Press Online :: Zabava http://pressonline.rs/zabava/rss.html sr http://pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Zabava http://pressonline.rs/zabava/rss.html NIJE IZDRŽAO! Čim je OTVORIO OČI, Tomović počeo da OBASIPA Draganu komplimentima! http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/419347/nije-izdrzao-cim-je-otvorio-oci-tomovic-poceo-da-obasipa-draganu-komplimentima-.html Dragana Mitar je jutros, kada je Veliki šef pustio muziku za razbuđivanje zadrugara, pokušala da probudi Vladimira Tomovića nekoliko puta, kako ne bi bio kažnjen zbog spavanja. Kada je konačno uspela da ga probudi, njih dvoje su počeli da razgovaraju, a Crnogorac je krenuo da obasipa Mitrovu komplimentima. ]]> Foto;pink

Foto: TV Pink Printscreen

Bez šminke si mi najlepša. Najlepša, majke mi - govorio je Tomović, a Mitrova je pričala kako ni van Zadruge ne koristi mnogo šminke.

Foto: TV Pink Printscreen

]]>
Fri, 13 Dec 2019 14:44:37 +0100 Džet set http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/419347/nije-izdrzao-cim-je-otvorio-oci-tomovic-poceo-da-obasipa-draganu-komplimentima-.html
Ne poklanjajte ovo! http://pressonline.rs/zabava/life-style/341655/ne-poklanjajte-ovo.html Vreme je za poklone, pročitajte feng šui pravila. ]]> Oštre predmete, poput noževa, makaza, otvarača za vino ili za pisma, ne poklanjajte nikome je predstavljaju prekidanje, "seču" odnosa sa osobom koju darujete. 

Ni kaktus i biljke sa lišćem poput šiljaka, nisu dobro rešenje, jer tako šaljete poruku da želite da napadnete ili da se odbranite, možda i da prekinete odnos.

Bonsai, kao i slične biljke koje su sputane u svom prirodnom razvijanju, nisu dobar poklon, jer govore o tome da i vi niste opušteni i prirodni u odnosu sa osobom kojoj je poklon namenjen.

Feng šui kaže da ne treba darivati ni satove - predstavljaju odnos sa ograničenim "rokom trajanja", kao i antikvitete, starine koje takođe sombolizuju protok vremena.

Ukoliko ste nekome kupili novčanik pre pakovanja stavite unutra koju paru, da "prizove slično društvo".

Ukoliko želite da prostor u kojem boravite ispunite pokretačkom energijom, ukrasite jelku crvenim kuglama ili ljubičastim. Međutim, previše vatrenih elemenata može pospešiti emocionalne ispade, kažu feng šui pravila, pa ako verujete u to, okačite i nekoliko svetloplavih, srebrnih, sivih ili belih. Takođe, nije svejedno ni gde ćete postaviti jelku. U istočni deo prostorije ukoliko želite da privučete zdravlje i porodičnu sreću, jugoistočni za novac, a južni za poslovni uspeh i slavu.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 23:01:01 +0100 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/341655/ne-poklanjajte-ovo.html
Horoskop za petak 13. decembar http://pressonline.rs/zabava/astro/386338/horoskop-za-petak-13-decembar.html Dnevni horoskop. ]]> Foto:nezavisne.com

OVAN
Ukoliko Vam neko opterećuje dodatnim zahtevima, promenite svoje početne kriterijume i podsetite saradnike na pravila o lepom ponašanju. Nemojte dozvoliti da se o Vama šire neki »loši glasovi« i da Vas neko sputava. Delujete pomalo uznemireno zbog novih dogadjaja u privatnom životu. Bolje je da stišavate svoje uzavrele strasti, nego da se uplićete u novu raspravu sa voljenom osobom. Sugestija: Izbegavajte dodatni napor i neke stresne situacije.

BIK
Delujete vrlo zahtevno i postavljate suviše stroge poslovne kriterijume. Razmišljate o stvarima koje su Vam nedostupne. Pažljivije analizirajte svoje saradnike. Svako od Vas ima svoj stil izražavanja ili način interpretacije dogadjaja. Prema voljenoj osobi budite dovoljno iskreni i pažljivi, uvek kada se nalazite u nekoj većoj dilemi postupite po svojoj savesti. Na kraju, dobro se dobrim vraća. Sugestija: Osetićete psihološko olakšanje nakon iskrenog razgovora.

BLIZANCI
Prednost dajete nekim tajanstvenim ili neobičnim situacijama, koje ostaju »skrivene« pred radoznalim pogledima. Odredjena doza mističnosti, može da Vam donese dodatnu neprijatnost ili komplikaciju u susretu sa saradnicima. Važno je da odredite što jasniju granicu, izmedju pristojnog ponašanja pred bliskom osobom i svojih pomalo avanturističkih pobuda koje povremeno osećate. Sugestija: Izbegavajte ishitrene reakcije i brzopletost.

RAK
Dogovor koji imate sa jednom osobom ne obećava mnogo, ali Vi i dalje uporno odbijate pomisao o prekidu saradnje. Nedostaje Vam bolji smisao za praktičnom procenom vrednosti i trpite izvesni neuspeh zbog neuskladjenih poslovnih termina. Delujete zabrinuto zbog novih dogadjaja. Emotivne situacije iznenada postaju vrlo komplikovane, kada se posmatraju ili tumače iz nečije perspektive. Sugestija: Prijaće Vam izlazak ili boravak u prirodi.

LAV
Delujete samouvereno i vrlo zahtevno. Nečije prisustvo na Vas deluje podsticajno, jer otvara nove ili šire mogućnosti za poslovnu saradnju. Orijentisani ste ka perspektivnim ciljevima i imate jasne stavove. Nema razloga da se zanosite velikim emotivnim očekivanjima. Nemojte ucenjivati svog partnera, ako dogadjaji ne idu u željenom pravcu. Pokažite da imate više razumevanja i tolerancije. Sugestija: Važno je da pravilno usmeravate svoju kreativnu energiju.

DEVICA
Neko Vas podstiče na pozitivno raspoloženje i na aktivniju ulogu u poslovnoj saradnji. Dobre smernice uvek vode ka nekom praktičnom rešenju i poslovnom uspehu. Obratite pažnju na različite detalje i korisne sugestije. Potrebna Vam je veća doza odlučnosti i emotivnog samopouzdanja u susretima. Nema razloga da se opterećujete pogrešnim slutanjama i da sumnjate u nečija obećanja. Sugestija: Prijaće Vam neka dodatna aktivnost.

VAGA
Delujete samouvereno u različitim situacijama i spremni ste da ozvaničite svoje poslovne stavove. Nečiji komentari predstavljaju pozitivan predznak, stoga nastavite u započetom stilu. Pokažite odlučnost i odgovornost. Ukoliko Vam je stalo do dobre zabave, budite dovoljno maštoviti i pokrenite inicijativu u društvu bliske osobe. Zajedno osmislite neke vrlo romantične trenutke. Sugestija: Prijaće Vam zabavni sadržaji, kao recept za dobro raspoloženje.

ŠKORPIJA
Potrebni su Vam pouzdani saradnici ili osoba koja u potpunosti uvažava Vaše kreativne ideje. Tek kada pravilno uskladite svoje poslovne afinitete možete da ostvarite i zajednički pomak. Situacije kojima pridajete posebnu pažnju, ne prolaze na isti način ili dovoljno zapaženo kod voljene osobe. Različito doživljavate i vrednujete nove dogadjaje. Svako vidi ono što mu se najviše dopada. Sugestija: Važno je da akumulirate pozitivnu energiju, posvetite pažnju duhovnim sadržajima.

STRELAC
Ukoliko se uporedjujete sa svojom okolinom, Vaša velika prednost je u tome što izbegavate poslovni kliše i stereotipno ponašanje. Imate mnogo interesantnije ideje, nego rešenja koja nude Vaši saradnici. U privatnom životu, potrebno je da se pridržavate nekih proverenih standarda koji Vam prijaju. Posvetite pažnju osobi koja odgovara Vašem emotivnom raspoloženju i senzibilitetu. Sugestija: Važno je da ulepšate svoje raspoloženje.

JARAC
Primećujete da neko ima pomalo negativan uticaj na Vaše saradnike. Nema potrebe da učestvujete u novoj raspravi o poslovnim ciljevima, medju saradnicima uvek postoje različite interesne sfere ili opredeljenja. Ne želite emotivnu utehu, ali nečije ponašanje Vas sve više podseća na neku dobru i unapred »izrežiranu predstavu« u kojoj Vam se dodeljuje »sporedna uloga«. Promenite tu poziciju. Sugestija: Prijaće Vam psiho-fizička relaksacija i aktivan odmor.

VODOLIJA
Ukoliko imate dovoljno mudrosti, obratite pažnju na različite korisne informacije o nekim novim poslovnim prilikama. Izbegavajte situacije koje prevazilaze Vaše znanje ili praktično iskustvo. Sa izvesnom rezervom prihvatite nečija lako izgovorena obećanja ili laskave komplimente koje dobijate. Pažljivije analizirajte nove dogadjaje u privatnom životu sa različitih aspekata važnosti. Sugestija: Prijaće Vam zdraviji režim ishrane, unosite više vitamina.

RIBE
Dobijate različite povlastice, tako da uz planirane obaveze delujete uspešno i u nekim alternativnim situacijama. Preciznost i snalažljivost u komunikaciji Vam pomažu da ostvarite svoje poslovne ciljeve. Ne možete meriti nečije zasluge samo na osnovu ličnih kriterijuma koje imate. Obavezno obratite pažnju na razne komentare i »sitnice« koje upotpunjuju utisak o jednoj dragoj osobi. Sugestija: Važno je da pravilno uskladite svoje želje i mogućnosti.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 23:01:35 +0100 Astro http://pressonline.rs/zabava/astro/386338/horoskop-za-petak-13-decembar.html
Znate li za NACISTIČKU prošlost popularnog gaziranog pića? http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/391179/znate-li-za-nacisticku-proslost-popularnog-gaziranog-pica.html Portal "The Vintage News" nedavno je objavio interesantan članak o poreklu popularnog gaziranoga pića "Fanta". Njegove najzanimljivije delove prenosimo u nastavku. ]]> foto: blic.rs

S više od 100 ukusa širom sveta, Fanta je jedno od najpopularnijih gaziranih bezalkoholnih pića s voćnim ukusom. Iako je sada proizvodi Koka-kola, zapravo je nastala u nacističkoj Nemačkoj.

Preduzeće Koka-kola došlo je u Nemačku 1929. godine. Rej Pauers, doseljenik iz Amerike, počeo je da puni boce Koka-kolom u Nemačkoj, a svojim trudom i ambicijama, uz ogromna sredstva uložena u marketing, u velikoj meri je doprineo napretku preduzeća. U razdoblju od samo četiri godine, Koka-kola je u Nemačkoj prodavala 100.000 sanduka godišnje.

Kada je 1933. godine Adolf Hitler došao na vlast u Nemačkoj, Rej Pauers se već suočio s brojnim poteškoćama zbog nacističkog antiamerikanizma i antikapitalizma. No svejedno je uspeo da zadrža preduzeće dalje od vlade, tu su do 1939. godine u Nemačkoj zadržane 43 fabrike za punjenje boca i više od 600 lokalnih distributera.

Koka-kola iz Nemačke

Rej Pauers je godinu dana ranije, 1938. poginuo u automobilskoj nesreći, a zamenio ga je Nemac Maks Kajt, koji se posvetio preduzeću i postao još uspešniji od Pauersa. Njegova izvrsna marketinška strategija uverila je ljude da je Koka-kola zapravo nemački proizvod, i ciljala je industrijske radnike geslom "Mach doch mal Pause" (Hajde, uzmi pauzu).

Foto: Wikipedia

Koka-kola je bila jedna od tri glavna sponzora Olimpijskih igara u Berlinu 1936. godine, gde je Hitler bio ponosni domaćin narodima iz celog sveta.

No, početkom Drugog svetskog rata, Maksu je postajalo sve teže da nabavi sirup Koka-kole za izradu tog pića. Ostao mu je samo još jedan izbor: da izmisli novo piće, prenosi "Index".

Od Kole do Fante

Pogledao je sastojke koji su mu bili na raspolaganju, većinom ostatke iz drugih prehrambenih industrija i napravio je novi narandžasti sok. Čak je i organizovao takmičenje za naziv novog pića pod motom "poslužite se maštom". Na nemačkom jeziku "mašta" se kaže "Fantasie" i tada je nemačkome prodavcu Džou Kipu sinula ideja za Fantu.

Novi narandžasti sok postao je popularan kao i Koka-kola i zbog njega su fabrike za punjenje boca nastavile da rade širom Nemačke. Zapravo je Fanta postala toliko popularna da se do 1943. godine prodavala u Nemačkoj i u okupiranim zemljama.

Fanta je postala najpopularnije bezalkoholno piće u Evropi, a ljudi su je čak koristili za zaslađivanje hrane zbog štednje na šećeru. I danas se u Nemačkoj pripremaju slasni Fantakuchen (Fanta kolači).

Kada se Drugi svetski rat završio, preduzeće Koka-kola uspelo je ponovo da pokrene proizvodnju tog pića u Evropi.

Preduzeće je prestalo da proizvodi Fantu kada se Drugi svetski rat završio, ali kako je Pepsi počeo da se širi 1960-ih, Koka-kola je vratila Fantu i počela da je prodaje i u Americi. Ostalo je istorija.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 23:02:48 +0100 Zanimljiva istorija http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/391179/znate-li-za-nacisticku-proslost-popularnog-gaziranog-pica.html
Koliko treba da prođe od večere do spavanja http://pressonline.rs/zabava/life-style/367313/koliko-treba-da-prodje-od-vecere-do-spavanja.html Uz probleme s gorušicom i podrigivanjem, odlazak na spavanje odmah posle večere može da poveća i rizik od srčanog udara. ]]> Foto:B92.net

Odlazak na spavanje odmah posle večere, povećava rizik za moždani udar za čak 66 odsto i zato se odlazak na spavanje preporučuje najranije sat posle večere, rezultat je istraživanja stručnjaka sa Medicinskog fakulteta u Ionini, u Grčkoj, javlja Tanjug.

Stručnjaci su proučavali oko 500 osoba, od kojih je polovina imala moždani udar (šlog), a druga polovina akutni koronarni sindrom (česti oblik srčanih bolesti sa smanjenim dotokom krvi u srce zbog začepljenih arterija). 

Ispitanike su podelili u dve grupe - one koji su pričekali 60 do 70 minuta posle večere pa su išli na počinak i one koji su odmah išli na spavanje. U drugoj grupi su ljudi imali 66 odsto veću šansu da dožive šlog, dok su osobe koje su pričekale između 70 i 120 minuta bile 76 odsto zaštićenije. 

Osim toga, odlazak na počinak barem sat posle večere smanjuje rizik od akutnog koronarnog sindroma. 

Refluks je, takođe, jedna od posledica suviše brzog odlaska u krevet nakon jela. U ležećem položaju se pogoršava situacija u kojoj se stomačna kiselina vraća u grlo, a dugoročne posledice su oštećenje sluzokože jednjaka. Pojava gorušice i podrigivanje zbog ranog odlaska u krevet nastaju zbog tegoba s varenjem koje organizam ima u ležećem, opuštenom položaju.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 23:05:23 +0100 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/367313/koliko-treba-da-prodje-od-vecere-do-spavanja.html
HOROSKOP OTKRIVA KAKVI STE U BRAKU: Strelac u svemu prati svog partnera, Ovan sklon ljubomornim ispadima! http://pressonline.rs/zabava/astro/342834/horoskop-otkriva-kakvi-ste-u-braku-strelac-u-svemu-prati-svog-partnera-ovan-sklon-ljubomornim-ispadima.html Neko je posvećen karijeri, drugi pak porodici, neki zaborave nežnost u braku, a neki švrljaju sa strane...Saznajte kakav je vaš horoskopski znak u braku ]]> Ovan
Muškarac Ovan je vrlo muževan. Lako se odlučuje za brak. Ne beži od odgovornosti i voli da dominira. Kraj sebe želi lepu i pametnu ženu, koja će mu dati dovoljno slobode. Često se dešava da dodatno zadovoljstvo traži van kuće.
Žena Ovan će uvek će podržati partnerove ambicije jer pored sebe želi uspešnog muškarca. Ispunjavaće sve svoje bračne obaveze, ali neće želeti da se odrekne svojih interesovanja. Vrlo je aktivna i uvek dobro organizovana. Sklona je ljubomornim ispadima.

Bik
Muškarac Bik je jako je posvećen ženi i deci. Uvek će se truditi da svojoj porodici obezbedi najbolje uslove za život. Po prirodi je vrlo blag i dobroćudan. Jedan je od najstrastvenijih muževa. Ako mu žena ne pruži fizičko zadovoljstvo, može biti sklon prevarama.
Žena Bik je vrlo posvećena bračnoj zajednici i spremna na žrtvu da bi sačuvala harmoniju. Podržava tezu da ljubav ulazi preko stomaka, odlična je domaćica.Vrlo je osećajna i slaba na decu. Od muža očekuje da bude uspešan i da joj pruži materijalnu sigurnost.

Blizanci
Muškarac Blizanac nije najidealniji partner za brak. Život sa njim može biti vrlo lep, interesantan i opušten, ali samo ako pored sebe ima ženu koja ga neće sputavati. S druge strane, njegova žena će imati punu slobodu. Vrlo je šarmantan i voli da flertuje.
Žena Blizanac je po prirodi pomalo nestašna, ali u braku je spremna da se menja. Često je vrlo privržena svom mužu. Odgovaraju joj muškarci koji mogu intelektualno i verbalno da joj pariraju. Nije tip žene koja će sve da podredi porodici jer želi da se ostvari i u karijeri.

Rak
Muškarac Rak je vrlo tradicionalan i jako vezan za svoju porodicu, ali i porodicu iz koje potiče. Iako važi za idealnog partnera, sa njim nije lako živeti. Njegova žena će uvek morati da se bori i sa njegovom mamom. U kući provodi najviše vremena i vrlo je dobar domaćin.
Žena Rak je prava „žena“, osećajna i verna svom mužu. Pre svega je majka, puna ljubavi i razumevanja. Porodica joj je najvažnija. Ona traži muža koji će joj u svakom trenutku biti zaštitnik i oslonac. Lako stupa u brak, a još lakše prepušta incijativu partneru.

Lav
Muškarac Lav je neko ko želi da svojoj ženi bude centar sveta. Smatra da svi u kući treba da mu se podrede, posebno ona da bi on mogao da napreduje. Kao roditelj nije strog jer je i on sam veliko dete. Njegova žena mora da bude lepa, negovana i uvek doterana.
Žena Lav je vrlo organizovana i uvek nađe vremena za sve, dok kućne obaveze ne zapostavlja. Za ambiciozne muškarce je idealna prilika. Njena pojava izaziva divljenje. Sa ponosom ćete moći da je predstavite svojim roditeljima i poslovnim saradnicima. Vrlo je lojalna i stastvena.

Devica
Muškarac Devica će u braku sigurno biti najvredniji muž i neko koga bi na prvi pogled poželele sve žene. Nije posesivan, ali ni naročito strastven pa se najbolje uklopa sa ženom Devicom. Čest je vrlo konzervativan po shvatanjima i nije mnogo romantičan.
Žena Devica je veoma analitična. Ukoliko se ne odluči za brak iz interesa, u bračnoj zajednici je izuzetno osećajna supruga i majka. Sposobna je da sve drži pod kontrolom. Od muža očekuje da pre svega bude odgovoran. Često deluje hladno. Fizičko zadovoljstvo joj nije primarno.

Vaga
Muškarac Vaga je pravi umetnik u ljubavi, ali ipak nije neko kome odgovara bračni život. Teško se prilagođava. Privlače ga žene koje vode računa o svom izgledu i koje umeju da mu se suprotstave kada je to potrebno. Vrlo je strastven, dobar ljubavnik, ali često i neveran.
Žena Vaga je vrlo upadljiva, privlačna i ženstvena žena, uvek okružena udvaračima. Ona je ideal o kome maštaju svi muškarci. U braku teži harmoniji. Prava je dama koja ne uživa u obavljanju kućnih poslova. Muž mora da je mazi, pazi i obezbedi luksuzan život.

PROČITAJTE JOŠ:

PAZITE KOME ŠTA PRIČATE! Evo kako horoskopski znaci čuvaju tajne!

ŠTA VAS U LJUBAVI I SEKSU ČEKA U 2015.: Raku sledi dinamičan period, Ovnu prijatna iznenađenja!

EGIPATSKI HOROSKOP: Koji duh vlada vašim karakterom!

Škorpija
Muškarac Škorpija je vrlo posesivan i ljubomoran. Sa njim nije lako dostići sreću u braku. Neprijatne situacije mogu da se izbegnu ukoliko mu žena stalno pokazuje i dokazuje veliku ljubav. Ne voli hladne i dominantne žene jer smatra da je on „glava porodice“.
Žena Škorpija vrlo ozbiljno pristupa braku. Partnera bira srcem, a ne razumom. Sve će učiniti da usreći svoju decu i muža. S druge strane, očekuje da bude beskrajno voljena i poštovana. Vrlo je energična i strastvena. Ukoliko muškarac ne uspe da odgovori njenim zahtevima, spremna je da ode.

Strelac
Muškarac Strelac je rođeni avanturista i u životi i u ljubavi. Ne teži braku po svaku cenu. Njegova žena mora da bude elokventna, zabavna i sposobna da se snađe i bez njega. On na ljubav gleda potpuno drugačije od drugih. Ljubomoru svoje žene neće tolerisati.
Žena Strelac je pre svega vrlo mudra i prijateljski nastrojena kao supruga. U stanju je da u svemu prati svog izabranika. U braku ne podnosi monotoniju i sve će učiniti da zajednički život ne upadne u kolotečinu. Potreban joj je neko ko ume da je zabavi. U duši je romantična.

Jarac
Muškarac Jarac je najčešće posvećen karijeri pa u brak ulazi dosta kasnije nego drugi znaci. Žena će pored njega osećati sigurnost, ali će biti lišena emotivnih izliva nežnosti s njegove strane. On nesvesno bira dominantniju ženu, ali očekuje da se i neka njegova pravila poštuju.
Žena Jarac je kao stvorena za muškarca koji teži mirnom porodičnom životu bez uzbuđenja. Muž može da bude potpuno siguran u njenu vernost. Ipak, ova žena je vrlo suzdržana, hladna, često čak i odbojna. Ne ume da pokaže emocije čak ni kad joj je veoma stalo do partnera.

Vodolija
Muškarac Vodolija je vrlo nepredvidiv muškarac koji nije idealan za brak. Njegova izabranica ne treba da otvori sve karte ukoliko želi da zadrži njegovu pažnju tokom zajedničkog života. On se lako okreće onoj koja je interesantnija i sposobnija.
Žena Vodolija je vrlo jednostavna, neobična i prijateljski nastrojena žena. Od braka beži dok se ne pojavi pravi. U kuhinji se ne snalazi baš najbolje, ali zato ništa ne krije niti se stidi da vam pokaže svoje emocije. Sklona je avanturama uvek kada pomisli da je njen život postao rutina.

Ribe
Muškarac Riba je jedan od najboljih kandidata za brak. Svojoj ženi će biti spreman da ispunjava sve želje ukoliko mu to mogućnosti dozvoljavaju. On je neko ko će najviše vremena provoditi sa porodicom. Teško će se odlučiti da rizikuje bračnu sreću zbog ljubavnice.
Žena Riba je toliko ženstvena da sve ostale žene baca u senku. Često nema dovoljno snage i volje da svoje fantastične ideje sprovede u delo pa joj je potreban jak muškarac, koji će da je vodi kroz život. Od braka ne odustaje čak ni kada doživi krah čvrsto verujući da će drugi put imati više sreće.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 23:06:42 +0100 Astro http://pressonline.rs/zabava/astro/342834/horoskop-otkriva-kakvi-ste-u-braku-strelac-u-svemu-prati-svog-partnera-ovan-sklon-ljubomornim-ispadima.html
JA SE NE BUNIM: Janjuš predložio Dragani da ostavi Eda i Vladimira i krene u priču sa njim, Fetić se složio! http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/419346/ja-se-ne-bunim-janjus-predlozio-dragani-da-ostavi-eda-i-vladimira-i-krene-u-pricu-sa-njim-fetic-se-slozio.html Zadrugari su danas krenuli da pričaju o "pravljenju priča" u rijalitiju i opstanku, a na opasku Stefana Kandića Kendija o odnosu Marka Janjuševića Janjuša sa zadrugarkama, bivši košarkaš je imao odgovor. ]]> Foto;pink

Ja neću imati s*ks, neću se ljubiti, sve ostalo je dozvoljeno - rekao je Janjuš.
To nije pravljenje priče, kada se neko druži, pa ga povezuju - dodala je Jovana Tomić Matora.
Ja sad čekam da napravim priču da Dragana ostavi sve i da krenem da se družim sa njom. Da ima imalo pameti, od kraja februara krećemo. Mart, april, maj, jun, to će da pršti - krenuo je da se šali Janjuš.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja se ne bunim - dodao je Edis Edo Fetić.
Edo se ne buni, sve dok zna da je priča - našalio se Marko Đedović.
]]>
Fri, 13 Dec 2019 14:42:20 +0100 Džet set http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/419346/ja-se-ne-bunim-janjus-predlozio-dragani-da-ostavi-eda-i-vladimira-i-krene-u-pricu-sa-njim-fetic-se-slozio.html
Marko Miljković POTVRDIO: 'Istina je, RASKINULI SMO!' http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/419345/marko-miljkovic-potvrdio-istina-je-raskinuli-smo.html Nakon što je otpratio Lunu Đogani sa društvenih mreža, Marko Miljković je potvrdio vesti o raskidu. ]]> Foto:puls

Podsetimo, drugoplasirani učesnik rijalitija "Zadruga 2" je prvobitno doneo odluku da otprati sve profile, osim naloga svog brenda, poričući da to ima ikakve veze sa njegovim emotivnim statusom.

Ipak, on se danas oglasio i potvrdio vesti o raskidu.

Marko Miljković i Luna Đogani Marko Miljković i Luna Đogani • Snežana Krstić / RAS Srbija

- Da, istina je, raskinuli smo! - poručio je Marko, a zatim obrazložio zbog čega je odlučio da progovori o svom privatnom životu javno.

- Osećam potrebu da kažem javno jer je naša veza javno i započeta. Ovako je najbolje za oboje!

Marko Miljković Marko Miljković • marko.miljkovic / Instagram

Luna se, sa druge strane, nije javno oglašavala ovim povodom, nego je najavila jedan od nastupa.

Reakcije njihovih pratilaca su podeljene. Dok jedni pate za parom čiju su ljubav pratili pred kamerama rijalitija, drugi ističu da je reč o šali, a ima i onih koji tvrde da se Đoganijeva i Miljković koriste jeftinim trikovima da bi privukli pažnju na kolekciju odeće, odnosno nastupe.

Luna Đogani i Marko Miljković

]]>
Fri, 13 Dec 2019 14:18:22 +0100 Džet set http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/419345/marko-miljkovic-potvrdio-istina-je-raskinuli-smo.html
SAOPŠTILA MU SVE: Nakon što je donela odluku da ZABORAVI Tomovića, Dragana poručila Edisu: Zaigrala sam se, hoću da budemo zajedno! http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/419339/saopstila-mu-sve-nakon-sto-je-donela-odluku-da-zaboravi-tomovica-dragana-porucila-edisu-zaigrala-sam-se-hocu-da-budemo-zajedno-.html Nakon emisije Dragana MItar odlučila je da stavi tačku na odnos sa Vladimirom Tomovićem, što je rekla Marku Đedoviću, a kako se približio trenutak kada će zadrugari pogledati sve video-priloge, zadrugarka je odlučila da se opravda pred Edisom Fetićem. ]]> Foto:blic

Dragana je pozvala Edisa u pab, kako bi mu ispričala da više neće imati kontakt sa Tomovićem, te je pokušala da se opravda i da ga ubedi da sve šta je radila sa njim, nije bilo ozbiljno.

Foto: TV Pink Printscreen

Zaigrala sam, napravila sam ozbiljno sr*nje, otišlo je predaleko. Malo smo se ljubili, grlili, nismo se pokrivali, tu smo se grlili i to je to. U klipovima nema ništa da smo prekriveni preko glave. Ali videćeš sutra, nisam imala s*ks u rijalitiju. Onaj klip što si ti video, ne znam kako je to izgledalo, verovatno katastrofalno. Sve mi se nakupilo, smučilo mi se, tako mi došlo i to je to - rekla je Dragana.
Hoćeš da kažete da nećete biti zajedno? Ti me nisi prevarila, ne znam kome se pravdaš - uzvratio je Edis.

Foto: TV Pink Printscreen

To smo se sprdali, zezali, tako ću ustati i reći sutra. Ispada bezbeze, ali mi nismo zajedno, pravdam se tebi, nemam potrebu za tim. Ja neću više pričati sa njim, ako sam izdržala sa Miljkovićem, sa Ša i Pavlom, ja sam pogrešila i to je to. Zanela sam se i izglupirala - tvrdila je Mitrova.
Je l' znaš šta hoćeš? - upitao je Edis.
Znam, hoću da budemo zajedno - uzvratila je Dragana.

Foto: TV Pink Printscreen

U video-prilogu pogledajte kako je sve izgledalo.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 14:08:03 +0100 Džet set http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/419339/saopstila-mu-sve-nakon-sto-je-donela-odluku-da-zaboravi-tomovica-dragana-porucila-edisu-zaigrala-sam-se-hocu-da-budemo-zajedno-.html
FORMULA ZA USPEH: 4 koraka do VRHA! http://pressonline.rs/zabava/life-style/339438/formula-za-uspeh-4-koraka-do-vrha.html Često mnogo razmišljanja, analize i udubljivnja u problem, jednostavno učini da vaš mozak "zablokira". Uspeh cveta kada je baziran na radu i posvećenosti, ali prisiljavanje određenih stvari može samo da stvori nevolje i tapkanje u mestu. ]]> Foto:zenskikutak.rs

Većina nas pokušava da u svakom trenutku drži pod kontrolom svaki detalj svog života, počevši od toga kako izgledamo u farmericama, do toga šta drugi ljudi misle o nama.

Neretko se dogodi da se u svemu tome potpuno izgubimo, propustimo šansu za napredovanje, otuđimo se od dragih ljudi i dozvolimo drugima da ukradu našu sreću, prenosi Woman's Health.

Nekada je i te kako dobro pritisnuti kočnicu i zastati na trenutak. Predaja nije uvek znak poraza, već često predstavlja upravo onaj mali deo koji nam fali za potpuno zadovoljstvo i spokoj.

Počnite od sledeća četiri saveta.

1. Konstantnim upoređivanjem sebe sa drugim ljudima, ometate sopstveni uspeh. Zavist je jako loša i može samo da vam šteti. Vaša koleginica je pronašla ljubav svog života, a kod vas potencijalni Gospodin savršeni nije ni u najavi? Umesto osuđivanja, naoružajte se lepim rečima, čime ćete privući pozitivnu energiju, a time i ljubav i uspeh u svoj život.

2. Nakon gomile obavljenih zadataka i završenih obaveza, osećate da nemate trunku snage u sebi. Ova jednostavna metoda vam može pomoći da povratite energiju i entuzijazam. Probajte sledeće: zatvorite oči, udahnite duboko i zamislite neku opuštajuću sliku u glavi. Dovoljna su tri minuta ovakve meditacije da povratite energiju.

3. Često odbijamo da pustimo suzu i ignorišemo onaj osećaj kada nam je i te kako potrebno da se jednostavno isplačemo na nečijem ramenu, misleći da je to naš znak slabosti. Potpuno pogrešno - suze su zdrave! One predstavljaju ventil za izbacivanje stresa, tuge i anksioznosti. Ne zadržavajte suze, isplačite se, osetićete olakšanje.

4. Često mnogo razmišljanja, analize i udubljivnja u problem, jednostavno učini da vaš mozak "zablokira". Uspeh cveta kada je baziran na radu i posvećenosti, ali prisiljavanje određenih stvari može samo da stvori nevolje i tapkanje u mestu. Nekad nam je rešenje na dohvat ruke, ali ga od prevelikog pritiska ni ne vidimo. Dopustite da vam odgovori nekad sami dođu, ne trudite se da ih tražite.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 00:23:16 +0100 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/339438/formula-za-uspeh-4-koraka-do-vrha.html
Horoskop za četvrtak 12. decembar http://pressonline.rs/zabava/astro/386249/horoskop-za-cetvrtak-12-decembar.html Dnevni horoskop. ]]> Foto:nezavisne.com

OVAN
Ukoliko se zadesite u pravom trenutku i na dobrom mestu, očekuje Vas poslovno-finansijski dobitak ili neki vid javnog priznanja. Uspeh proizilazi iz dobrih priprema, procenite svoju ulogu i mesto u saradnickim redovima. Važno je da delujete očaravajuće i afirmativno na svog partnera. U skladu sa emotivnom inspiracijom koju osećate, upotrebite svoje zavodničke sposobnosti. Sugestija: Sačuvajte dobro raspoloženje i prisebnost duha.

BIK
Ne dopada Vam se uloga koju Vam neko namenjuje, ali ne budite brzopleti. Sačekajte da istina izadje na videlo, različite okolnosti su na Vašoj strani. Važno je da sačuvate svoju energiju za neke korisne ciljeve. Odgovorite na nečiju molbu i promenite svoje ustaljene navike, ako ćete na takav način usrećiti svoju porodicu. Priredite neko prijatno iznenadjenje osobi do koje Vam je stalo. Sugestija: Večernje sate rezervišite za svoju intimu, opustite se i akumulirajte pozitivnu energiju.

BLIZANCI
Obratite pažnju na nove informacije ili na nečije upozorenje. Važno je da svojim ponašanjem dajete dobar primer. Ukoliko preterujete u svojim zahtevima, okolina neće želeti da Vas podrži u onoj meri koliko to očekujete. Ne možete da se opustite od različitih dešavanja koja Vas prate, neko Vam iznenada zadaje dodatne probleme ili nove ljubavne dileme. Povremeno delujete vrlo nesigurno. Sugestija: Izbegavajte konfliktne odnose i stresne situacije.

RAK
Neko remeti Vaš poslovni koncept, tako da ste primorani da pronadjete zaobilazno rešenje. Ponekad je teško ukladiti različita interesovanja i zajednički poslovni ritam. Potreban Vam je dobar podsticaj i nečija podrška. Emotivno ste uznemireni. Želite da ostavite pozitivan utisak na osobu koja Vam se dopada, ali još uvek ne pronalazite pravu ulogu kojom biste predstavili svoja iskrena osećanja. Sugestija: Prijaće Vam psiho-fizička relaksacija.

LAV
Ponekad treba imati dovoljno profesionalne mudrosti i prećutati različite komentare u susretu sa saradnicma. Važno je da sačuvate samokontrolu, pred osobom koja ima negativan uticaj na Vaše raspoloženje ili ponašanje. Reagujete suviše razdražljivo u situacijama koje Vas prate u privatnom životu. Preterivanje u izlivima osećanja ili novi zahtevi deluju iritirajuće na voljenu osobu. Sugestija: Izbegavajte loše navike i brzopletost, usporite svoj ubrzani ritam.

DEVICA
Imate dobar predosećaj i sa nestrpljenjem iščekujete neki poslovni razgovor sa jednom uticajnom osobom. Važno je da pravilno ističete svoje profesionalne sposobnosti, ali ne i da ugrožavate nečije interese zarad svojih ciljeva. Podstičite kod sebe istrazivački duh i smisao za dobar ukus u mnogim situacijama koje Vas prate u privatnom životu. Prijaće Vam emotivni susret i neka omiljena zabava. Sugestija: Poboljšajte svoju psiho-fizičku ravnotežu.

VAGA
Ponudjene su Vam različite ideje o poslovno-finansijskoj saradnji. Dobar izbor poslovne teme proizilazi iz zajedničkih dogovora i konsultacije sa pouzdanim saradnicima. Važno je da u dobrom profesionalnom maniru ispunite različita očekivanja. Priuštite svojoj porodici ili voljenoj osobi, mnoge radosti i više nego dobru zabavu. Uz iskrene namere, usrećite osobu do koje Vam je stalo. Sugestija: Prijaće Vam neka dodatna aktivnost, kao psihološka relaksacija.

ŠKORPIJA
Neko ima pozitivan uticaj na Vaš način razmišljanja ili na odluke koje donosite. Kada pored sebe imate osobe od poverenja, sve se lako rešava i uspešno završava. Nalazite se u prilici da ostvarite dvostruki dobitak. Najveći užitak ili zadovoljstvo donosi Vam susret sa bliskom osobom, koja zaista ume da Vas obraduje i da Vam ugodi. Uživajte u stvarima koje Vas emotivno ispunjavaju. Sugestija: Zračite pozitivnom energijom i dobrom voljom.

STRELAC
Susret sa jednom osobom, otkriva neke važne detalje poslovne prirode koji su Vam do sada bili nepoznati. Zajednilki dogovor, predstavlja dobar predznak ili uvod u uspešnu saradnju. Ukoliko Vam je stalo da obradujete partnera, budite dovoljno maštoviti u svakom pogledu. Raznovrsnost u izražavanju misli i osećanja ne samo da obogaćuje ljubavni odnos, već deluje pozitivno na oboje. Sugestija: Planirajte neku omiljenu zabavu, kao recept za dobro raspoloženje.

JARAC
Intuicija Vas jasno upozorava na potencijalnu opasnost, stoga budite pažljiviji u proceni novih poslovnih prilika. Distancirajte se od osobe koja nema previše obzira za Vaše interese i koja možda osporava Vaše zasluge. Ulepšajte svoje raspoloženje u odgovarajućem društvu. Nemojte dozvoliti da neko menja Vas emotivni ritam ili potrebe koje imate. Uvek postoji neko ko Vas dobro razume. Sugestija: Sačuvajte optimizam i pozitivnu orijentaciju.

VODOLIJA
Kada postoji neki nesporazum, važno je da sačuvate prisebnost duha i da se ponašate u skladu sa profesionalnim manirima. Zadržite meru opreza pred osobom koja ume da ignoriše Vaše prisustvo ili pokušava da umanji Vaše sposobnosti. Zbog emotivne nesigurnosti povremeno delujete strogo i zahtevno prema partneru. Ne možete da ostanete dosledni u svojim odlukama u dužem periodu. Sugestija: Potrudite se da poboljšate svoju koncentraciju.

RIBE
Susret sa jednom osobom deluje poučno na Vaš način razmišljanja. Stoga, obratite pažnju na nove informacije koje otkrivaju važne detalje o poslovno-finansijskoj saradnji. Pokažite veću selektivnost u razmišljanju. Nemojte dozvoliti da neko iz možda pomalo sebičnih pobuda sputava Vašu volju i pravo na emotivni izbor. Zaključujete na kraju, da ipak zaslužujete neki bolji ili lepši tretman. Sugestija: Prijaće Vam relaksacija i boravak u prirodi.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 00:23:52 +0100 Astro http://pressonline.rs/zabava/astro/386249/horoskop-za-cetvrtak-12-decembar.html
Zavođenjem otkrila tajne šifre i pomogla Saveznicima da dobiju rat http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/391223/zavodjenjem-otkrila-tajne-sifre-i-pomogla-saveznicima-da-dobiju-rat.html Tokom Drugog svetskog rata, Beti Pak je uz pomoć igre zavođenja uspela da sazna brojne šifre neprijatelja. Radila je za britansku obaveštajnu službu MI6 i njeno tajno ime je bilo Sintija. Uspela je da otkrije francuske i italijanske tajne kodove, što je pomoglo Saveznicima da budu nekoliko koraka ispred Sila Osovine, i da na kraju dobiju rat. ]]> foto: blic.rs

Ejmi Elizabet Beti Torp je rođena u Mineapolisu u SAD 1910. godine. bila je vema nemirno i neobično dete. Kasnije, kao buntovna tinejdžerka, Beti su poslali u najbolje škole kad su se preselili na Kubu, a zatim u Vašington, s obzirom d aje njen otac bio deo vojne elite.


Od ranog uzrasta Beti je upoznavala mnogo ljudi i uvek je držala pažnju jačeg pola. Kad je imala samo 11 godina, italijanski diplomata Alverto Lais je postao toliko opsednut njome, pa je često posećivao u školi, samo kako bi razgovarao sa njom.

Beti je plenila. bila je visoka, vitke građe, sa velikim zelenim očima i mekanim glasom. bila je beoma pronicljiva i imala je oko za detalje, što je bilo veoma bitno za karijeru špijuna.

Sa devetnaest godina Beti je ostala trudna i nije bila sigurna ko je otac deteta. u krugovima u kojima se kretala, biti nevenčana trudna tinejdžerka bilo je ravno društvenom samoubistvu.


Očajna Beti je ubrzo smislila plan kako sebi da pronađe muža, a detetu odgovornog oca. Tokom jedne zabave, ušunjala s eu krevet Artura Paka, britanskog diplomate koji je bio duplo stariji od nje, i zatim je čekala da uđe u sobu. On nije mogao da odoli mladoj Beti, pa se par ubrzo i venčao 1930. godine. To je bio početak njenih burnih godina života. Beti je ubrzo otkrila da je njen muž hladan čovek opsednut društvnim statusom. Bojeći se da dete nije njegovo, on je naterao da ga rodi i da u hraniteljsku porodicu u Engleskoj.

Od tog trenutka Beti je znala da ne može da poštuje, a kamoli voli, čoveka koji joj je oteo dete iz naručja i odveo daleko od nje. Tada je krenula u vode neverstva i upustila se u brojne vanbračne veze.


Tokom boravka Čileu i Španiji sa mužem, Beti je glumila savršenu domaćicu i polako prikupljala informacije koje bi kasnije mogle da joj pomognu. I ta Betina akcija osluškivanja je uočena od strane MI6 agenata.

Španija je ubrzo zapala u građanski rat, im mnogo diplomatskih porodica se preselilo u grad Bijaric u Francuskoj, ali Beti se tamo nije dugo zadržala. Kada je čula da je španski aristokrata Karlos Sartorijus, u koga je bila zaljubljena, bačen u tamnicu, ona se vratila u Španiju kako bi ga pronašla i spasila. Uspela je i da se vidi sa njim, a takođe je pokrenula i peticiju za njegovo oslobođenje i oslobađenje 17 pilota. Beti je uspela da ih oslobodi, a zatim je otišla iz Španije.

U 1938. godini Pak je bio na putu za novi diplomatski angažman u Poljskoj. I dalje je bio hladan i dalek i opsednut svojim javnim nastupima. Beti je zato krenula u potragu za strašću, koja joj je nedostajala u životu, pa je tako započela aferu sa kulturnim i obrazovanim čovek koji je radio za Minstarstvo spoljnih poslova u Poljskoj. Ubrzo, on je počeo sa njom da deli brige svoje zemlje.

Beti je bila zabrinuta zbog stvari koje je čula i odmah otišla do šefa obaveštajne službe, Džona Šelija, u britnsku ambasadu, koji je Beti i uveo u svet špijunaže.


Ona je postala Sintija i trebalo je da postavi zamku zgodnom Lubijenskom, glavnom pomoćniku ministru spoljnih poslova Poljske. Nakon jedne zabave ona je uspela da zavede Lubienskog i njih dvoje su započeli aferu. Beti je pažljivo slušala šta on priča, lukavo izvlačila informacije od njega, a zatim ih kući kucala pednatne i detljane izveštaje.

Za vreme svojih tajnih sastanaka sa Lubienskim, ona j euzimala dokumenta iz njegovog kofera krišom, i na kraju saznala da su Poljaci uspeli da "sruše" Nemačku Enigmu, mašinu koja je prenosila šifrovan eporuke. Naoružani Betinim informacijama, Britanci su ubedili Poljake da podele saznanja.

Betinom vremenu provedenom u Evropi je ubrzo došao kraj. Ali prvo je bila deo sporedne misije u Pragu, kad je upala u kancelariju lidera pronacističke partije i zatim je sve što je tamo ukrala (vredne mape i tajne izveštaje), uspela da prošvercuje u prave ruke.


Sledeća stanica je bio Čile, gde je Beti bila novinar Elizabet Tomas, koja je pisala anti-nacističke propagandne tekstove za list "La Nacion". Ubrzo je napustila muža i vratila se u Vašington, grad u kome je provela dobar deo svog detinjstva, takođe se predstavljajući kao novinar. Njeni nadređeni su ohrabrili tja potez, znajući da će kao novinar moći da se infiltrira u sve bitne društvene krugove.

Tada su počeli Betini najsrećniji dani uživotu, kako ih je ona opisivala kasnije. Dobila je veliku kuću sa tajnim prolazom za beg, imala je posao koji je volela, a novi zadatak je podrazumevao potragu za italijanskih pomorskim kodovima.

Ona je opet uz pomoć svojih zavodničkih umeća, obrlatila Alberta Luisa, italijanskog pomorskog tajnog agenta. Ona je izvlačila informacije od njega, a uspela je da podmiti i činovnike i uzme knjige sa italijanskim pomorskim kodovima.

Njen sledeći zadatak je bio njen najveći trijumf

Beti je trebalo da se infiltrira u francusku ambasadu. Njen "plen" je bio Čarls Bruse, oženjen, šarmantan čovek i predstavnik medijskog atašea. Ona je uspela da ga privoli i ucenila ga je da joj nabaviti kodove, ukoliko je stvarno voli.

Tada je njen plan krenuo da se sprovodi u delo. Uspeli su da ubede čuvare u ambasadi da im daju da koriste određene prostorije za noćne tajne sastanke. Oni su nedlejama dolazili u ambasadu i imali seksualne odnose, što je čuvare dodatno ubedilo da se oni vole i nisu nikakava pretnja.

Uspeli su da obiju sef i da fotografišu kodove, koji su kasnije bili izuzretno važni i davali su taktičku prednost britanskoj i američkoj vojsci.

Betina karijera špijunke se završila nakon ove velike misije. Nju je razotrkila Bruseova žena. Beti se zatim povukla, a Bruse je ostavio ženu i venčao se sa lepom špjunkom u penziji. Oni su se preselili u zamak na Pirinejima.

Beti je umrla od raka u 1963. godini. Kad su je pitali da li se stidi nečega što je uradila u životu, ona je odgovorila: "Stidim? Ne, naravno. Moji nadređeni su mi rekli da su moje misije kansije spasile na hiljade Amerikanaca i Britanaca."

]]>
Thu, 12 Dec 2019 00:25:26 +0100 Zanimljiva istorija http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/391223/zavodjenjem-otkrila-tajne-sifre-i-pomogla-saveznicima-da-dobiju-rat.html
Ovo niste znali o Novoj godini http://pressonline.rs/zabava/life-style/368417/ovo-niste-znali-o-novoj-godini.html U svim krevetima na planeti u ovo doba je uzbudljivo. Ako znamo da je većina beba rođena u septembru, jednostavnom računicom doći ćemo do datuma začetka, a to je baš ovaj period. ]]> Foto:zenskikutak.rs

Da li ste znali ko na planeti najviše voli Novu godinu? Ako kao kriterijum uzmemo podatak ko će u najluđoj noći najduže ostati budan, onda titula odlazi Rusima. Prate ih Ukrajinci i Argentinci, a najranije u krevet odlaze Kinezi i Izraelci.

Ali, u svim krevetima na planeti u ovo doba je uzbudljivo. Ako znamo da je većina beba rođena u septembru, jednostavnom računicom doći ćemo do datuma začetka, a to je baš ovaj period. Nova godina i praznici donose pojačanu seksualnu aktivnost, što potvrđuje i podatak da se duplo više kondoma u Americi i Evropi proda u nedelji pre Božića nego sedam dana kasnije. Od katoličkog Božića do Nove godine, ljudi se znatno više druže, hvata ih praznična euforija i želja za uživanjem u hrani, piću i - seksu.

I to nisu jedine zanimljivosti vezane za Novu godinu. Statistika je neumoljiva - svaki drugi čovek će jedan novogodišnji poklon proslediti dalje. Prvi na listi darova koje ljudi prosleđuju su čarape, pa pazite šta poklanjate najbližima. Skoro milijardu stanovnika planete biće prikucano za male ekrane, a u ponoć će 61 posto ljudi poželeti želju. Da nismo okoreli materijalisti, dokazuje podatak da bi 60 odsto ljudi više volelo da se u ponoć poljubi sa nekim posebnim nego da dobije novi laptop. Mladima nije lako - svaki četvrti omladinac mlađi od 25 godina u najluđoj noći se posvađa sa nekim, svaki osmi raskine vezu, a 40 odsto se 1. januara probudi sa neidentifikovanim povredama od ludovanja.

Gde je održana najluđa novogodišnja žurka na svetu, ne zna se, ali najskuplja je organizovana za doček 2010. godine na jednoj jahti. Kormilar je bio Roman Abramovič koji je za to zadovoljstvo potrošio pravu sitnicu, 7,6 miliona dolara. Jeo se suši i kavijar, pio se kristal, a u tome su uživali Bon Džovi, Džimi Ču, Mark Džejkobs.

Najskuplja praznična večera poslužena je u Velikoj jabuci, u Empajer kući bifteka gde su se na prošlogodišnjem novogodišnjim meniju nalazili Dom Perinjon, kavijar, krabe, školjke, jastog, biftek sa pireom od belih tartufa i krem brule zaliven najpoznatijim vinima. Cena je bila tričavih 21.000 dolara. Veliki broj Njujorčana ipak praktikuje besplatnu varijantu, doček na Tajm Skveru. Ali, glamur tog dana ostavljaju kod kuće. Zbog manjka toaleta, mnogi u najluđoj noći nose pelene za odrasle. I vode računa o četvorotočkašima, jer prema podacima američke nacionalne kompanije, više automobila je ukradeno u najluđoj noći nego bilo kog drugog dana.

Britanci su, pak, zabrinuti za svoje novčanike. Britanska prestonica jedna je od najskupljih na starom kontinentu za doček Nove godine, čak 190 odsto skuplja od drugih evropskih gradova. A prosečan Britanac u novogodišnjoj noći potroši 200 funti.

I za kraj, upozorenje - studija u magazinu "Zavisnost" pokazuje da se broj beba koje umiru od iznenadne smrti povećava za 33 posto u novogodišnjoj noći, što se pripisuje povećanoj upotrebi alkohola njihovih roditelja. Takođe, najluđa noć je doba kad je najveća verovatnoća da će tinejdžeri voziti u alkoholisanom stanju.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 00:28:52 +0100 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/368417/ovo-niste-znali-o-novoj-godini.html
ŠALJIVO I SARKASTIČNO: Ovaj horoskop je surovo iskren i pogađa u živac! http://pressonline.rs/zabava/astro/335113/saljivo-i-sarkasticno-ovaj-horoskop-je-surovo-iskren-i-pogadja-u-zivac.html Ljudi su navikli da, čitajući horoskop, vide samo hvalospeve o svom znaku. Internetom, međutim, kruži šaljivi i sarkastični prikaz karakternih crta Zodijaka. ]]> Ovan
Pripadnici ovog znaka su bolesno posesni i žele da oduzmu partneru svu slobodu, a sebi bi dozvolili harem ljubavnica.

Uglavnom zapinju za neosvojive tvrđave i ne priznaju poraz dok se kompletno psihički ne unište. Veoma nesređeni u mozgu, skaču na sve i svašta i to mora biti odmah i sada, ne znaju za taktiku, a od čekanja se razbole.
Kada vide da ste bili u pravu, neće vam priznati, svoje greške ne priznaju.

Oni ne veruju u horoskop. Nemaju nežnosti, sebični su i napadni, ne koriste mozak, ne poseduju emotivnu inteligenciju, ne prepuštaju se partneru, niti ga prate.
Završe sa kretenom u životu, jer je njihov izbor partnera užasan i posle se obavezno čude kada su prevareni ili ostavljeni. Sve u svemu, treba im veoma mnogo vremena da shvate stvari, ako se to ikada desi.

PROČITAJTE JOŠ:

MODA: Kakav STIL bira vaš horoskopski znak?

TIBETANSKI HOROSKOP OTKRIVA: Ovo je vaš karmički zadatak koji u životu morate da ostvarite!

ASTRO FLERT: Evo kako horoskopski znakovi zavode putem poruka!

Bik

Samozadovoljne, ćutljive osobe, dosadne kao klub filatelista. Njihov najveći psihički problem je što nemaju probleme. Sve im je super i nemojte da ih mučite sa svojim problemima, jer ih oni nemaju. Njima treba da stvorite problem da bi im život bio zanimljiviji.
Njihov mir je savršen dok se ne pretvori u manično ludilo, jer kada ih izbacite iz takta, tada sa svojim rogovima, noževima i bilo čime što im se nađe pri ruci, zajedno sa izobličenim licem idu prema vama kao na matadora koji maše crvenom tkaninom.
Tada se zakopajte sami ili pripremite sekiru, jer neće popustiti ni na izvinjenja.

Blizanci

Glavni ogovarači i tračare, izdajice i prevrtljivci sa dvostrukim aršinima koje menjaju na svakih 10-15 minuta. Kažu da je Juda bio blizanac. Ljudi sa naličjem i stotinu lica, večiti glumci i narcisi površnog pogleda na život.
Oni ne veruju u horoskop. Ako podvučete crtu ispod, videćete da ste za njega jako nisko na listi prioriteta. Oni će uvek napraviti planove kako bi pre bili sa nekim drugim nego sa vama. Jednostavno, njegova priča nikada ne pije vodu, istina je da vas vara. Ekstremno loša strana toga je da je Blizanac više osoba odjednom. Dobra strana je da i njih tretira isto kao i vas. Imate posla sa osobom koja ne može da ostvari i pruži kvalitet, ali zato može ''kvantitet''.
Ali to što ne pruža ništa, ne znači da od vas ne očekuje da pružite sve. Ipak, oni su samo jeftini, sebični kreteni, vešti na rečima i reči su jedina valuta koju imaju i kojom žele da uzmu od vas sve što imate.
Ako imate višak vremena koji želite da bacite kroz prozor, odmorite mozak plitkim stvarima bez perspektive ili da nađete neku koja će vam biti nikakva žena ili muškarac, izvolite.

Rak

Posesivni ludaci, uvrede se ako im ''dobro jutro'' niste poželeli u pravilnoj intonaciji. Menjaju raspoloženje kako im ''dune'', a uz emotivnu potrebu da nekog tlače, jako im je važno da varaju partnera.
Ako ih optužite za laž nadrljali ste, plakaće i kukaće godinama. Rak menja svoju ličnost iz krajnosti u krajnost - jednog dana se pretvara u vašeg najgoreg neprijatelja i sadistu, dok je sledećeg opet ona ''stara'' osoba, sa blagom amnezijom.
Ukoliko želite da imate tempiranu bombu pored sebe koja vam redovno eksplodira u lice na svakih nekoliko dana, samo napred. Samo se učlanite u lovačko društvo, jer će vam kad-tad biti potrebna puška.

Lav

Arogantni, uobraženi i naporni potcenjivači. Lavovi zaista veruju da njihov ulazak u prostoriju prate reflektori i da se u svakoj prostoriji uvek nalazi najmanje jedna osoba koja ih obožava.
Istina je da je u pitanju uvek tačno samo jedna osoba - ona sama. Dakle, da bi bili sa Lavom, vi morate da naučite da joj se ulizujete; da se slažete sa svim što kaže i da ga obožavate bez razloga.

Devica

Opsesivno-kompulzivni neurotici, koji se oslobađaju stresa čisteći stan, slažući robu i kineski porcelan. Oni su prezahtevne cepidlake kojima ni previše nije dovoljno. Pripadnici ovog znaka ne poznaju ljubav, bez emocija su, a kod njih se sve svodi na seks.
Ako je neki znak ''prostitutka'', to je ovaj. Samo robot može da bude sabraniji i hladniji od Device.
Sa Devicom ste sigurni u jedno, kad-tad će vam zabiti nož u leđa. To će biti promišljeno, analizirano i potvrđeno kao najbolja opcija za nju. Tako dobro glumi da nećete ni naslutiti da danima ili mesecima kalkuliše da li je došlo vreme da vas eliminiše.
I tek kada bude bila potpuno sigurna, otkriće svoju izdaju. Otkud toliki talenat za podlost i bezosećajnost? Ipak su oni narcisi koji brinu samo o svome izgledu sa težnjom ka savršenstvu, kako oni to lepo zovu. Devica nema strasti u sebi, nežnosti, topline, sve suze koje pusti su tu jer oplakuje sebe.
Da nema te njene neurotične nervoze i žurbe u njoj (zbog sata koji otkucava dok je ona toliko daleko od svog cilja savršenstva) zbog koje pukne i izgubi svoju racionalnost, pomislili bi da imate posla sa androidom. Ali, nemojte da te njene trenutke gubljenja kontrole pobrkate sa emocijama - to je samo refleks, skakanje poklopca na loncu koji se oslobađa pritiska, jer voda kipi. Čista fizika. Ona je verna samo sebi i to isključuje sve ostale ljude.

Vaga

Narcisoidni šizofrenici, ogledalo im je najbolji prijatelj, potpuno nestabilni, treba im nedelju dana da se odluče hoće li naručiti Koka-Kolu ili Pepsi, toliko su lenji da je pravo čudo kako uopšte ustaju iz kreveta.
Pripadnici ovog znaka su bezdušni, bez srca, bez krvi, oni znaju da vole samo ako ste finansijski jaki ili ste na nekoj funkciji. Reč prijatelj ne postoji kod Vaga, i koliko god da im se otvorite, ne računajte na reciprocitet, jer one samo pažljivo slušaju vas a svoje karte ne otvaraju.
Draže su im 1.000 lepih laži, nego jedna bolna istina, zato su najuspešniji u laganju čak i sebe.

Škorpija

Samosažaljevajući autodestruktivci koji svoj čemer ne mogu da podnesu sami, pa moraju da povuku još 100 ljudi za sobom.
Da je sutra kraj sveta, oni se ne bi šokirali, verovatno bi ga dočekali učestvujući u sado-mazo orgijama. Smrt im je ništa strašno, a pale se na krv i sve ono što kod običnog smrtnika izaziva jezu.
Prati ih obeležje ljubomorno posesivnih psihopata, a bez seksa se razboljevaju psihički i umišljaju da im neko kuje zaveru iza leđa.
Niste normalni ako odlučite da kažete Škorpiji da laže - detalje vaše tragedije nije preporučljivo opisivati zbog zapanjujućeg niza brutalnih scena. Ukoliko kojim čudom imate posla sa dobrom Škorpijom (postoji li to?), ponudiće vam seksualne usluge.
Škorpije su emotivno nezrela, nevaspitana, podla, osvetoljubiva i pokvarena derišta koja ne prezaju ni od čega. Znate kako se ponaša malo dete kada mu otmete omiljenu igračku? Ono se duri i ljuti, besni, plače, grize, u tom trenutku vas celim svojim bićem mrzi iz dna duše. Da je veće i jače, u tom emotivnom stanju, skočilo bi na vas i pregrizlo vam grkljan.
Ovakve impulse kontrolišu Škorpije tokom celog njihovog života, jedino što nauče sa godinama je da maskiraju svoje prave motive i razloge. Bez obzira na godine, zrelost ili pol, kada duboko zagrebete ispod te površine koja uglavnom deluje inteligentno, opasno ili lukavo, dolazite do emotivno nezrele osobe na nivou petogodišnjeg deteta .
Ali, nemojte zanemariti da je to dete zlopamtilo, ono vam neće zaboraviti, praviće planove i vratiće vam milo za drago kad se najmanje nadate.
Neće prezati od sopstvenog uništenja samo da bi postigla svoj cilj. Kakav god da je razlog, za Škorpije je taj cilj najvažnija stvar na svetu. Škorpiji morate biti privrženi, da ona jedina bude u vašem životu i da je zauvek volite.

Strelac

Raspikuće i kockari, uživaju da sole pamet drugima, a entuzijazam im je toliki da veruju da je sasvim moguće oživeti mrtve - naravno, samo ako to oni urade. Užasavaju se da priznaju sebi da poznaju tugu.
Ne ulazite u brak sa Strelcem ni slučajno jer kada je uveren da vas voli, to će ga proći za mesec dana. Jedino ako niste dovoljno bogati da ga zadržite ili imate status koji mu daje veću silu. 
Isplati se da uhvatite pripadnika ovog znaka u laži, jer ispetlja takva čudesa od opravdanja da to postane neverovatno zabavno iskustvo. Strelčevi ne znaju da lažu... Da li to zvuči čedno i lepo? Da te uhvati nostalgija... Ne zavaravajte se, oreol nedužnosti je najmoćnija odbrana Strelca.
Žalosno je da ga gledate kako ide kroz život. Uporno odbija da shvati da je njegov sistem vrednosti totalno naivan , neprikladan i da uvek zbog njega nagrabuse.
Čovek bi se zapitao šta je to čime se probija napred kroz život? Pamet sigurno nije. Ne poseduje upornost i disciplinu, a što se tiče baratanja novcem, tu je najgori. Jednostavno nema osećaj za materijalnu vrednost, ili ga ima, ali je bolestan, uglavnom umire u bedi i siromaštvu. Surova je istina da jedina stvar kojom se probija napred kroz život je vera u faktor sreće.
Jedni mogu i znaju, a drugi, kao oni, jedino što mogu jeste da se uzdaju u sreću. Ta filozofska kreacija moralista kojom izjavljuje gomilu gluposti koje nemaju veze sa životom i pameću, znaju da izazovu mučninu kod čoveka.

Jarac

Pravi pravcati gonič robova, veruje u sudbinu do zadnjeg slova, reč ''oprosti'' ne postoji u njegovom rečniku. Možete da živite pored Jarca ceo život, da budete u braku sa pripadnikom ovog znaka, a nikada nećete saznati šta imaju da vam kažu.
Ne znaju da iskažu osećanja rečima, tako da vas umesto ''volim te'', često dočeka ''ajde idi bestraga''. Prodali bi dušu za društveni status.
Jarac je kukavica koja beži glavom bez obzira čim je rizik veći - bežanje i ostavljanje na cedilu je nešto što radi i radiće ceo život.
Ako i uspete da ga uhvatite Jarca kako biste mu se osvetili, ne očekujte zadovoljstvo da vidite patnju na njegovom licu dok ga gazite - jer evo druge ključne stvari u vezi njih: oni su emotivno nepismena stvorenja.
Jarac je nesposoban da pokaže svoje emocije, a kamoli da ih prima ili pruži. Kada se podvuče crta, on je previše spora, mračna i siromašna osoba da bi sa njom osetili pravu radost i zadovoljstvo života. Klonite se te iskompleksirane frigidne kukavice, jer ćete u nekom trenutku shvatiti da vama dominira neko ko ne vredi i ne može ništa da vam pruži..
Ali, postoji izuzetak ako nađete kozu čiji je zagrljaj topao i jak, čije su suze tuge i radosti redovna pojava na njenom licu , zgrabite je i ne puštajte, jer ste našli čisto zlato.

Vodolija

Razuzdan slobodnjak koji kroz život 500 puta izgubi sebe. Vodolije bi bile prijatelji svakome, ali im na kraju to ne pođe za rukom, tako da prevare one koji su najviše učinili za njih. Večito zabadaju nos u privatni život drugih, a samim tim vas verovatno ne iznenađuje činjenica da je, prema statistici, najviše špijuna CIA-e upravo u znaku Vodolije.
Oni će učiniti sve za prijatelja u jednom trenutku, ali će sve to prebrojati. Svoje laži su skloni da podmetnu drugome, najkraće žive, jer život bez odgovornosti donosi ranu smrt. 
Kažete da vas je Vodolija lagala? Ona? Ni slučajno! Šta je laž? To ne postoji. To je iluzija. Postoje samo različiti pogledi na istu stvar, treba imati otvoren um i razumevanje prema onome što je različito od onoga kako vi shvatate stvari, rekla bi vam Vodolija tada. 
Pripadnici ovog znaka ne veruju u horoskop. Suština Vodolije je da je uopšte nije briga za vas, ne interesuje je šta pričate ili mislite o njoj. Razlog zbog kog je uopšte sa vama je taj što misli da ste čudak i to je dovoljno da se kotirate visoko u njenim očima, budući da sebe smatra neshvaćenomm, posebnomm i ekstraordinarno vrednom osobom.
U suštini, Vodolija je okrenuta samoj sebi i sa lošim ''tripom'' u glavi.

Ribe

Samosažaljevajući dosadnjakovići, čekaju da neko dođe i uteši ih, ne mogu ništa bez tuđe pomoći, a čak i najmanju sitnicu vide kao vrhunsku senzaciju te gnjave ljude okolo.
U pauzi, kad su dobre volje, bave se tuđim problemima, pa opet padnu u depresiju – i tako opet. Ribe ne lažu, to nije moguće, jer im vera to ne dozvoljava.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 00:30:28 +0100 Astro http://pressonline.rs/zabava/astro/335113/saljivo-i-sarkasticno-ovaj-horoskop-je-surovo-iskren-i-pogadja-u-zivac.html
PAO I PRVI POLJUBAC! TI SI ŽENA MOG ŽIVOTA! Edis spustio glavu na Draganino rame, ona mu poručila: PRESEKLA SAM SVE! http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/419338/pao-i-prvi-poljubac-ti-si-zena-mog-zivota-edis-spustio-glavu-na-draganino-rame-ona-mu-porucila-presekla-sam-sve.html Dragana MItar dovela je Edisa Eda Fetića u pab, kako bi mu objasnila šta je sve radila sa Vladimirom Tomović u izolaciji, budući da se uplašila video-priloga koji će biti prikazani i kako će to on shvatiti. ]]> Foto:pink

Zadrugarka je odlučila da stavi tačku na odnos sa Tomovićem, tvrdeći da neće više imati kontakt sa njim, te je Edis počeo da je ispituje šta želi sa njim.

Foto: TV Pink Printscreen

Jesu li ti jasne neke stvari? Ja ću sutra ustati i reći da mi nismo bili zajedno, da sam ja ovde ušao kao tvoj prijatelj, da ja nemam tebi šta da opraštam. Da rekao sam ti da si žena mog života, jer jesi. Šta ti osećaš o našem odnosu? Šta ti želiš? - upitao je Edis.
Jesu. Pa govori mi da treba da provodimo vreme zajedno. Želim da budemo zajedno! Ovo mi nije trebalo uopšte. Večeras sam presekla, ne treba mi takva osoba pored mene - odgovorila je Dragana.

Dok su razgovarali Dragana i Edis su se sve vreme mazili, a onda ju je Fetić počeo ljubiti u obraz i po vratu.

Foto: TV Pink Printscreen

U video-prilogu pogledajte kako je sve izgledalo.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 14:03:44 +0100 Džet set http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/419338/pao-i-prvi-poljubac-ti-si-zena-mog-zivota-edis-spustio-glavu-na-draganino-rame-ona-mu-porucila-presekla-sam-sve.html
Ne može da sakrije uznemirenost! Vladimir ZASPAO SAM u izolaciji, Dragana odlučila da se distancira od njega! http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/419337/ne-moze-da-sakrije-uznemirenost-vladimir-zaspao-sam-u-izolaciji-dragana-odlucila-da-se-distancira-od-njega.html Iako je bio siguran da će njegova ljubav i veza sa Draganom Mitar opstati u rijalitiju, došlo je do naglog preokreta nakon emisije ,,Pitanja gledalaca". ]]> Foto:pink

Zadrugarka je posle strasnih zagrljaja i poljubaca ipak obavila razgovor sa bivšim ljubavnikom Edisom Fetićem, gde mu je otvoreno priznala da se kaje zbog svega sa Vladimirom i da je odlučila da se povuče.

Foto: TV Pink Printscreen

Zbog toga je sa njim večerala kako bi Tomovića ignorisala, a onda je on svestan da se nešto čudno dešava otišao u izolaciju siguran da će mu se ona uskoro pridružiti.

Međutim, shvatio je da ona još uvek provodi vreme sa ostalim zadrugarima, što je u njemu unelo nemir i misao da je o njihovom odnosu promenila mišljenje.

Foto: TV Pink Printscreen

On je vidno nervozan pokušao sam da zaspi, a njegova uznemirenost bila je evidentna i lako uočljiva.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 13:58:41 +0100 Džet set http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/419337/ne-moze-da-sakrije-uznemirenost-vladimir-zaspao-sam-u-izolaciji-dragana-odlucila-da-se-distancira-od-njega.html
PREVIŠE SE UZBUDIO! Dragana i Tomović se LJUBILI DO BESVESTI, a onda je on morao da prekine UZAVRELE STRASTI, pa uradio OVO! http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/419331/previse-se-uzbudio-dragana-i-tomovic-se-ljubili-do-besvesti-a-onda-je-on-morao-da-prekine-uzavrele-strasti-pa-uradio-ovo-.html Nakon što se završila žurka Dragana Mitar i Vladimir Tomović su otišli zu izolaciju, njihovo ljubavno gnezdo, gde se uvek probude strasti tokom jutra. Naime, čim je Marko Đedović napustio ovu prostoriju, Dragana se bacila Vladimiru u zagrljaj, a onda su pali i vreli poljupci. ]]> Foto:pink

Foto: TV Pink Printscreen

Da između njih dvoje postoji velika strast i da su uživali u razmenjivanju nežnosti pokazuje i to koliko se Tomović uzbudio, a o tome govori i "ponašanje" njegovog polnog organa.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako sve to izgleda možete pogledati u narednim video-prilozima.

Da bi se smirile strasti između njih dvoje, Tomović je otišao da se istušira, a po njegovom povratku, Dragana i Crnogorac su nastavili tamo gde su stali. Zadrugarka je neprestano ljubila Vladimira, dok je on pokušvao da je ubedi da spavaju.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako su ovo dvoje zadrugara uživali pod jorganom možete pogledati u narednim video-prilozima.

Autor: Pink.rs

]]>
Wed, 11 Dec 2019 14:28:27 +0100 Džet set http://pressonline.rs/zabava/dzet-set/419331/previse-se-uzbudio-dragana-i-tomovic-se-ljubili-do-besvesti-a-onda-je-on-morao-da-prekine-uzavrele-strasti-pa-uradio-ovo-.html
MALO ZA SREĆU TREBA: Ne brinite o greškama, ne gledajte u prošlost, ne sažaljevajte sebe... http://pressonline.rs/zabava/life-style/338128/malo-za-srecu-treba-ne-brinite-o-greskama-ne-gledajte-u-proslost-ne-sazaljevajte-sebe.html Svi mi radimo neke stvari u životu koje moramo da odbacimo kako bismo živeli srećnije i opuštenije. ]]> Foto.cosmopitan.rs

Ako uzmemo u obzir da u proseku živimo oko 70 godina, prvih 20 godina učimo o ljudima, ljubavi, poslu, novcu i živimo život „pravljenja grešaka“ kako bismo u narednih 50 godina živeli lepše. Ipak, poslednjih 10 godina živimo usporeno, tako da, u suštini imamo samo 40 godina da živimo život kakav želimo! Nije naročito mnogo, zar ne? Zato, ne gubite vreme i oslobodite se ovih šest stvari koje vas koče u osvajanju sreće.

Izbacite negativne ljude iz svog života 

Negativni ljudi su pijavice i „energetski kreteni“ koji sisaju život iz vas sve dok ne počnete da razmišljate kao oni. Teško je sarađivati sa ovakvim ljudima i zato, trudite se da ih polako sklonite sa svog „srećnog“ puta. Jedna efikasna stvar koju možete u ovom slučaju da uradite jeste da budete pozitivni ! Negativni ljudi preziru optimizam, pa će početi da vas izbegavaju. Sreća, sreća, radost !

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je postala majka sa 14 godina, a ovo je njena ispovest!

Sa godinama prijatelja je sve MANJE, ali prijateljstva postaju sve JAČA!

"MUST HAVE" KOMADI ZA ZIMU: Ako želite da budete u trendu, nabavite ovo...

Prestanite da brinete o greškama koje ste napravili

Malo je kliše, ali - vaše greške služe kao podsetnik za ono što ne bi trebalo u budućnosti da radite. Možete da izaberete dva puta: 

Prvi slučaj: “Jadna ja, pogrešila sam, takva sam gubitnica, totalno sam se osramotila, nikad više neću moći da se pojavim u javnosti“ ;

Drugi slučaj: “Napravila sam grešku, sigurno neću nikada više da je ponovim, naučila sam kako treba da se ponašam“.

I zapamtite - Niko, ali niko, nikada nije uspeo u životu bez nekoliko neuspeha! Greške su neizbežne ako želite da živite uspešniji i srećniji život.

Ne gledajte previše u prošlost

Dozvolite nam da postavimo jedno pitanje o vašoj prošlosti...Da li možete da se vratite i promenite je? – Ne! Zašto se onda zadržavate na stvarima koje su se dogodile u prošlosti, ako ne postoji apsolutno ništa što možete da uradite povodom toga? 

Što više razmišljate o prošlosti, zaboravljate da živite u sadašnjosti i da se radujete budućnosti.

Prestanite da sažaljevate sebe 

Okej, ponekad zvuči kao dobra ideja da naručite kinesku hranu i da sažaljevate sebe, ali nemojte dugo da ostanete na tom koloseku!

Nemojte govoriti DA sve vreme

Postoje situacije za koje ćete reći „da“ i one za koje ćete reći „ne“. Važno je da napravite razliku kada je pravo vreme za to. Ukoliko dođete u situaciju da se osećate neprijatno, jadno ili pod stresom jer ste pristali na nešto, onda je vreme da kažete „NE“ ! 

Nemoguće je učiniti da svi budu zadovoljni

Bukvalno je nemoguće. Čak iako ste najlepše, najpametnije i najsimpatičnije, uvek će se naći jedna osoba da vam kaže kako ste bezveze. Prihvatite činjenicu da se nekim ljudima jednostavno ne sviđate. Budite svoji i zadovoljni sobom.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 22:13:33 +0100 Life style http://pressonline.rs/zabava/life-style/338128/malo-za-srecu-treba-ne-brinite-o-greskama-ne-gledajte-u-proslost-ne-sazaljevajte-sebe.html
Koje zanimanje odgovara vašem horoskopskom znaku? http://pressonline.rs/zabava/astro/303289/koje-zanimanje-odgovara-vasem-horoskopskom-znaku.html Prema astrologiji, svakom horoskopskom znaku odgovaraju određena zanimanja i ako njih izaberu lako će postići uspeh. ]]> Foto.novosti.rs

Ovan – Lekar, pilot, vojnik, policajac, telohranitelj, glumac, sportista, reli vozač, novinar, dirigent.

Bik - Dizajner nakita, modni kreator, pisac, kompozitor, pevač, vlasnik restorana ili agencije za nekretnine, bankar, računovođa, poljoprivrednik.

Blizanci - Fotograf, trgovac, novinar, pisac, turistički vodič, psiholog, disk džokej, maneken, foto model, profesionalni vozač, poštar, matematičar.

Rak - Privatni preduzetnik, vlasnik restorana, pisac, scenarista, političar, lekar, ekonomista, defektolog, baštovan, pomorac.

Lav - Predavač, glumac, reditelj, vlasnik kockarnice, obdaništa, igraonice ili butika, sportista, sportski komentator, inženjer.

Devica - Socijalni radnik, psiholog, lektor, arhitekta, veterinar, novinar, blagajnik, vlasnik prodavnice hrane za kućne ljubimce ili zdrave hrane.

Vaga - Diplomata, političar, sudija, pravnik, novinar, umetnik, kompozitor, modni kreator, vlasnik zlatare, kozmetičarka, poslastičar.

Škorpija - Detektiv, istraživač, inspektor, arheolog, nuklearni fizičar, upravnik zatvora, bankar, hirurg, stomatolog, ekonomista.

Strelac - Diplomata, predavač, umetnik, reditelj, fotoreporter, pisac, novinar, turistički vodič, trgovački putnik.

Jarac - Političar, istoričar, predavač, arheolog, geolog, slikar, psiholog, sociolog, privatni preduzetnik.

Vodolija - Fotoreporter, muzičar, pisac, novinar, kompjuterski programer, televizijski snimatelj, ton majstor.

Ribe - Psihijatar, socijalni radnik, lekar, naročito alternativna medicina, farmaceut, umetnik, slikar, balerina.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 22:20:39 +0100 Astro http://pressonline.rs/zabava/astro/303289/koje-zanimanje-odgovara-vasem-horoskopskom-znaku.html
Poslednji zapis iz dnevnika Lenke Dunđerski: Kobna ljubav okončana samoubistvom http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/392457/poslednji-zapis-iz-dnevnika-lenke-dundjerski-kobna-ljubav-okoncana-samoubistvom.html Dok je Laza bio na medenom mesecu sa svojom novopečenom suprugom, Lenka je iznenada umrla 8. novembra 1895. godine u Beču, na svoj 25. rođendan. ]]> foto: stil.kurir.rs

Jedna od najpotresnijih i najdirljivijih ljubavnih priča za koje je Srbija čula, ona između velikog pisca Laze Kostića i lepotice Lenke Dunđerski, sve ostavlja suznih očiju i uskomešanih osećanja.

Silina i tragedija ljubavi ovde se prepliću u punom jeku, na površinu "izbacivši" sve strahove, nade, unutrašnje bitke i čežnje zaljubljenog para. Plod ove velike i dramatične romanse sa kobnim krajem je i najlepša srpska ljubavna pesma "Santa Maria della Salute", kojom je tada već ostareli somborski poeta zapravo podigao Lenki neprolazni i veličanstven spomenik.

Jelena Lenka Dunđerski bila je ćerka Lazara Dunđerskog, imućnog Srbina u Vojvodini, velikog proizvođača i trgovca žitom i Lazarevog kuma i dobrotvora. Bila je mezimica i ponos svoje bogate i ugledne porodice, a krasila ju je izuzetna lepota, plave oči, vitak stas i izuzetna pamet - govorila je nekoliko jezika, svirala klavir, putovala...

Dvadesetdevet godina starijeg i već proslavljenog pesnika Lazu Kostića Lenka je prvi put srela u Čelarevu, 1891. godine. Njoj je bila 21, a njemu 50 godina. O tome sudbonosnom susretu Lenka je u svom dnevniku zapisala:

Leta gospodnjeg 1891. godine

Danas sam ga videla prvi put. Ima gibaк, ponosit hod, prinčevsko držanje.

Razbarušene je kose, uzvinutih brkova koji više odaju neki teatarski efekat, očiju оkruglih i ispupčenih, u kojima sе ogleda velika umnost i duševna dubina...

Gospodin Laza je sve dame šarmirao, a meni je udelio komplimente na pet jezika. Čini mi se da je svoje oči upirao najviše u mom pravcu. Kasnije mi je rekao da ne postoji klavirska kompozicija koja bi izrazila nezemljasko plavilo mojih očiju. Da, baš se tako izrazio i još, da će ovo letnje popodne uneti trajni nemir u njegovo srce...

Naredne četiri godine Laza i Lenka često su provodili vreme zajedno. Pesnik je po dolasku iz Cetinja često odsedao u porodičnom dvorcu Dunđerskom i Hotelu "Kraljica Jelisaveta“.

Na Ognjenu Mariju 1891. godine

 Dani mi neizmerno brzo teku u društvu sa gdinom Lazom. Tek u njemu vidim šta je život. S njim nikada ne može biti dosadno!

O Duhovima 1892. godine

 Zar ima godinu dana kako smo se sreli? Celo veče sam provela u društvu g. Laze, zabavljao me je, plesao sa mnom.

Između njih se rodila ljubav, ali je Kostić, smatrajući se nedoličnim i prestarim za Lenku, odlučio da se povuče.

Oko Božića 1893. godine

Kamo ona bezgranična vera u našu ljubav, u njega? Da li sam ja volela iluziju? Ali to ne može biti. Ja volim pesnika, i živog čoveka, hoću ga takvog kakav je, ništa mi njegove mane što je ispisao ne znače, one su meni vrline. Te umoran, te star, te nije za mene... Toliko sam mu puta pisala, ponavljala, ne vredi. Ali boriću se i izboriti za njega. Njemu treba pomoći. Moramo da se sastanemo.

Susreli smo se juče. Vidno propao i iscrpljen nekom duševnom borbom, razbrušeniji i nemarniji nego inače.Vodili smo ozbilje i mučne razgovore. - Udajte se, udajte gospođice Lenka, oslobodite i mene i moju patnju i čežnju.- Ali, g. Lazo, zašto se ne bih udala za vas?- Ja sam star i nedostojan Vas. Ni po čemu Vas nisam dostojan - ponavljao je.- Kad žena voli, na sve je spremna i u svojoj ljubavi i sve će da okrene za svoju sreću. Vi se nečeg bojite, g. Lazo?

 Prvo je boravio u manastiru Krušedol, a zatim se, na predlog Lenkinog oca, oženio Julijanom Julčom Palanački iz Sombora.

 

 

O Maloj Gospojini 1895. godine

Gotovo je sve. On se oženio! Da li je mogao da bude svirepiji? Za kuma je pozvao mog oca! Savršen zločin, bez traga. Ali zašto? Šta sam nažao učinila? Zašto se oženio za bogatstvo i samo zbog toga? Čujem, nije ni lepa, ni mlada, samo miraždžika. Zar na to spade moj veliki pesnik i svi njegovi, i moji ideali? Otišla je moja sreća. Našto sada i život?

Dva meseca kasnije, dok je Laza bio na medenom mesecu sa svojom novopečenom suprugom, Lenka je iznenada umrla 8. novembra 1895. godine u Beču, na svoj 25. rođendan.

7. novembar po starom kalendaru 1895. godine (poslednji zapis u Lenkinom dnevniku)

Sutra je moj dvadeset šesti rođendan. Što sam proživela za ovih pet godina? Samo patnju. Ljubav je patnja i više ne bih mogla da volim. A čemu onda život bez nje? Da, sutra mi je rođendan. Darivaću sebe i njega najskupocenijim darom: koji je večan i koji se ne zaboravlja. Bar dok on bude živ. Znaće on. Razumeće sve...

Uprkos zvaničnoj verziji njene porodice koja kazuje da je Lenka umrla od "tifusne groznice", njen dnevnik daje nagoveštaje da se devojka otrovala zbor neostvarene ljubavi. Možda bi najtačnije bilo reći da je od tuge "svisnula" kako to i sam Kostić govori u svojoj poemi.

Vest o smrti nesuđene drage Laza Kostić je primio u Veneciji. Nakon toga otišao je u crkvu Gospe od Spasa - Santa Maria della Salute, da se moli i traži oproštaj. Verovatno su se još tada, u njegovoj izmučenoj duši javili prvi stihovi pesme koju će uobličiti punih 14 godina nakon Lenkine smrti i nepunu godinu pre nego što će joj se i sam pridružiti.

I tako je nastala "Santa Maria della Salute" - najlepša ljubavna pesma napisana na srpskom jeziku, krik i očajnički vapaj za izgubljenom ljubavlju Laze Kostića i Lenke Dunđerski.


]]>
Tue, 10 Dec 2019 22:15:00 +0100 Zanimljiva istorija http://pressonline.rs/zabava/zanimljiva_istorija/392457/poslednji-zapis-iz-dnevnika-lenke-dundjerski-kobna-ljubav-okoncana-samoubistvom.html