuju svoju ljubav.

Ostavljaju utisak snažnog para čiji su članovi nezavisni jedno od drugog i nemaju potrebu celom svetu da pokazuju svoju ljubav - dodaje.

 

 

Kermod tvrdi da poznati parovi koji se drže za ruke time poručuju da su i dalje zajedno, uprkos svemu.

 

 

- Videli smo taj gest kod političara i poznatih koji imaju bračnih problema. Kako bi dokazali da je s njima sve u redu, drže partnera za ruku - istakao je.

Dodao je da Donald Tramp koristi svoja rukovanja kao mamac za još fotografija.

- Predugo drži ruke drugih svetskih vođa, možete videti kako oni pokušavaju da se izvuku. Villijam i Kejt definitivno nisu takvi - kaže.

]]>
Fri, 24 Feb 2017 12:18:16 +0100 Džet set http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/391360/da-li-ste-primetili-da-se-kejt-i-vilijam-nikada-ne-drze-za-ruke-razlog-je-neocekivan.html
Sami svoj majstor: Sve tajne profesionalnih šminkera http://pressonline.rs/zabava/life-style/372077/sami-svoj-majstor-sve-tajne-profesionalnih-sminkera-.html Uz par dobrih saveta, postanite sami svoj mejkap artist! Ovako ćete uvek izgledati savršeno... ]]> Foto:zenskikutak.rs

Ključ za savršeni makeup leži u - dobrom osvetljenju. Ne samo da će vam pomoći da izaberete odgovarajući puder i korektor u skladu sa vašim tenom, već ćete jasno videti da li ste ih pravilno i ravnomerno naneli.

Najidealnije je dnevno, prirodno svetlo (šminkanje pored prozora neka vam bude obavezno) ili osvetljenje koje imitira prirodno svetlo. 

Takođe, izbegavajte šminkanje u prostoriji u kojoj svetlost dolazi s plafona jer to stvara senke na licu...

]]>
Fri, 24 Feb 2017 13:37:26 +0100 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/372077/sami-svoj-majstor-sve-tajne-profesionalnih-sminkera-.html
Frizura koja momentalno skida 5 godina: Pristaje svakom obliku lica http://pressonline.rs/zabava/life-style/372137/frizura-koja-momentalno-skida-5-godina-pristaje-svakom-obliku-lica.html Ugledajte se na Mirandu Ker - lepotica (32) je pre nekoliko nedelja skratila svoju dugu kosu, a odabrala je frizuru koja skida godine s lica. ]]> Foto:B92.net

Miranda Ker zablistala je na modnoj reviji Samante Tavase u Tokiju. Posetioci ovog modnog događaja primetili su da australijska manekenka izgleda bolje nego ikad. 

Naime, lepotica (32) je pre nekoliko nedelja skratila svoju dugu kosu, a odabrala je frizuru koja skida godine s lica. 

Lob ili produženi bob je izuzetno fleksibilna dužina kose koja može da se nosi na različite načine. Uvojci mogu da se "ispeglaju", razbaruše i ukovrdžaju, a kosa da se nosi ravno ili da se napravi razdeljak sa strane. Ova frizura može izuzetno da se prilagođava za dnevne situacije i večernje izlaske, a povrh svega pristaje svim tipovima lica.

foto: Splash
foto: Splash

 

Kako vam se više dopada Miranda, s dugom ili kratkom kosom?

]]>
Fri, 24 Feb 2017 13:36:43 +0100 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/372137/frizura-koja-momentalno-skida-5-godina-pristaje-svakom-obliku-lica.html
Nećete verovati od čega još vam se stvaraju bore: Dermatolozi otkrivaju http://pressonline.rs/zabava/life-style/372548/necete-verovati-od-cega-jos-vam-se-stvaraju-bore-dermatolozi-otkrivaju.html Doktorka Erin Gilber trvrdi da ljudi nemaju obzira prema svojoj koži i zbog toga ona preterano brzo stari. ]]> Foto:b92.net

Kao dermatolog, dr. Erin Gilber vidi svakakve "lude" stvari koje ljudi rade svojoj koži. Ali, četiri stvari posebno je izluđuju, kako je otkrila za Tech Insider. 

Na prvom mestu je ljudska "grubost" prema koži. 

„To znači da ljudi često koriste grube peškire ili neke tzv. četke za lice, jer misle da će tako na najbolji način očistiti kožu, a zapravo je suprotno! To je preterivanje sa eksfolijacijom, što uzrokuje crvenilo, upale i čini da koža tamni“, govori dr. Gilber. 

Na drugom mestu je kupovina prekupih proizvodu, pogotovo kad su mladi ljudi u pitanju: 

"Ukoliko ste mladi, i prvi preparati koje stavljate na lice su skupi anti ejdž proizvodi i sličnih losiona, zapravo ćete postići kontraefekat pa će vaša koža stariti pre vremena." 

Slede kućni preparati. 

"Ukoliko ne poznajete dobro bilje i razne kućne lekove, najbolje je da se ne upuštate u ovu avanturu. Također, nikad ne koristite alkohol da isušite bubuljicu ili jake smese na bazi hamamelisa - možete stvoriti upalu i veliku iritaciju kože." 

Na četvrtom mestu je vrlo ozbiljna „navika“, a to je da niko od nas ne nosi losion za zaštitu od sunca: 

"Morate nositi ovaj losion svaki dan, i to kremu sa faktorom SPF 30 ili više i onu koja je "širokog spektra", pa čak i kad je vani oblačno...“, upozorava doktorka Gilber.

]]>
Fri, 24 Feb 2017 13:36:05 +0100 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/372548/necete-verovati-od-cega-jos-vam-se-stvaraju-bore-dermatolozi-otkrivaju.html
Devojčica iz horora je odrasla, i završila iza rešetaka http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/391355/devojcica-iz-horora-je-odrasla-i-zavrsila-iza-resetaka.html Dejvi Čejs (26), koja se proslavila kao devojčica u horor filmu "Krug" iz 2002. godine, uhapšena je u Los Anđelesu jer je čoveka na samrti ostavila ispred bolnice. ]]> foto: blic.rs

Dejvi je navodno bila u društvu pomenutog muškarca u ranim jutarnjim časovima 15. februara, pre nego što ga je ostavila ispred bolnice i pobegla. Osoblje bolnice ga je pronašlo, ali su mogli samo da konstatuju smrt.

Policija je potom otkrila da postoji i nalog za njeno hapšenje zbog saobraćajnog prekršaja, pa je u sredu lišena slobode. Ona nije osumnjičena za njegovu smrt, koja je najverovatnije prouzrokovana predoziranjem narkoticima, ali policija je odbila da otkrije više detalja ovog slučaja.

Glumica je policiji rekla da je samo pokušavala da pomogne muškarcu i da ga odvede u bolnicu.

Ovako izgleda danas
Foto: ProfimediaOvako izgleda danas

Dejvi je najpoznatija po ulozi Samare Morgan u američkoj verziji horor filma "Ring", a poznata je i po ulozi u seriji "Big Love", kao i po tome što je pozajmila glas Lilo u animiranom filmu "Lilo i Stič".

Prvi put se pojavila na filmu u čuvenom ostvarenju "Doni Darko", u kojem je igrala Saru Darko, sestru glavnog lika.

]]>
Fri, 24 Feb 2017 12:02:31 +0100 Džet set http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/391355/devojcica-iz-horora-je-odrasla-i-zavrsila-iza-resetaka.html
Savet frizera: Kako solarijum utiče na kosu http://pressonline.rs/zabava/life-style/372549/savet-frizera-kako-solarijum-utice-na-kosu.html Izlaganje kose UV zracima u solarijumu, isto kao i pri izaganju kose suncu dovodi do prekidanja proteinskih veza unutar vlasi i do isušivanja kose koja postaje krta i neelastična, i pri tom vlas posvetljuje odnosno gubi pigmentaciju. ]]> Foto:B92.net

Ovi neželjeni efekti su naravno neuporedivo veći kada je kosa izložena suncu, pre svega zbog dužine vremena koje provodimo u sunčanju na plaži u odnosu na sunčanje u solarijumu. 

Ipak, zašto uopšte dozvoliti da se kosa ošteti kada je za njenu zaštitu u solarijumu dovoljno staviti kapu za tuširanje ili je umotati u peškir i problem je rešen. Ukoliko nemate običaj da zaštitite kosu onda joj posle solrijuma priredite negu u formi maske ili kondicionera da bi joj se svežina povratila. 

Ako spadate u one koji se u solarijumu pripremaju za izlazak na plažu, tj. ako već unapred znate da će vam kosa biti izložena velikom stresu u dužem periodu počnite da je pazite od samog početka. 

Danas se malo lakše popravlja šteta koja nastaje prilikom sunčanja jer se prekinute veze unutar vlasi ponovo vezuju upotrebom olaplex-a kome je to osnovna funkcija. 

]]>
Fri, 24 Feb 2017 13:35:26 +0100 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/372549/savet-frizera-kako-solarijum-utice-na-kosu.html
Holivudska glumica otkrila: Sajentolozi veruju da će Tom Kruz spasiti svet http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/391351/holivudska-glumica-otkrila-sajentolozi-veruju-da-ce-tom-kruz-spasiti-svet.html Holivudska glumica Lija Remini, koja se proslavila ulogom u seriji "Kralj Kvinsa", godinama je bila članica sajentološke crkve. Sada, nakon što se, kako sama kaže "iščupala iz sekte", koristi svaku priliku da javno demaskira učenje ove religijske grupe. ]]> foto: blic.rs

 

Jedno od bizarnih učenja sajentologa je to da glumca Toma Kruza smatraju odabranim da spasi čovečanstvo od zla, otkrila je glumica.

- Toliko sam dugo živela u izolaciji da sam tek kroz nekoliko godina shvatila da mi je mozag bio ispran. Dok sam bila u sekti, svakodnevno bi me terali da po dva sata učim religijske spise. A inače, svi tako moraju da se ponašaju. Osim Kruza, on je odabran. On svojim bićem "čisti i spasava planetu" od zla. Tako su nas tamo učili - rekla je glumica.

- Jedini bi on mogao da uništi sajentlogiju, ali upravo se svi zato toliko i trude oko njega, pretvaraju ga u božanstvo kako ih ne bi izdao - zaključila je ona.

 

]]>
Fri, 24 Feb 2017 11:40:27 +0100 Džet set http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/391351/holivudska-glumica-otkrila-sajentolozi-veruju-da-ce-tom-kruz-spasiti-svet.html
Trudna porno-zvezda Džena Džejmison brani Trampa http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/391350/trudna-porno-zvezda-dzena-dzejmison-brani-trampa.html Jedna od najpoznatijih porno-zvezda podržava Donalda Trampa. ]]> foto: b92.net

Džena Džejmison je na društvenim mrežama žestoko kritikovala muslimane u seriji postova, braneći Trampovu odluku da pomene terorističke napade u Švedskoj koji se nisu ni dogodili. 

Ona je proglasila Švedsku “zemljom nasilja i straha” i predložila Čelsi Klinton, ćerki Bila i Hilari Klinton, da “skokne” do Švedske kako bi shvatila s čim se nose žene u toj zemlji. 

Upitana da li ima problem sa multikulturalnim zajednicama, Džejmisonova je rekla: “Imam problem s muslimanskim bandama silovatelja… recite mi da sam luda”.

Onda je navodila neke kriminalne slučajeve u koje su navodno bili uključeni migranti i kritikovala “levičare”, “liberale” i “mejnstrim medije”. Ona je rekla i da “Kju kluks klan nije toliko loš kao muslimanske bande silovatelja”. 

Džejmisonova, koja je 2008. najavila da se povlači iz industrije zabave za odrasle, kasnije je porekla da je branila Kju kluks klan, tajno društvo koje se zalaže za nadmoć bele rase i izveštaje o njenim izlivima besa na Tviteru nazvala “lažnim vestima”. 

Ona je u jednom trenutku obrazložila svoje stanovište svojom veroispovešću, budući da se preobratila u judaizam, kako bi mogla da se uda za dečka Liora Bitona.

]]>
Fri, 24 Feb 2017 11:30:13 +0100 Džet set http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/391350/trudna-porno-zvezda-dzena-dzejmison-brani-trampa.html
Tajno "oružje": Na koju osobinu vašeg znaka "padaju" svi oko vas? http://pressonline.rs/zabava/astro/391333/tajno-oruzje-na-koju-osobinu-vaseg-znaka-padaju-svi-oko-vas.html Svaki znak ima ono nešto na šta "padaju" ljudi oko njega. Saznajte koja je to vaša očaravajuća osobina i istaknite je na najbolji mogući način. ]]> Foto:B92.net

Ovan 

Zabavni ste i zbog vaše prirodnosti ljudi žele da se druže sa vama. 

Bik 

Neverovatno ste slatki i smireni, retko kada nervirate ljude. 

Blizanci 

Imate neverovatnu moć da se povežete sa onima koje volite. 

Rak 

Brinete se o ljudima koje volite i stvarate veze koje traju zauvek. 

Lav 

Nemoguće da nekome bude dosadno u vašem društvu, a često znate da dižete samopouzdanje svima oko sebe. 

Devica 

Zaštitnički ste nastrojeni prema onima koje volite. 

Vaga 

Šarmantni ste i imate obzira zbog čega svi žele da ostvare dublju vezu sa vama. 

Škorpija 

Strastveni ste i iskreni, a kada nekog volite – volite ga do srži. Baš je lepo biti u vašem društvu! 

Strelac 

Kreativni ste i neverovatno zabavni. Nekada jednostavno ne možete da se odbranite od ljudi koji bi da budu u vašem društvu. 

Jarac 

Mudri ste, ljudi se zaljubljuju u vašu ličnost. 

Vodolija 

Prijateljski ste nastrojeni prema svima, a posebno ste suptilni prema onima koje volite. 

Ribe 

Vaše toplo srce osvaja! Najveći kvalitet je što imate sposobnost da prihvatite ljude onakvim kakvi jesu, bez namere da ih menjate.

]]>
Fri, 24 Feb 2017 10:51:04 +0100 Astro http://pressonline.rs/zabava/astro/391333/tajno-oruzje-na-koju-osobinu-vaseg-znaka-padaju-svi-oko-vas.html
Serena Vilijams neobrađenom fotografijom u bikiniju poslala snažnu poruku ženama http://pressonline.rs/zabava/life-style/391347/serena-vilijams-neobradjenom-fotografijom-u-bikiniju-poslala-snaznu-poruku-zenama.html Teniserka Serena Vilijams našla se na stranama popularnog magazina "Sports Illustrated", tačnije u specijalnom editorijalu u kom poznate dame poziraju u kupaćim kostimima. ]]> foto: blic.rs

 

 

Serena je napravila seriju fotografija u bikiniju, koje su snimljene na egzotičnoj destinaciji, a u intervjuu za magazin Serena je otkrila da joj je "poziranje u bikiniju, pred mnoštvom ljudi" bilo stresnije nego igranje na bilo kom teniskom turniru.

 

 

- Ljudi su me gledali sa visine jer nikada nisam izgledala kao "prosečna, obična" devojka. Ljudi su gledali kroz mene, zbog boje moje kože. Ljudi su me podcenjivali samo zbog toga što sam žena. Takođe, dešavalo se da mi kažu da nikada više neću osvojiti nijedan Gren Slem, kada sam bila sedma na WTA listi. A danas imam 21 osvojenu titulu, i planiram da osvajam još - rekla je Serena, kada ju je magazin "Sports Illustrated" proglasio za sportistkinju godine.

 

Iako su za prestižni magazin Serenine fotografije pretrpele minimalnu obradu, teniserka je na Instagramu objavila i jednu fotografiju bez fotošopa.

- Ona isijava samopouzdanje, jer ona je žena - napisala je Serena u komentaru uz fotografiju.

 

]]>
Fri, 24 Feb 2017 11:21:27 +0100 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/391347/serena-vilijams-neobradjenom-fotografijom-u-bikiniju-poslala-snaznu-poruku-zenama.html
Izračunajte lični broj i saznajte sve o vašem ljubavnom životu http://pressonline.rs/zabava/life-style/391331/izracunajte-licni-broj-i-saznajte-sve-o-vasem-ljubavnom-zivotu.html Numerologija kaže da između brojeva i materijalnih stvari ili živih bića postoji neraskidiva veza. Zato izračunajte vaš lični broj i otkrijte sve o vašem ljubavnom životu. ]]> Foto;B92.net

Lični broj dobićete sabiranjem svih brojeva u datumu rođenja. 

BROJ 1 

Ovo su osobe koje ljubav zasnivaju veoma racionalno, promišljeno i na intelektualnoj osnovi. Teško ih je zadovoljiti. Ako od njih očekujete da budu poslušni – kao rezultat dobićete odbojnost i agresivnost. S njima morate da budete pažljivi i da im dajete dovoljno motivacije, jer su skloni neverstvu ukoliko veza postane previše dosadna i monotona. 

BROJ 2 

Ove osobe su veoma izbirljive. Žele praktične i inteligentne osobe oko sebe. Materijalisti su, pa će se lako odlučiti za osobu koja može da im osigura udoban život. To su blage osobe, s kojima je nemoguće posvađati se. Ako iskreno vole – verne su i požrtvovane. 

BROJ 3 

Pre svega žele iskreno prijateljstvo. Tek kada to osete mogu da se upuste u ljubavnu vezu. Njihova ljubav temelji se na poštovanju i potpunom poverenju prema partneru. Sve probleme rešavaju otvorenim i iskrenim razgovorom. 

BROJ 4 

Osobe koje vole duge i stabilne veze. Obožavaju brak i često ga rano ostvaruju. U životu im se desi da pogrešno izaberu partnera. U ljubavi mogu biti nemaštoviti i dosadni. Miran život i stabilan odnos jedini je životni cilj ovih osoba. U vezama su verni, poslušni i spremni na kompromise. 

BROJ 5 

Ove osobe teže za ljubavlju koja je za celi život. Svaka laž ih duboko povređuje i teško je zaboravljaju. Za njih je pravi smisao života pronaći ljubav. Kada je nemaju – kao da nisu živi. Mana u odnosima im je nezrelost i težnja za slobodom. 

BROJ 6 

Osobe koje su sklone promenama. Nisu baš za stalnu i dugu ljubavnu vezu. U stalnoj su potrazi za odgovarajućim partnerom. Veoma su nežne i osećajne, ali uvek imaju poriv da nađu nešto bolje. Zbog toga često ostvaruju ljubav tek u kasnim godinama života, kada postanu zrelije. 

BROJ 7 

Ovim osobama je ljubavni život prožet brojnim ljubavnim vezama. Uživaju u avanturama i flertu. Mnogi od njih, tokom života, imaju i po nekoliko brakova. Životu i ljubavi pristupaju veoma aktivno, pa su stalno u potrazi za novim uzbuđenjem. Često im se dešava da ne vide razliku između ljubavi i strasti. 

BROJ 8 

Ovim osobama se ljubavni život odvija kroz stalne akcije, promene i više brakova. Želja za raznolikošću i stalno odlaganje životnih odluka kao i ozbiljnih životnih pitanja prisutni su kod njih tokom celoga života. Za neku pravu, dužu vezu odlučuju se nakon 40. godine života. 

BROJ 9 

Osobe koje u mladosti često teže vezama sa starijim partnerima jer vole zrelost. Uvek su u nekim suprotnostima. Oni vole neobično i netipično. Uvek tragaju za novim ljubavnim uzbuđenjima. Često doživljavaju razočaranja, ali vrlo brzo se oporavljaju.

]]>
Fri, 24 Feb 2017 10:48:14 +0100 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/391331/izracunajte-licni-broj-i-saznajte-sve-o-vasem-ljubavnom-zivotu.html
Čuvajte se ljubomore ova tri horoskopska znaka http://pressonline.rs/zabava/astro/391330/cuvajte-se-ljubomore-ova-tri-horoskopska-znaka.html Ljubomora je osećaj koji je često nerazdvojan od ljubavi, no jednako kao što može uništiti vezu, nije dobro ni ako uopšte ne postoji. ]]> Foto:B92.net

Ovan pravi scene 

Pripadnici ovog znaka imaju problem s apsolutnim poverenjem, zbog čega pomno prate poteze svog partnera i analiziraju ih. Na pojavu sumnje reaguju impulsivno i trenutno, bez obzira na to gde se i pred kim nalaze. Budući da su hiroviti, od Ovnova možete očekivati svašta – od bacanja tanjira do gađanja prstenom, pa čak i pretnje. 

Lav je posesivan 

Pripadnici ovog znaka poprilično su skloni ljubomori, no ona nije tako gruba kao kod drugih znakova i često izgleda samo kao potvrda ljubavi i njihovog interesa. Najčešće su ljubomorni zbog povređenog ponosa, prevelikih očekivanja od partnera ili iz straha da ih on ne voli dovoljno, a prevare se više plaše zbog udarca svom egu nego zbog izdaje ljubavi. 

Škorpiji se vidi na licu 

Škorpije su najviše ljubomoran znak Zodijaka, iako postoje izuzeci. Uglavnom, kod iskazivanja ljubomore nisu nimalo taktični, ne biraju reči i mogu osećati da ih je partner izdao zbog stvari na koje drugi ne bi reagovali. Teško će otvoreno priznati ljubomoru rečima, no ona će se jasno videti na njihovim licima.

]]>
Fri, 24 Feb 2017 10:44:50 +0100 Astro http://pressonline.rs/zabava/astro/391330/cuvajte-se-ljubomore-ova-tri-horoskopska-znaka.html