Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

05. 10. 2017.  - Autor: Pressonline

Smrt doktorke Jelke i dalje je misterija: Muž ju je zatekao u lokvi krvi, bila je posečena i zaklana, a sumnja se na samoubistvo?! (FOTO)

Policija je kasnije saopštila da je doktorka imala povrede od kuhinjskog noža po rukama, da su joj bile isečene vene, i da je imala ubodnu ranu na vratu.

Smrt doktorke Jelke i dalje je misterija: Muž ju je zatekao u lokvi krvi, bila je posečena i zaklana, a sumnja se na samoubistvo?! (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Ni posle pet meseci od smrti lekarke sa Klinike za nefrologiju i profesorke Medicinskog fakulteta u Skoplju, Jelke Spasovske - Masin ( 53 ), Osnovno javno tužilaštvo nije utvrdilo kako je nastupila smrt doktorke. Doktor Jelku je 9. maja, oko 21 čas, u njihovom stanu u ulici Elisie Popovski Marko u zgradi broj 10, pronašao njen suprug, Goce Spasovski, takođe doktor na Klinici za nefrologiju.

Kada se to veče vratio kući, Goce je zatekao suprugu kako leži u lokvi krvi. Prvo je on pokušao da je reanimira, a kada je shvatio da ne daje nikakve znake života, pozvao je Hitnu pomoć, čiji su lekari samo konstatovali smrt.

Policija je kasnije saopštila da je doktorka imala povrede od kuhinjskog noža po rukama, da su joj bile isečene vene, i da je imala ubodnu ranu na vratu. Kada su inspektori stigli, nož je još bio u njenom telu.

S obzirom na karakter povreda, nametnulo se pitanje da li je ona izvršila samoubistvo,ili je bila hladnokrvo i brutalno ubijena. Kako je ubijena, da li joj je neko namerno isekao vene, a potom joj zario nož u vrat, ili je prvo isekla vene, a potom sama sebi zadala nekoliko smrtonosnih uboda u vrat i telo.

Prošlo je pet meseci od zagonetne smrti doktorke Jelke, a skopsko tužilaštvo na ova pitanja još uvek nema valjani odgovor. Dosadašnje analize sa uviđaja, kao i rezultati obdukcionog nalaza, za tužilašvo nisu bili dovoljni da se rasvetli slučaj smrti poznate doktorke, čiji se slučaj za sada vodi kao smrt pod nerazjašnjenim okolnostima.

Radi sumnje da se možda radilo o ubistvu, tužilaštvo je od MUP-a zatražilo kompletnu dokumentaciju, a od Instituta za sudsku medicinu dopunsko veštačenje kako bi se utvrdila moguća uzročno-poslednična veza. Istraga je još uvek otvorena, a istražuje se da li je reč o ubistvu ili samoubistvu.

Do sada je izvršena DNK analiza tragova krvi pronađenih na licu mesta, pregledani su video snimci sa nadzornih kamera okolnih objekata, a saslušano je i više osoba.

Izvor: Pressonline/Telegraf.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage