Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Kuhinja Marina Kotevski voditeljka
Moj porok su slatkiši
Lepa voditeljka televizije Avala pokazala nam je zavidne kulinarske sposobnosti i priznala da ne može da zamisli dan bez čokoladnih poslastica
Marina

Iako ume da priprema razne specijalitete, urednica i voditeljka emisije „Milica na kvadrat" Marina Kotevski priznaje da retko zalazi u kuhinju. Svoje gastronomske sposobnosti, nasleđene od mame i bake, lice TV Avale pokazala je ekipi Press revije u restoranu „Ruski car", u srcu prestonice. Marina je za tili čas pripremila biftek, salatu i voćni kup, što je oduševilo čak i glavnog kuvara.
a
Biftek taljata
Sastojci:
l biftek
l maslinovo ulje
l čen belog luka
l ruzmarin
l čaša belog vina
l parmezan
l začini po želji
l kapar
Priprema:
Na ulju prodinstati beli luk i kapar. Zaliti belim vinom i dodati ruzmarin i začine. Ispeći biftek, iseći ga na tanke kriške i sjediniti sa ostalim sastojcima. Servirati na tanjir i posuti parmezanom.
- Retko ćete me videti u kuhinji, jer je mama glavna u pripremi hrane, pa ja nemam potrebu da se tamo motam. Kada mi dođe društvo, obavezno stavim kecelju i pripremim hladno predjelo i poslasticu. Kada bih više vremena provodila za šporetom, sigurna sam da bih bila odlična kuvarica, kao što su sve žene u mojoj porodici - kaže Marina.
Atraktivna voditeljka kaže da nije izbirljiva, ali ima omiljene specijalitete.
- Nisam izbirljiva kada je hrana u pitanju. Najviše volim biftek sa pečenim ili kuvanim krompirom i salatom, kao i špagete sa morskim plodovima, koje uglavnom jedem u letnjem periodu. Kada se trudim da vodim računa o liniji, na mom meniju se nalaze razne vrste salata - kaže Marina, i dodaje da ponekad pretera sa slatkišima:
Marina

- Ne pušim i ne pijem, ali imam porok - slatke čokoladne čarolije! Obožavam kolače i torte prelivene čokoladom. Ne priznajem poslastice koje nemaju bar malo tog crnog zadovoljstva. Zbog ljubavi prema poslasticama izveštila sam se u pripremanju slatkiša - kaže Kotevska.
Voditeljka otkriva da će svog dečka iznenaditi u kuhinji.
- Savremena žena mora da zna da kuva, ne razumem dame koje skrivaju svoje kulinarsko umeće ili izbegavaju da kuvaju. Iako smatram da put do muškog srca ne vodi kroz kuhinju, rado bih spremila romantičnu večeru za svog dečka. Moram da priznam da već neko vreme planiram to da uradim. Mislim da je baš slatko kada žena kuva za svog dragog. Muškarci to znaju da cene - priča Marina.
Marina

Tokom svojih čestih putešestvija probala je razne đakonije, a najjači utisak je ostavio sladoled sa maslinovim uljem i parmezanom.
- U Mađarskoj sam probala taj neobičan sladoled. Iako ne deluje kao specijalitet, tvrdim da je veoma ukusan. Nikada ne bih probala zečetinu, puževe ili zmije, ali tartar od konjetine mi se baš svideo - završava voditeljka.
Izvor: PRESS
Nema komentara.