Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kuhinja Ana Štajdohar kafe-restoran „moj izlog"

12. 11. 2011.  - Autor: Adelarda Popović

Digla sam ruke od kuvanja

Zbog popunjenog kalendara nastupa atraktivna pevačica ima malo vremena za pripremu ukusnih jela. Ana priznaje da se najviše raduje tradicionalnim specijalitetima na trpezi svoje majke

Ana
Ana

Iako ume da kuva, pevačica Ana Štajdohar priznaje da retko zalazi u kuhinju. Zato se sa verenikom, saksofonistom Nikolom Demonjom, preko nedelje hrani u najboljim beogradskim restoranima, dok su vikendi rezervisani za maminu kuhinju.
Ipak, plavokosa pevačica je za Press reviju napravila izuzetak i uz malu pomoć kuvara kafe-restorana „Moj izlog" na Paliluli, u Aninom komšiluku, spremila nam ukusnu tortilju. Posle slanih zalogaja na red su došli i oni slatko-grešni - Ana je insistirala da probamo njenu omiljenu nugat tortu.
Pevačica otkriva da ona i njen verenik ne dele istu strast za hranom.
Ana
Ana

- Ne volim meso i, da vam pravo kažem, nastojim da ga potpuno izbacim iz jelovnika. Jedem samo piletinu, ali često sebe prekorevam zbog toga. Divim se vegetarijancima i verujem da ću jednog dana i sama to biti. Za razliku od mene, Nikola je mesožder i bez mesa gotovo da ne priznaje dobar obrok. Za mene su pun pogodak morski plodovi, riba i pica - kaže Ana.
a

Nugat torta


Sastojci
l brašno, jaja, šećer
l biljna i mlečna pavlaka
l vanilin krem i želatin
l praline od badema i lešnika
l džem od kestena
l bela čokolada, lešnik
Priprema
Ispeći koru od šećera, brašna, jaja i kakaoa. Potom napraviti fil od biljne i mlečne pavlake, koje se umute i u njih se doda top krem i želatin. Onda umutiti vanilin krem i dodati u prethodno pripremljeni fil. To podeliti na dva dela. U prvi dodati praline od badema i lešnika, a u drugi džem od kestena i belu čokoladu. Nafilovati koru prvo jednim, pa drugim filom i preko svega izliti topljenu čokoladu i ukrasiti celim lešnicima.


Pevačica već četiri godine živi sa Nikolom i deli dobro i zlo tokom čestih putovanja na nastupima po Srbiji i regionu. Njenom vereniku je jasno da njegova draga retko ima vremena za pripremanje ukusnih jela.
- Prvih nekoliko meseci naše veze i zajedničkog života trudila sam se da budem dobra kuvarica i da mu ugodim. Najpre mi je prijalo, a onda mi dosadilo da se bavim kuhinjom. On se ne ljuti zbog toga na mene jer je svestan da retko imam vremena za kuhinjske poslove. Posle napornih puteva i nastupa radije ću da legnem i odmorim se, nego da kuvam i perem sudove - ističe atraktivna Beograđanka, uz napomenu da zna da kuva i da će jednog dana to rado činiti.
- Sa zadovoljstvom ću kuvati kada budem imala decu. Svesna sam da ću to morati da radim. A usput ću kuvati i za Nikolu - kaže s osmehom predvodnica benda koji muzički boji popularnu emisiju „Veče sa Ivanom Ivanovićem".
Ana priznaje da se kao dete raduje nedeljnom ručku kod mame.
- Moja majka je savršena kuvarica, koju nikada neću dostići. Sve ono što sam kao dete mrzela, danas jedem sa velikim uživanjem.
Ana
Ana
Veoma se obradujem grašku, boraniji, kupusu i sličnim jelima jer sam se posle višegodišnjeg hranjenja po restoranima i na kioscima brze hrane zasitila svega - kaže Ana. 

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati