Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

22. 09. 2017.  - Autor: telegraf.rs

KREDITNE KARTICE: Kada se treba suzdržati od kupovine karticom?

Korišćenje kreditnih kartica kratkoročno olakšava kupovinu, ali ako ne pazite, posledice po vaše finansije mogu biti ogromne

KREDITNE KARTICE: Kada se treba suzdržati od kupovine karticom?

Postoje slučajevi u kojima se svakako valja suzdržati od kupovine karticom, a portal About otkriva neke od njih:

NEMATE DOVOLJNO NOVCA NA RAČUNU

Najgori slučaj za kupovinu kreditnom karticom je kada nemate dovoljno novca da je “pokrijete”. Ovo je vrlo jednostavan način da bankrotirate i nagomilate dodatne dugove iz kojih ćete se teško izvući.

KAD KUPUJETE OSEĆATE SE BOLJE

Smatra se da kupovina pobeđuje depresiju, a kada je tu kupovina, tu je uvek i platna kartica. Postoje bolja rešenja za borbu protiv emocionalnih problema, a to je čitanje, trčanje, baštovanstvo ili dobar film.

VEĆ IMATE DUGOVE

Mnogi ljudi ulaze iz duga u dug misleći da će se sve rešiti samo od sebe. Pametnije je prvo se rešiti jednog duga da biste ušli u drugi, a pošto je korišćenje kartica takođe svojevrsni dug, prvo izbalansirajte svoje finansije.

POD DEJSTVOM STE ALKOHOLA

S obzirom da ponekad stvari izmaknu kontroli, a vi ste veoma gladni ili jako pijani, lako se desi da posegnete upravo za kreditnom karticom. U tom slučaju kupićete, ili ćete popiti, više nego što treba i nagomilaćete nepotreban dug.

NEMATE POVERENJA

Svesni smo mnogih prevara koje se događaju pri on-line plaćanju, zbog toga pazite kome dajete svoju karticu. Događalo se čak da su konobari u restoranima, pa čak i radnici na benzinskim pumpama prosleđivali podatke s tuđih kartica.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage