Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

20. 04. 2017.

Sa 30 je pokušala da izvrši samoubistvo,živela je od socijalne pomoći, a danas zarađuje milijarde

Životna priča britanske književnice Džoane Rouling već godinama uliva veru u bolje sutra ljudima širom sveta. Iako se u toku života susrela sa mnogim poteškoćama, Roulingova je uspela da se i u najtežim trenucima drži svoje najveće ljubavi – strasti prema pisanju. Ovo “svetlo na kraju tunela” donelo joj je neverovatno bogatstvo kojim je sebe i svoje potomke osigurala za ceo život.

Sa 30 je pokušala da izvrši samoubistvo,živela je od socijalne pomoći, a danas zarađuje milijarde

foto: kurir.rs

No, njen život je bio sve samo ne lak! Pa, da krenemo od početka….

Uprkos silnom trudu i radu, Džoan nije uspela da upiše fakultet koji je želela, a osam godina kasnije majka joj je preminula. Ovaj veliki gubitak je mladu ženu emotivno slomio.

Godinu dana kasnije je i sama poželela da postane majke i zatrudnela je, ali je ubrzo doživela spontani pobačaj. Naredne godine se udala za muškarca u kog je bila ludo zaljubljena, ali je on ubrzo nakon venčanja pokazao svoje pravo lice i počeo ju je fizički i psihički zlostavljati. Uprkos tome, rodila mu je ćerkicu ali zlostavljanje nije prestalo, te je Džoan sa 28. godina podnela zahtev za razvod. Sa 29 godina postala je samohrana majka koja je živela od socijalne pomoći i obolela je od depresije. U najtežim trenucima, pomišljala je da sebi oduzme život.

Foto: Profimedia              Foto: Profimedia

Kada je dotakla dno, shvatila je da postoji jedna stvar koju radi bolje od svih, a to je – pisanje. Posvetila se pisanju svoje prve knjige, koju je objavila nakon svog 31. rođendana. Ipak, ni ovaj poduhvat nije bio nimalo lak jer ju je čak 12 izdavačkih kuća odbilo, a ona koja je prihvatila da izda njenu prvi knjigu o mladom čarobnjaku Hari Poteru, pristala je da to učini pod uslovom da Džoan objavi knjigu pod svojim pseudonimom – Dž.K. Rouling.

 

Foto: Profimedia              Foto: Profimedia

Četiri godine kasnije ona je postala ponosna autorka čak četiri knjige, a u svojoj rodnoj zemlji proglašena je i spisateljicom godine. Uspesi su se samo nizali, a njene knjige su sa polica nestajale munjevitom brzinom – knjiga koju je objavila sa 42 godine je već u prvom danu prodata u impresivnih 11 miliona primeraka! Danas se vrednost “Hari Poter” brenda procenjuje na oko 15 milijardi dolara, što Džoan čini jednom od najbogatijih žena na svetu!
U kratkom animiranom filmu koji možete pogledati u nastavku, prikazan je njen dug put od trnja do zvezda.

Pogledajte ga – sigurni smo da će vas inspirisati!

(savrsena)

Izvor: kurir.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage