Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 06. 2018.

Tri NAČINA ZA UDOBNU OBUĆU: Trikovi uz koje vas cipele više nikada neće žuljati

Cipele koje žuljaju toliko su zamorne da smo spremne, lišene bilo kakvog osećaja srama i brige za sopstvenu reputaciju, skinuti ih usred grada i hodati gradskim asfaltom u čarapama ili potpuno bose.

Tri NAČINA ZA UDOBNU OBUĆU: Trikovi uz koje vas cipele više nikada neće žuljati

Foto:zenskikutak.rs

Ali, i pored toga što preziremo da se navikavamo nove cipele na svoja stopala pa se nedeljama borimo sa žuljevima i krvavim prstima i petama, ipak postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da svoje preuske cipele učinite udobnijima!

Zamrznite cipele u zamrzivaču

Da. Dobro ste pročitali. Uzmite plastičnu kesicu za zamrzavanje, napunite vodom i stavite u cipelu pa sve zajedno preselite u zamrzivač na barem 24 časa. Voda će se oblikovati po cipeli, a tokom smrzavanja će, pretvarajući se u led, povećati obim i širiti cipelu. Ponovite postupak nekoliko puta ako je potrebno.

Zagrejte cipele fenom za kosu

Obujte najdeblje čarape koje imate u ormaru, pa na njih navucite cipele koje vas žuljaju. Zagrejte ih fenom istovremeno pomerajući stopala levo-desno, gore-dole kako biste ih što više raširili. Kao i metoda zamrzavanja i metoda zagrevanja najbolje će funkcionisati kod prave kože koja se, jednom raširena, više neće vratiti u prvobitni oblik.

Namažite ih alkoholom

Ako ste u žurbi i nemate vremena da se bavite grejanjem ili hlađenjem vaše omiljene obuće, možete pokušati da ih omekšate i to kritični deo, tako da mesto koje vas žulja namažete alkoholom. Ostavite da se osuši 10-15 minuta, a kasnije ćete primetiti kako je taj deo znatno mekši, posebno kada se radi o cipelama od prave kože.

Izvor: zenskikutak.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage