Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kuhinja Vladimir Cvetković restoran „Šeher"

08. 10. 2011.  - Autor: Ljiljana Stanišić

Veliki sam gurman

Poznati maneken tokom mnogih poslovnih putovanja imao je priliku da proba nesvakidašnje specijalitete - puževe, skakavce, peraja od ajkule, pa i pseće meso. Danas za sebe najčešće sprema pastu i krvavi biftek

Vladimir
Vladimir

OIako je probao razne kulinarske đakonije širom sveta, maneken Vladimir Cvetković priznaje da najviše voli domaću kuhinju. Atraktivni Novosađanin ugostio je ekipu Press revije u poznatom prestoničkom restoranu „Šeher" i pokazao zavidno umeće u kuhinji - spremio nam je dimljeni losos sa avokadom i krem karamel sa lavandom i pinjolama.
Vladimir
Vladimir

Pripremajući hranu, Cvetković nam je prepričao svoje utiske iz belog sveta.
- Tokom mnogih putovanja imao sam priliku da jedem nesvakidašnje specijalitete. Japanci svinje i krave svakodnevno masiraju i doje pivom da bi meso bilo „rastresito". Jedna šnicla takvog mesa košta 300 dolara i zaista se primećuje razlika u ukusu. U Bangkoku sam probao puževe, skakavce i neke bube. Siguran sam da su mi u Kini „uvalili" pseće meso, a to nisam znao. Kinezi pseće meso mariniraju i serviraju kao piletinu. Probao sam i peraja od ajkule, kao i salate od lignji i hobotnica - kaže bivši dečko folk zvezde Svetlane Cece Ražnatović.
Jedan od najpoželjnijih neženja žali što ga nijedna devojka nije obradovala romantičnom večerom.
Vladimir
Vladimir

- Nijedna devojka me nikad nije dočekala romantičnom večerom. Ne bih zahtevao da mi sprema hranu u seksi vešu, ali prijalo bi mi da me devojka ponekad iznenadi makar najobičnijim ručkom - kroz osmeh priča maneken, i otkriva kada je postao kuvar.
- Kada sam počeo često da putujem zbog posla, morao sam da kuvam za sebe. Najbrže spremam pastu i sos koji ide uz to, a u poslednje vreme volim da jedem krvav biftek. Najviše me nervira kada mi u restoranu daju prljav pribor za jelo i kad dugo čekam porudžbinu. Zbog toga pažljivo biram restorane u kojima se hranim - poručuje maneken.
a

Krem karamel sa lavandom i pinjolama

Sastojci


Za krem
l 400 ml ( 1 konzerva)
kondenzovanog mleka
l 600 ml punomasnog mleka
l 100 g šećera, 6 jaja
l 2 žumanceta, 3 limete
l vanila, cimet
Za karamel
l 120 g šećera
l 3 kašike vode


Priprema

U šerpu staviti mleko, dodati komad cimeta, vanilu i oljušten površinski sloj kore limete. Kuvati petnaestak minuta na tihoj vatri da se ukusi sjedine.
Ušpinovati šećer i vodu oko 10 minuta dok se ne karamelizuje. Sipati taj šećer u okruglu vatrostalnu posudu da prekrije dno. U posebnoj posudi razbiti jaja i žumance, dodati šećer i umutiti. U jaja sipati malo po malo mlakog mleka kroz cediljku i lagano mešati. Preko karamela sipati pripremljenu smesu mleka i jaja i sud staviti u drugu posudu koja je do pola napunjena vrućom vodom.


Iako bi svoje kulinarsko umeće ocenio čistom desetkom, Vladimir kaže da se nikada ne bi okušao u ugostiteljstvu.
- Veoma sam pedantan, vodim računa o detaljima i u mojoj kuhinji sve mora da bude pod konac. Ali, nikada se ne bih bavio ugostiteljstvom, jer to iziskuje mnogo odricanja - kaže Cvetković. 

Izvor: PRESS

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati