Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

03. 08. 2012.

Devet zemalja potvrdilo učešće na aeromitingu

Učešće na Međunarodnom aeromitingu u Batajnici, kod Beograda, povodom 100 godina srpskog vojnog vazduhoplovstva, za sada je potvrdilo devet zemalja i 15 civilnih vazduhoplovnih organizacija sa više desetina letelica

Po dosadašnjim informacijama, na aeromitingu 1. i 2. septembra na vojnom aerodromu u Batajnici učestvovaće posade Austrije, Bugarske, Danske, Italije, Rumunije, SAD, Slovenije, Turske i Francuske.
Očekuje se potvrda i drugih vazduhoplovnih sila, a po informacijama Komande Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, vojno vazduhoplovstvo Rusije predstaviće ukupno osam aviona Mig-29 i Su-27 iz obe akro-grupe, i dva transportna aviona Il-76. Poziv na aeromiting do sada su odbile Crna Gora i Ukrajina, ali su vojske tih zemalja najavile dolazak delegacija.
Pored vojnih aviona, posetioci će u vazduhu i na zemlji moći da vide i letelice MUP-a Srbije, Kontrole letenja SCG, JAT privredne avijacije i brojnih pilotskih škola, aeroklubova i privatnih firmi.Aeromiting biće održan u organizaciji Ministarstva odbrane Srbije, povodom 100. godišnjice srpskog vojnog vazduhoplovstva.

Izvor: BETA

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Da li podržavate peticiju za ukidanje komunalne policije?

Da, beskorisni su i bahati!

Da, mnogo novca ide na njih, a bez pravog razloga!

Ne, oni su potrebni društvu!

Potrebni su, ali sa manjim platima i manjim ovlašćenjima!

Naravno da treba da se ukinu, još kad sam čuo da im je plata kao i običnoj policiji...

Rezultati

Facebook