Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

03. 08. 2012.

Devet zemalja potvrdilo učešće na aeromitingu

Učešće na Međunarodnom aeromitingu u Batajnici, kod Beograda, povodom 100 godina srpskog vojnog vazduhoplovstva, za sada je potvrdilo devet zemalja i 15 civilnih vazduhoplovnih organizacija sa više desetina letelica

Po dosadašnjim informacijama, na aeromitingu 1. i 2. septembra na vojnom aerodromu u Batajnici učestvovaće posade Austrije, Bugarske, Danske, Italije, Rumunije, SAD, Slovenije, Turske i Francuske.
Očekuje se potvrda i drugih vazduhoplovnih sila, a po informacijama Komande Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, vojno vazduhoplovstvo Rusije predstaviće ukupno osam aviona Mig-29 i Su-27 iz obe akro-grupe, i dva transportna aviona Il-76. Poziv na aeromiting do sada su odbile Crna Gora i Ukrajina, ali su vojske tih zemalja najavile dolazak delegacija.
Pored vojnih aviona, posetioci će u vazduhu i na zemlji moći da vide i letelice MUP-a Srbije, Kontrole letenja SCG, JAT privredne avijacije i brojnih pilotskih škola, aeroklubova i privatnih firmi.Aeromiting biće održan u organizaciji Ministarstva odbrane Srbije, povodom 100. godišnjice srpskog vojnog vazduhoplovstva.

Izvor: BETA

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Da li je štrajk prosvetara opravdan?

Naravno, oni su jedan od stubova društva, sramota je da rade za 400 evra!

Kako da ne, ljudi su visoko obrazovani, a rade za bednu platu, od koje jedva žive.

Nemaju prava na to, jer ima onih koji rade i za manje!

Ma, svi treba da štrajkujemo! SVI!

Rezultati

Facebook