Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

17. 03. 2017.

Ne možete da donesete odluku? OVAJ GENIJALAN TRIK pomoći će vam u tome!

Ako je verovati psiholozima i njihovim studijama, izgleda da poslednja osoba koju treba da pitate za savet kada treba da donesete odluku jeste vi.

Ne možete da donesete odluku? OVAJ GENIJALAN TRIK pomoći će vam u tome!

Foto:still.rs

Činjenica je da ljudi donose bolje odluke kada se radi o tuđim problemima, i to je zbog toga što tada razmišljamo hladne glave i nismo subjektivni kao kada smo u pitanju mi sami. Zato, kada treba da donesete važnu odluku, prvo osmotrite sve aspekte, ali iz perspektive nekog drugog - savetuje Igor Grosmen sa Univerziteta Vaterlo. On i njegov tim došli su do zaključka na sledeći način:

Sakupili su 100 ljudi koji su bili u dugim vezama, a onda jedne zamolili da zamisle da su prevarili partnera, a druge da je njihov prijatelj prevario partnera. Zatim je trebalo da kažu šta misle - šta njihov prijatelj ili oni treba da uradi nakon prevare.

Kao što su naučnici i očekivali, oni koji su razmatrali slučaj prijatelja donosili su mudrije odluke, u odnosu na one koji su razmišljali o sebi - prenosi Hafington post.

Nakon istraživanja, odlučili su da sprovedu još jedan mali eksperiment.

PROČITAJTE JOŠ:

SAVETI ZA BOLJI ŽIVOT: Naučite da kažete NE!

UŽIVAJTE U MALIM STVARIMA: Ovih 25 znakova dokazuju da živite dobrim životom!

Ovo će mnoge obradovati: Izmišljena je pilula protiv MAMURLUKA

Novih 100 učesnika rečeno je sledeće: Vi ili vaš prijatelj prevarili ste svog dugogodišnjeg partnera. Šta mislite, šta je ispravno uraditi? Deo ispitanika trebalo je da odgovori iz perspektive krivca, a drugi deo iz perspektive nekog trećeg.

Ponovo su naučnici bili u pravu - oni koji su se stavljali u poziciju osobe koja je prevarila sa distance, kao treća osoba, bolje su rasuđivali i posmatrali situaciju iz različitih perspektiva, zamišljali po nekoliko mogućih ishoda.

Iz svega navedenog možemo zaključiti da, kada treba da donesemo odluku, najbolje je da zamislimo dobrog prijatelja u toj situaciji, dobro osmotrimo situaciju iz svih uglova i otkrijemo šta bismo njega posavetovali da uradi.

Izvor: STIL.RS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage