Advertisement
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

12. 10. 2017.  - Autor: Pressonline

"SKUPILA SAM RUKE I POCEPANU HALJINU" Oglasila se još jedna naša glumica koja je prošla pakao sa poznatim rediteljem

Nakon priče Snežane Savić o nedaćama kroz koje je prolazila tokom karijere i ne tako očekivane ponude reditelja, oglasila se još jedna njena koleginica.

"SKUPILA SAM RUKE I POCEPANU HALJINU" Oglasila se još jedna naša glumica koja je prošla pakao sa poznatim rediteljem

Foto: Privatna arhiva, Zoran Lončarević/RAS Srbija

Umetnica velikog kalibra Olivera Katarina je takođe za nas otkrila kroz kakve neprilike je prošla na snimanjima. Neprijatnost ju je sačekala na snimanju filma "Derviš i smrt" kada je sarađivala sa proslavljenim rediteljem.

- Svi reditelji su od mene tražili da se skidam, a to nikada nisam htela da prihvatim, zato sam odbijala uloge. Retko koji film je bio da reditelj nije hteo da me svuče. Bila sam istrajna i tu je bilo problema. Smatrala sam da ulaženje u moju intimu je nedopustivo. Ima jedan slučaj u filmu “Derviš i smrt” Zdravko Velimirović je nagovorio Voju Mirića, bez mog znanja i dopuštenja da povuče i pocepa haljinu u kadru. On je meni trgao haljinu, ali nije uspeo da me obnaži, odmah sam regovala i skupila ruke i poderanu haljinu. A dokle je to išlo, na svašta su bili spremni. Međutim, naprvila sam skandal kako su smeli to da se usude da mi urade, nisam to dopustila. Uspela sam da budem dosledna, ali sam platila cenu. Neke kolegnice smatraju da je dužnost od glumce da sluša sve što reditelj hoće, ne mislim tako. Nije potrebno biti nag da bi dočarao bilo koje stanje, mislim da je to neportrebno - priča Olivera Katarina koja je obeležila jedan period jugoslovenske kinematografije.

Snežana Savić

Sa pomalo sličnim problemom susrela se i naša proslavljena glumica Snežana Savić. On je prvi put progovorila o nepristojnim ponudama koje je imala od jednog reditelja.


Povod za razgovor sa ovom glumicom i Snežanom Savić bio je skandalozan čin producenta Harvija Vajnštajna čija je priča potresla sve u Americi.

Izvor: Pressonline

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage