Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

01. 09. 2017.  - Autor: S.P.

Jednostavni saveti za srećniji život

Do sreće i rasterećenosti deli vas puno optimizma, dobra organizacija, vreme koje ćete posvetiti sebi i malo tolerancije prema svetu i životu! Možda se čini kao veliki zalogaj, ali suštinski to su sitnice koje će vam lako život promeniti na bolje!

Jednostavni saveti za srećniji život

Foto:B92.net

1. Posvetite se onome što je za vas svrha života: Ljudi su daleko srećniji kada se bave i razmišljaju o onome što je zaista važno za njih, što im daje smisao životu. Zato se između posla i razonode, fokusirajte i na ispunjavanje ciljeva koji su za vas najvažniji, koji vas do srži ispune, bila to briga o porodici, "jačanje" vaše mentalne snage, rad na duhovnosti, unapređenju zajednice i slično...

2. Zapitajte se "šta ako?": Ako stvari postavite tako da zamislite da vam se dobre stvari u životu nisu desile, poput posla koji volite ili pronalska voljene osobe, one će ponovo dobiti na značaju, nateravši vas da shvatite koliko ste u stvari već srećni zbog onog što imate.

   srecan zivot

3. Oprostite male nepravde: Zaboravite sitnice koje vas svakodnevno muče. Zapitajte se da li će one biti uopšte važne sledeće nedelje, meseca, godine. Često preteranim razmišljanjem o sitnim nepravdama i svađama koju sa nas zadesile sebi nanosimo više bola i besa od te neprilike. Pustite da to prođe samo od sebe, ne opterećujući se previše.

4. Idite na spavanje ranije: Sa prezauzetim načinom života kakav danas vlada, neretko je dug san prvo što žrtvujemo. Velika greška! Kvalitetan san je i više nego važan, zbog energije, smirenosti, ali i zdravlja i lepote. Kada smo iscrpljeni ne funkcionišemo najbolje, nervozni smo, rasejani i uvek željni kreveta. Zato ne štedite na svom snu, već podarite sebi najmanje sedam sati sna dnevno.

5. Pronađite neki hobi: Preokupirani stalnim radom i trkom sa vremenom, redovno zaboravimo da se opustimo i posvetimo aktivnostima koje nas rasterećuju, u kojima pronalazimo zadovoljstvo. Vrlo je bitno da negujemo talente koje imamo ili pronađemo zanimacije kojima ćemo posvetiti bar malo svog vremena, jer će nas svaki hobi unaprediti i obogatiti kao ličnost. Zato naučite novi jezik, pišite, čitajte, pozabavite se kuvanjme, šivenjem, slikanjem, fizičkim vežbama ili čime god vaša duša teži.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage