Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kuhinja Lea Kiš restoran „mihajloviĆ"

17. 12. 2011.  - Autor: Ljiljana Stanišić

Spremam bogatu novogodišnju trpezu

Popularna voditeljka otkriva da će 2012. godinu dočekati uz posnu i mrsnu sarmu, zapečeni pasulj, hrskavo meso u sosu od pečuraka i pirinča i nekoliko vrsta salata

Lea
Lea

Voditeljka Pinka Lea Kiš, koja je rođena u Beču, a živela u Tunisu, Libiji, Iraku, Kuvajtu i na Kipru, tvrdi da su najbolji specijaliteti iz Srbije. Lea je ugostila ekipu Press revije u prestoničkom restoranu „Mihajlovac", gde nam je pokazala svoje kulinarske veštine.
- Kada sam se udala, ništa nisam znala da kuvam. Tada smo bili mladi i zaljubljeni, hrana je bila u drugom planu. Ali, u hodu sam naučila sve da spremam. Sada pripadam grupi savremenih domaćica jer živimo u vremenu koje nam nameće takav tempo. Priznajem da često poručim hranu iz restorana - kaže voditeljka.
Lea
Lea

Kada se ukrste obaveze poslovne žene i domaćice, rezultat je - zagorelo jelo.
- Dnevno obavljam pet-šest različitih poslova. U kući istovremeno usisavam, brišem prašinu, peglam i obavljam poslovne telefonske razgovore. U tom ludilu tek po mirisu osetim da mi je jelo ostalo na šporetu. Brzo siđem do kuhinje i kada shvatim da je hrana izgorela, krećem sve nanovo. Nikada sebi nisam dozvolila da serviram zagorelo jelo - kroz osmeh Lea.
a
Ruska salata

Sastojci
l 250 g šargarepe
l 250 g krompira, 250 g graška
l 250 g kiselih krastavaca
l 1 kisela jabuka
l 4 jajeta
l 250 g majoneza

Priprema
Sveže povrće skuvati, pa iseći na što sitnije kockice. Takođe iseći jaja, krastavce i jabuku i sve zajedno pomešati. Dodati majonez i promešati.

Popularna voditeljka otkriva kako izgleda trpeza u njenom domu za novogodišnju noć.
- Dva-tri dana pred Novu godinu idem u veliku nabavku. Moja trpeza se ne razlikuje mnogo od one koju gledaoci vide u mojoj emisiji tokom praznične euforije. Obavezno pripremim posnu i mrsnu sarmu, zapečeni pasulj, pohovan kačkavalj, kao i nekoliko vrsta salata - rusku, pileću, sa pečurkama i sa ribom. Ćerka je zadužena za dekoraciju predjela - na velikom tanjiru poređa nekoliko vrsta pršute, kulen, domaći sir i kačkavalj. Ove godine planiram da obogatim meni hrskavim mesom koje pripremam u divnom sosu od pečuraka i pirinča - priča Lea.
Voditeljka je veliki ljubitelj domaće kuhinje.
- Odgovorno tvrdim da je domaća kuhinja najbolja. Probala sam razne mućkalice, sireve, pečene i punjene životinje, koje su ništa u poređenju sa našom tradicionalnom hranom. Jedino sam zavolela kombinaciju slatkog i slanog kad sam probala biftek sa džemom od ribizli. Mada, s vremena na vreme napravim neko jelo po egzotičnom receptu. Ali, to su jednostavni recepti koje mogu da spremim bez originalnih začina.
Lea se obavezno posle dobrog obroka zasladi nekom poslasticom.
Lea
Lea

- Obožavam slatkiše, posebno torte. Doboš-torta mi je omiljena, spremam je jednom mesečno, a u mom frižideru se uvek nađe nešto slatko. Kada se nakon napornog dana vratim kući, skuvam kafu, uzmem poslasticu i rasteretim se uz dobru naučnu ili zabavnu emisiju - kaže Lea.

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati