Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

23. 03. 2017.  - Autor: newsweek.rs

SAMO NA BALKANU: Bugarin kupio vojni helikopter za "lov na migrante" na granici!

Osim amfibijskim vozilima, bugarski rvač koji se proslavio kao lovac na migrante sada raspolaže i borbenim helikopterom opremljenim mitraljezom i raketama

SAMO NA BALKANU: Bugarin kupio vojni helikopter za "lov na migrante" na granici!

Bugarski lovac na migrante Dinko Valev, čiju glavu je ucenila teroristička organizacija Islamska država, uspeo je da kupi borbeni helikopter Mi-24 kojim će patrolirati pograničnmim oblastima u potrazi za migrantima, odnosno kako kaže "potencijalnim džihadistima.

Ovaj 29-godišnji bivši rvač proslavio se prošle godine JuTjub snimcima u kojima je, sa naoružanim "kolegama", kroz šume jurio migrante koji su iz Turske ulazili u Bugarsku.
 


ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD Uprkos grubom ophođenju prema migrantima koje je uhvatio, Valev je postao neka vrsta nacionalnog heroja, a zvanična Sofija mu je prethodno pomogla ustupanjem dva amfibijska vozila koja je koristio kako bi se njegova grupa lakše kretala po patrolnim linijama.
 Ovog puta, stvari su otišle još dalje, pošto je Valev uspeo da se dočeka ruskog helikoptera koji je verovatno pripadao bugarskom Ratnom vazduhoplovstvu. Populistički predsednik Ruman Radev, koji je i sam bivši general-major vazduhoplovstva, verovatno je lično odobrio nabavku.

Nejasno je da li će Valev sam upravljati helikopterom, opremljenim mitraljezom i raketama na krilima, niti da li je helikopter uopšte spreman za upotrebu.

Dinko Valev; Izvor: Facebook / Динко Вълев / Dinko Valev

Foto: Dinko Valev; Izvor: Facebook / Динко Вълев / Dinko ValevValev je ranije tvrdio kako je svaka izbeglica potencijalni džihadista, zbog čega je Islamska država ucenila njegovu glavu na 50.000 dolara. Svoje akcije Bugarin karakteriše kao sportski lov: "Opisao bih to kao sportsku aktivnost. Ne možete reči da su sportisti nasilni".

Ipak, uprkos sve većoj popularnosti, Valev je pod istragom zbog nenormalnog bogaćenja od kada je počeo da se bavi "lovom", kao i potencijalne diskriminacije nad migrantima. Prethodni su protiv njeg odbačene optužbe za promovisanje rasne mržnje.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage