Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

06. 07. 2018.  - Autor: B92.net

Kabinet predsednika: Premijer je slagao

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov kaže da je premijer Zoran Zaev slagao kad je grčkim medijima rekao da će podržati dogovor sa Grčkom o novom imenu Makedonije

Getty Images
Getty Images

"Stav predsednika Ivanova nije promenjen i neće ga pokolebati pritisci", naveo je njegov kabinet.

Nova runda razmene teških reči između predsednika i premijera Makedonija Đorđa Ivanova i Zorana Zaeva oko sporazuma sa Grčkom, nastavljena je optužbom iz kabineta predsednika te države, koji je Zaeva optužio da "širi laži". 

"Premijer Zaev sa promenjivim, kontradiktornim i konfuznim stavovima nastavlja da laže i manipuliše ne samo makedonsku, več i grčku i međunarodnu javnost", navodi se u saopštenju kabineta predsednika Makedonije. 

To je navedeno dan pošto je Zaev rekao da očekuje da Ivanom podrži dogovor sa Grčkom. 

"Makedonski predsednik ne prihvata dogovor na štetu makedonskog nacionalnog identiteta i na štetu interesa Republike Makedonije. Stav predsednika Ivanova nije promenjen i neće ga pokolegati nikakvi pritisci, pretnje i ucene", navodi kabinet Đorđa Ivanova. 

Zoran Zaev je u intervjuu za grčku televiziju ERT rekao da će referendum imati obavezujući karakter i da će sporazum prihvatiti svi, pa čak i predsednik Đorđe Ivanov.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage