Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Intervju broja

11. 03. 2012.  - Autor: Piše Jelena Vraneš fotografije Andreja Damnjanović

Katarina Ostojić Kaya: Moja noć u pritvoru

Na letovanju u Grčkoj policija me je zaustavila u automobilu u kojem sam bila sa još pet osoba, što je protiv zakona. Priveli su nas jer nismo imali dokumenta kod sebe. Dok nisu stigli pasoši iz hotela i potvrda iz ambasade da nemamo dosijee, nisu želeli da nas puste. Ceo dan i noć bila sam u pritvoru.

s
Katarina Ostojić Kaja pristala je da učestvuje u neobičnom performansu kreativnog tima Press revije. Budući da u poslednje vreme sve više VIP ličnosti ima problema sa zakonom, atraktivna pevačica prihvatila je da se na jedan dan nađe u ulozi bogatašice koja je osuđena na šestomesečnu zatvorsku kaznu, koju je odslužila u svojoj vili zarobljena lancima, a utehu je pronašla u veri i tajanstvenom muškarcu. U intervjuu za naš list Kaja je govorila o svom iskustvu sa policijom, otkrila da li će se udati treći put i da li priželjkuje da se ponovo ostvari u ulozi majke, kao i detalje inostranog albuma koji za nju radi njen verenik, poznati di-džej Džunior Džek.

s

Kako komentarišeš kućni zatvor Cece Ražnatović i kaznu koju je odslužila?
- Generalno, svako treba da odgovara za ono što je učinio, ali mi je priča oko Cece preterana iz razloga što se kriminalci koji su počinili stravične zločine, kao što su ubistva, silovanja, iznude i otmice, slobodno kreću i niko im ništa ne može. Evo, ona je sad svoje odslužila i nadam se da su zadovoljni svi koji su o njoj govorili kao da je ne znam kakav kriminalac. Mišljenja sam da će Ceca uvek imati podršku javnosti i publike, ma šta joj stavili na teret.

Da li ti imaš iskustva sa policijom?

- Naravno. Svaki čas mi neki manijak putem Fejsbuka ili anonimnih SMS-ova zapreti nekim privatnim snimcima i fotografijama i ucenjuje me. Naravno, pošto znam da tako nešto ne postoji, jer da postoji dosad bi se pojavilo, odmah trčim u MUP i prijavljujem (smeh). Prava sam tužibaba (smeh). Ne dozvoljavam da mi neko narušava mir i stresira me. Zato to radim.

Zaista nikad nisi privedena?
- Jesam jednom. To je bilo pre nešto više od deset godina na letovanju u Grčkoj. Sa drugaricama sam iznajmila kuću na Zakintosu i jednog dana smo iznajmile i automobil kako bismo se provozale. Bilo nas je šestoro u kolima, što je protiv zakona. Policija nas je zaustavila i odlučili su da nas privedu. Pošto nijedna od nas nije imala dokumenta kod sebe, odveli su nas u pritvor. Prosto nismo mogle da verujemo šta nam se desilo i sve vreme smo se zezale na sopstveni račun misleći da će nas pustiti pre mraka. Ipak, to se nije dogodilo. Dok nisu stigli pasoši i potvrda iz naše ambasade da nemamo nikakave dosijee i da nismo osuđivane, nisu želeli da nas puste. Ceo dan i noć smo bile u pritvoru, ali nismo to shvatile tragično, pošto smo znale da nismo uradile ništa toliko strašno što bi moglo da ugrozi našu slobodu. Toga se sećam kao dobrog zezanja, mada ne preporučujem da se krši zakon. Pogotovo ne u inostranstvu.
s
U poslednje vreme desilo ti se dosta stvari - razvod, veridba, preseljenje u Novi Sad, poslednja pesma na srpskom, snimanje pesme za inostrano tržište... Da li ti je ovo najlepše životno doba?
- Kada to sve odjednom nabrojite, zaista tako ispada (smeh). Ipak, mislim da će najlepši trenuci u životu početi kada se svi moji planovi vezani za inostranu karijeru ostvare. Moj život se u poslednjih šest meseci zaista promenio iz korena. Vodim uredniji život, posvetila sam se poslu, mnogo manje izlazim, trudila sam se da dovedem u red i fizički izgled. Osećam se zaista preporođeno. Nema sumnje da svaka žena, kada ima sreće u ljubavi, procveta. Klasičan sam primer za to.

Posle razvoda od Uroša Duvnjaka na Tviteru si napisala - najzad srećno razvedena žena. U kakvim si sada odnosima s njim?
- Živim za dan kada će novinari zaboraviti na moja prva dva braka i kada mi neće postavljati pitanja o bivšim muževima (smeh). Ne mogu da kažem da smo u lošim odnosima jer su svi naši konflikti izbledeli, a sa druge strane, ne mogu ni da kažem da smo u dobrim pošto se uopšte ne čujemo. Bila je to luda, mladalačka ljubav koju smo nesmotreno i ishitreno krunisali brakom. Nije trebalo to da učinimo. Moj savet svim mladim devojkama je da pre stupanja u brak prvo provedu neko vreme pod istim krovom sa partnerom. Tada će definitivno znati da li je taj čovek pravi za njih ili nije. Mi nismo bili dobar par, uticali smo loše jedno na drugo. Sada sam srećna i zaljubljena i njemu želim isto. Nikada neću ružno pričati o nekome s kim sam živela i delila dobro i zlo. Ali taj brak svakako želim da zaboravim.

Zašto ne planiraš više da snimaš na srpskom jeziku?
- Imam još dosta pesama koje su snimljene u periodu kada sam pripremala novi album. Ne znam šta da radim s njima, da li da ih objavljujem ili da ih prosledim nekoj koleginici (smeh). Prijatelji me ubeđuju da ne prestanem da snimam na srpskom, ali moj dečko smatra da, ukoliko želim ozbiljno da gradim internacionalnu karijeru, moram stoprocentno tome da se posvetim. Za sada su moji planovi vezani isključivo za inostranstvo, što ne znači da baš nikada više neću pevati na srpskom. Videćemo. Za sada mi poželite sreću kada je inostrana karijera u pitanju. Uvek mogu da se vratim svojoj publici u Srbiji.

Da li ti se smučila domaća estrada i da li si zbog toga isprozivala pojedine koleginice?
- Dobra sam devojčica i nikoga ne prozivam (smeh). Zaista, nisam imala nameru da s bilo kim ulazim u konflikt. Ukoliko aludirate na Seku Aleksić, nijednog trenutka nisam želela da je prozivam ili vređam, samo sam na Tviteru sa svojim prijateljima podelila čuđenje što svakodnevno čitamo o aktivnostima njenih kućnih ljubimaca. Seka je velika zvezda i sigurna sam da može da se piše o mnogo čemu kada je ona u pitanju a da to nisu kućni ljubimci. Nisam ni sanjala da će moj komentar izazvati toliko pažnje. Ne želim da devalviram bilo čiji rad i trud i nije mi jasno zašto su toliko ozbiljno shvatili moj šaljivi komentar.

Mnogi s podsmehom komentarišu tvoje najave inostrane karijere, dok ti uporno ćutiš na tu temu. Zbog čega?
- Savršeno me boli uvo kako mnogi komentarišu. Ćutim zato što želim sve da iznenadim i ne želim da pričam previše, najbolje je da vide gotov proizvod i šokiraju se. Pozitivno, naravno. Verujte mi, uopšte ne bih pričala da ne držim fenomenalan trik u rukavu. Moja prva pesma na engleskom jeziku se zove „Disco ball" i to je sve što za sada želim da otkrijem. U pitanju je haus numera, dosta podseća na rad Keli Rouland i Dejvida Gete i jednostavno sam ubeđena u njen uspeh. Ono što je zanimljivo - neću je pevati sama. Sa mnom će je izvesti neko za koga ste svi sigurno čuli, a nije iz Srbije. To je sve što želim da otkrijem za sada.

Da li će ti u ostvarenju inostrane karijere pomoći dečko Džunior Džek?
- Naravno. On je najzaslužniji. On je napisao pesmu, on je producent i uz pomoć njegovih veza smo stupili u kontakt s mnogim značajnim ljudima u inostranom šou-biznisu. Bez njega sigurno ne bih uspela.

Da li je tačno da je on insistirao na tvom inostranom albumu i zbog čega se, kako si sama rekla, ne boriš za svoju karijeru?
- Iako su mi mnogi pre njega to govorili, on je bio najuporniji u nameri da me ubedi da moj glas jednostavno nije iskorišćen kako treba u pesmama koje sam do sada izvodila i da treba da pevam na engleskom. Njemu se ne dopadaju moje pesme na srpskom. Iako se nikada nisam žalila na svoj uspeh u Srbiji, jer radim već godinama, a moje pesme „Nemoj da me zoveš ljubavi", „Promaja", „Lepa a sama", „Htela bih" su zaista veliki hitovi, smatram da tek treba da se dokažem u pevanju na engleskom. Nikada nisam ni pokušavala da se probijam preko granica našeg govornog područja jer sam po tom pitanju pomalo lenja i mislila sam da je dovoljno to što od mog rada moje dete i ja možemo pristojno da živimo. Sada su mi se, zahvaljujući Vitu, otvorili novi horizonti i promenila sam gledanje na mnoge stvari.

Da li si Džeka upoznala sa roditeljima?
- Za sada se znaju samo preko „skajpa". Vito i moja mama su pravi tandem. Nekada satima pričaju preko „skajpa" da ja i ne znam. On je njen miljenik. Čak i kada nas dvoje uđemo u neki mali sukob, ona mu drži stranu i govori mi da je on toliko divan da sigurno nije ni za šta kriv i da treba da popustim. Srećna sam što se lepo slažu. To je veoma važno. On sada sprema i svoj album, koji uskoro izlazi u prodaju širom sveta, pa je okupiran sastancima sa izdavačima i nema previše vremena da dolazi u Srbiju, ali čim se to promeni, svakako će dosta vremena provoditi ovde.

Da li planirate zajednički život i kako funkcioniše vaša veza na daljinu?

- Da se on pita, ja bih odavno živela u Briselu (smeh). Ipak, ne želim da prestanem da radim u Srbiji jer sam od svoje šesnaeste godine samostalna i dok ne ostvarim neki uspeh u inostranstvu, dovoljan da bih mogla sama da izdržavam sebe i svoje dete, neću se preseliti.
s

Posle dva neuspela braka, šta sada misliš o toj instituciji i da li planiraš da ponovo staneš na ludi kamen?
- Nadam se da Vitu niko neće prevesti moj odgovor (smeh). Potpuno sam izgubila veru u brak i trenutno mi nije ni na pameti. On mene jeste zaprosio, i to više puta, i ja jesam pristala, ali veridba ne znači da za dva ili tri meseca moram da se udajem. Mnogo će još vode Dunavom i Savom proteći dok ja ne obučem venčanicu. Imam fobiju, razumite me (smeh).

Čime te je osvojio Džek, a čime ti njega?
- On je povučen, miran i staložen muškarac. Stariji je od mene, razumniji, pun životnog i profesionalnog iskustva. Ima tu jednu fascinantnu osobinu, da ne mogu da se naljutim na njega. Previše je divan i umiljat i nikada čak ni glas na njega nisam podigla. Prosto, on je muškarac kakvog svaka žena priželjkuje pored sebe i pored kojeg može da se skrasi. A ne mogu da pričam o tome čime sam ga ja osvojila. On meni kaže da sam najlepša na svetu. Naravno da mu ne verujem (smeh).

Zbog čega si se preselila u Novi Sad?

- Zato što mi je nedostajala porodica, zato što sam vodila neuredan život i bilo mi je neophodno da pobegnem od buke, gužve i loših ljudi kojih je Beograd pun. Novi Sad me je preporodio i to je bila sjajna odluka. Kad god mi zafali dobar provod, Beograd je udaljen samo sat vremena.

Da li bi volela da se ponovo ostvariš u ulozi majke i da li tvoja ćerka to traži od tebe?
- Nisam spremna na to. Naravno, Nikolina želi brata i već godinama mi postavlja isto pitanje kao i vi, ali jednostavno mislim da sada nije vreme za to. Odgajanje dece je vrlo ozbiljna stvar i ne treba je tako olako shvatati. Za koju godinu, kada karijeru postavim na nivo na koji želim, razmišljaću o tome.

Poznata si po tome što voliš noćni život prestonice. Budući da si sa Džekom izlazila i u mnogim svetskim mondenskim mestima, kakve su razlike između noćnog života ovde i tamo?
- Što se Brisela tiče, gde Vito živi, nemam zaista da kažem ništa preterano lepo. Klubovi su drugačiji, ljudi uštogljeniji i ne znaju da se provode kao mi. To misle i moji prijatelji koji su posetili mene i Vita u Belgiji. Medutim, Ibica i Goa su zaista fantastični i sigurna sam da na svetu ne postoje takva mesta za provod. Ipak, Beograd ima dušu, provod je jedinstven i uvek ću mu se vraćati.

Šminka i frizura:
Srđan Petković
Hair and make up studio
Hadži Milentijeva 14
063 210 377
Stilista:
Nemanja Ivanišević
Model:
Stefan Šiljegović

Garderoba:
haljine, kaiševi i blejzer
Mango
Knez Mihailova 20
korset
Yamamay
Knez Mihailova 18
ObuĆa:
Aldo
Knez Mihailova 17

Mesto snimanja:
Vila Jelena
Generala Šturma 1a
Beograd
Tel: +381113066521
www.vila-jelena.com

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati