Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kuhinja Romana Panić pevačica

10. 12. 2011.  - Autor: Ljiljana Stanišić

Pravim najbolje sarme

Atraktivna pevačica prijatelje i partnera često iznenadi domaćim specijalitetima i poručuje da je hrana najukusnija kada je priprema u lepoj garderobi

Romana
Romana

Romana Panić nedavno je u luksuznom hotel-restoranu Vila „Jelena" priredila nesvakidašnju promociju novog albuma, na kojoj je za prijatelje i predstavnike sedme sile pripremila posne i mrsne sarme i proju. Ekipa Press revije ušla je u kuhinju kada je zgodna pevačica u seksi trikou ređala sarme u veliki lonac. Tada nam je zanosna brineta otkrila kojom se čarolijom služi prilikom pripreme ovog specijaliteta.
- Verujem da svaka žena ima poseban ritual prilikom kuvanja. Hrana je najukusnija kada se priprema u lepoj garderobi, jer onda dobije bolji ukus i miris. Prijatelji kažu da najbolje pravim sarmice - tvrdi Romana.
Pevačica kaže da je veliki gurman.
Romana
Romana

- Iako se po mom izgledu to ne bi reklo, veliki sam hedonista, koji uživa u hrani. Dnevno imam tri glavna obroka i dve užine, dok se voće podrazumeva. Često mi se dešava da se prejedem mesa i ribe - priča Romana, koja hranu smatra velikim afrodizijakom.
- Verujem u afrodizijačka svojstva pojedinih namirnica, koje i te kako utiču na moje raspoloženje. Znam da je jastog uvek pravi pogodak, mada ga najčešće jedem leti - poručuje ona.
a
Sarma

Za nadev
l 1 kg mlevenog
svinjskog mesa
l 1 šolja pirinča
l 2 srednje glavice luka
l 1 mala šargarepa
l 1 čen belog luka
l 150 suve slanine
l 1 kašika vegete
l so i biber po ukusu
l 1/2 kašičice ljute mlevene paprike
l 1 kašičica slatke
mlevene paprike
l nekoliko komada suvog mesa
l 2 glavice kiselog kupusa
l lovorov list
Za zapršku
l malo ulja (masti)
l 1 kašika brašna
l 1 kašika mlevene slatke paprike

Priprema
Izdinstati luk seckan na kockice, dodati mu sitno seckan beli luk i šargarepu. Dodati sitno seckanu slaninu da se malo proprži. Dodati pirinač, izmešati sa smesom od luka i slanine. Zatim dodati mleveno meso i začine. Smesu od mesa stavljati na list kiselog kupusa.

Pevačica se za Press reviju prisetila svojih prvih koraka u gastronomiji.
- Tokom tinejdžerskih dana od starije sestre učila sam prve korake kulinarstva. Čim sam završila srednju školu intenzivnije sam počela da se interesujem za kulinarstvo. Pokojna baka me je dosta toga naučila, a od mame i dan-danas dobijam interesantne recepte. Volim da kuvam, samo treba da imam motiv za to. Nisam raspoložena da kuvam samo za sebe, ali rado stavim kecelju za društvo ili partnera. Tada pripremim razne đakonije, jer kao prava domaćica volim da ugostim drage ljude - ponosno ističe pevačica, i otkriva da su joj se u kuhinji dešavali gafovi.
Romana
Romana

- Dešavalo mi se da isflekam novu garderobu. Jednom sam spremala večeru za prijatelje u novoj garderobi, nisam stavila kecelju i meso koje sam pržila počelo je da prska na sve strane, a lenja pita mi je izgorela. Takvih situacija baš i ne volim da se prisećam! - kaže ona.
Panićeva i dan-danas pamti fantastičan ukus domaćih čvaraka, koje su pripremali njeni roditelji.
- U detinjstvu nisam volela da jedem pihtije i kavurmu. Jedino volim čvarke i često ih imam na svojoj trpezi. Moji roditelji su ih fantastično pripremali, njih se nikada ne bih odrekla - poručuje Romana.     

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati