Press Online :: Sport http://pressonline.rs/sport/rss.html Fudbal, Košarka, Tenis, ostali sportovi, sportske zanimljivosti, predlozi za klađenje ... sr http://pressonline.rs/img/logo.png Press Online :: Sport http://pressonline.rs/sport/rss.html ONI SU POBEDNICI I U DOBA KORONE! Srpski "delfini" iz nekog drugog ugla! http://pressonline.rs/sport/vaterpolo/419698/oni-su-pobednici-i-u-doba-korone-srpski-delfini-iz-nekog-drugog-ugla-.html Srpski vaterpolisti sinonim su za uspeh i kao takvi već godinama unazad miljenici nacije. U dekadi za nama, tačnije sredinom minule decenije, bili su najtrofejnija nacionalna selekcija u svetu sa čak devet uzastopnih zlatnih medalja osvojenih na velikim takmičenjiima zaredom: evropskim i svetskim prvenstvima, Olimpijskim igrama, svetskoj ligi i svetskom kupu ]]> Uz neosporan talenat, ogroman kvalitet, stručno vođenje od strane trenerskog tima i dobre atmosfere koja je oduvek krasila delfine, motiv je bio jedan od ključnih faktora koji im je omogućio da od 2014. do 2017. godine budu neprikosnoveni i ostvare trijumfalni niz kakav se u svetu sporta retko viđa i koji će teško biti dostignut.

UNIQA osiguranje/Nebojša Babić

Poker asova iz te generacije - Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Dušan Mandić i Sava Ranđelović, ujedno i brend ambasadori UNIQA osiguranja, međusobno su razgovarali upravo o motivu koga psihologija sporta stavlja u osnovu piramide u ostvarenju vrhunskog sportskog rezultata, pre tehničko-taktičke obučenosti i fizičke pripreme. I u životu je kao i u sportu, motiv je glavni pokretač svih aktivnosti neophodnih za ostvarenje malih i velikih životnih pobeda.

Kako ostati motivisan kod kuće u vreme izolacije i socijalnog distanciranja, pitanje je na koje su, ova četvorica vrhunskih sportista koje je motiv i doveo do epiteta velikih šampiona, pokušali da daju odgovor i kroz svoje primere možda budu i inspiracija drugima.

Za njih je trenutna situacija još specifičnija, jer više od mesec dana nisu u mogućnsti da treniraju u bazenu, a to je po njihovom priznanju najduži period odvojenosti od vaterpola koji pamte. Sava Ranđelović i Milan Aleksić su uz sve to 28 dana bili u obaveznom karantinu, jer su se sredinom marta vratili iz Budimpešte i Barselone u Beograd, dok je Andrija Prlainović sa porodicom ostao u Mađarskoj, a Dušan Mandić je u Crnoj Gori.

- Moj motiv je oduvek bio neki napredak, tako da su se motivi i ciljevi menjali sa odrastanjem - počeo je priču Andrija Prlainović:

- Kad sam bio u mlađim kategorijama, sanjao sam da uđem u seniorsku reprezentaciju, a taj sportski motiv da svaki put budem bolji, da napredujem me je vukao kroz čitavu karijeru. Na početku priprema za velika takmičenja novinari nas uvek pitaju da li ima motiva za dalje dokazivanje. Pristalica sam toga da ko ne može da pronađe motiv ne treba da bude tu. Mislim da su zato individualni sportovi u tom smislu pošteniji, jer ne možeš bez motiva da praviš rezultat. U kolektivnom sportu kao što je vaterpolo nekad možeš i da se sakriješ, jer je ipak tu 13 igrača.

Međutim, u vrhunskom sportu bez tog sportskog motiva nemaš šta da tražiš. Bilo kakva doza opuštanja je neprihvatljiva, jer te to kad tad dočeka. Onda kad nisi motivisan na pravi način bolje ti je da sediš kod kuće. Još jedna bitna stvar. Zadovoljstvo je vrlo opasno osećanje, i tu ne mislim samo na sport, već na bilo koju drugu sferu života. Kada ste previše zadovoljni i u sebi imate spoznaju toga šta ste sve osvojili, u tom momentu ste u velikoj opasnosti.

Na njegove reči nadovezuje se Milan Aleksić:

- Postoje neke situacije koje se dešavaju na dnevnom nivou. Mogu biti nepravedne sudijske odluke, pa onda to nezadovoljstvo pokušavaš da kanališeš dodatnom motivacijom, da ne trošiš energiju na kukanje ili proteste. Ako to uspeš onda zaista možeš da brže zaplivaš, jače da šutneš u odlučujućim situacijama, ali i to se uči godinama, kroz iskustvo. Mislim da u sportu pronalaziš motive periodično, od utakmice do utakmice, ili od od sezone do sezone. Bar je tako u mom slučaju. Ne mogu da zamislim profesionalnog sportistu bez motiva da bude bolji od protivnika, da se čak ne takmiči sa samim sobom i sopstvenim mogućnostima u nekim trenucima. Ne znam kako bih igrao ako ne bi pronalazio motive, jer tu je zaista mnogo fizičkog napora. Malo je "ludaka" koji bi se toliko maltretirali bez motiva i nekog cilja. Opet, ti motivi su različiti. Zašto ne reći, nekom je motiv slava, nekom rezultat, a nekome i novac i to je sve legitimno. Svako pronalazi sebe i hrani svoju energiju nekim motivom - konstatuje Aleksić.

UNIQA osiguranje/Nebojša Babić

Stručnjaci kažu da se kod svake individue razlikuju karakteristike (visina, brzina...) i sposbnosti (inteligencija, izdržljivost...). Motiv nije karakteristika, ali je uslov za poboljšanje sposobnosti. Sa druge strane, da bi se sposobnosti koristile na pravi način takođe je potreban motiv, koji može biti unutrašnji ili spoljašnji, a Sava Ranđelović je naveo situaciju koja ga je najviše motivisala u karijeri.

- Žargonski rečeno, klik se desio u Atini 2013. godine. Bio sam u to vreme član Crvene zvezde, igrali smo utakmicu sa Olimpijakosom koju smo koliko se sećam izgubili. Posle te utakmice sam imao prilično razgovor sa Andrijom Prlainovićem. Ne bih da pričam o tome šta mi je sve tom prilikom Prle rekao, ali taj razgovor na mene mnogo uticao i u velikoj meri je doprineo mojoj velikoj motivaciji i kasnijem daljem napretku u karijeri. Imao sam 19 godina i ogromnu sreću da sam za saigrača imao takvog velemajstora, ali i čoveka kakav je Prle. Uz te njegove savete sve mi je kreulo na bolje, kao da sam u tom trenutku nešto presekao i samo gurao napred. Meni je to zaista mnogo značilo u tim trenucima.

I Dušan Mandić vratio je sećanje i ispričao svoja iskustva:

- U grupnoj fazi takmičenja na Olimpijskim igrama u Riju bilo je mnogo teško. Prolazili smo kroz razne emocije, ali smo i često međusobno sastančili, vodili smo brojne razgovore i onda je u četvrtfinalu sve krenulo onako kako smo želeli. Sećam se tog osećaja pred to finale u Riju. Nikada pre ni posle toga se nisam tako sećao. To je zaista poseban osećaj, motiv da se osvoji zlato bio je ogroman, bio sam pod nekim neverovatnim uzbuđenjem - rekao je Mandić i onda dodao:

- Bio je još jedan momenat, a to je bilo u finalu Svetske lige u Beogradu. Žena mi je bila trudna, pred porođaj baš, i došla je na utakmicu. Osećao sam strašan nalet adrenalina, bio sam veoma motivisan jer je došla da me gleda u tom stanju i pruži mi podršku. Taj meč je po mnogo čemu bio specifičan, uz onaj nezapamćeni pljusak u finišu meča. Ulog je takođe bio veliki, borba za olimpijsku vizu i našu priliku da branimo zlato osvojeno u Brazilu - konstatovao je Mandić.

Sva četvorica su veliki šampioni i kao takvi diskutovali su o tome da li se pobednik rađa, ili se on stvara u glavi, a da je u tom procesu upravo motiv presudan faktor.

- Pobednik se naravno stvara - prvi će Prlainović.

- Svaka ličnost se izgrađuje od najranijeg detinjstva kroz odnos sa svojim roditeljima, zatim sa učiteljima, trenerima. Tako se stvara ličnost i taj pobednički duh ili mentalitet. Mislim da rođeni pobednik zvuči lepo samo za naslove u medijima i da to može biti samo umetnička sloboda novinara, ali to u stvarnom svetu ne postoji. Verujte mi, niko se ne rađa kao pobednik, on se polako stvara kroz odrastanje i to je mukotrpan proces. Neophodno je izgraditi ličnost u tom duhu da bi se jednog dana postalo pobednik. A, opet pobednik je prolazna kategorija. Znam mnoge sportiste koji su bili šampioni, a završili su neslavno.

Znate, najteže je ostati pobednik. U stvari, najveći uspeh je da traješ, a to zahteva ogroman rad koji je opet sa druge strane čvrsto povezan sa tim motivom. E, kad toga nestane teško je biti pobednik.

Mandić se u potpunosti slaže sa Prlainovićem:

- Postoji uvrženo mišljenje da se pobednik rađa, jer navodno svi mi imamo urođenu snagu ili karakter da se borimo ili ne. Mislim da sportisti, oni koji su došli do profesionalnog nivoa imaju tu urođenu želju za dokazivanjem veću nego drugi. Ipak, ključan faktor je posvećenost treningu i istrajnost u tome da se dođe do vrha. Da bi se postao šampion put je veoma dug, i neophodni su ogromna volja, želja, istrajnost i odricanje. Mnogo toga se mora žrtvovati, slobodno vreme, neke sitne radosti koji su ljudima uobičajene nama nisu dostupne. Svi vide naše uzdignute ruke nakon neke pobede, ili odličja koja sijaju na grudima nakon nekog takmičenja, ali ne razmišljaju kako ste do toga došli i koliko je bola i energije uloženo u sve to. To se ne postiže za samo desetak dana koliko traje jedno takmičenje, za to je potreban ceo život.

Aleksić u svojoj opservaciji ide korak dalje:

UNIQA osiguranje/Nebojša Babić

- U sportu ne postoji prošlost u smislu da kad nešto osvojiš to ti po prirodi stvari sleduje na sledećem takmičenju. Zato stalno ističemo da prošlost u sportu ne postoji. Jednostavno od prošlosti se u sportu ne živi. Medalje nisu garant za uspešnu budućnost. Ako ne radiš nećeš osvojiti ništa, zato je motiv da guraš sebe napred iznova i iznova presudan. O uspesima može da se priča jedino kad se karijera završi, dok si igrač moraš samo da gledaš napred. Vrlo je surovo, kad nisi prvi padaš u zaborav, jer na tvoje mesto je došao neko drugi. Bez motiva i rada to ne može da se postigne. I verujte na reč, nije to nimalo lako.

A kako u ovako otežanim uslovima svaki od njih pojedinačno pronalazi motivaciju:

- Pokušao sam da iz svega što se dešava oko nas izvučem nešto pozitivno. Rekao sam sebi da ovo može da bude prilika da se u potpunosti regenerišem i fizički i psihički od napornih sezona i utakmica godinama unazad. To mi je pomoglo da ostanem pozitivan. Sa druge strane, kao po automatizmu prilazim svakom treningu u kućnim uslovima. Jer, svestan sam ako ne budem radio na sebi da će povratak u bazen biti veoma težak i redovnim treningom želim sebi da pomognem – kaže Sava Ranđelović.

Mandić u glavi ima samo jedan cilj za koji kaže da mu je dovoljan pokretač:

- Potrebno je mnogo doslednosti i discipline da bi se sa podjednakim žarom treniralo, pre svega zbog činjenice da još niko nema predstavu kada će se situacija normalizovati. Vlada potpuna neizvesnost i zato ništa ne može da se planira. Ali, kroz glavu mi stalno prolazi samo jedna misao, a to je da su sledeće godine Olimpijske igre i to je ono što mene pokreće. Imaćemo godinu dana više da se za to pripremimo, i ja to želim da iskoristim na najbolji mogući način. To je moja pokretačka snaga. Olimpijske igre kao najveća svetska smotra sporta su nešto čemu sam maksimalno posvećen, za to se trenira ceo život i ja želim da budem potpuno spreman.

A kako provode slobodno vreme koga je bilo veoma malo prethodnih godina, je bilo posebna tema:

- Čitam mnogo više nego obično. Pogledao sam mnogo filmova, sigurno više nego u poslednje tri godine zajedno. Trenutno čitam knjigu "Solun, grad duhova", knjiga koja govori o hrišćanima, muslimanima i jevrejima, njihovom odnosu u ovom grčkom gradu kroz pet vekova otomanske imperije - kaže Prlainović.

Za ljubitelje sporta i vaterpola i svim navijačima u Srbiji, naši vaterpolisti imali su jedinstvenu poruku:

- Da se čuvaju i pre svega ostanu zdravi. Da održavaju fizičku kondiciju, jer je to u ovako teškim momentima veoma bitno za psihu i deluje kao sjajna antistres terapija. Za sportske događaje ćemo morati da se strpimo još malo, ljudi će se još više uželeti utakmica, a mi vaterpolisti ćemo se potruditi da ih obradujemo još koji put - poručili su uglas Prlainović, Aleksić, Mandić i Ranđelović.

Kao i svi veliki šampioni kada se nađu pred preprekom, i ovi vaterpolisti u ovom izazovnom periodu primenjuju iste vrednosti koje dele sa UNIQA osiguranjem, koje su zajedno razvijali u reprezentaciji kao saigrači, a koje im pomažu da ostanu motivisani kod kuće. Istrajnost, posvećenost, vera u uspeh i večno pitanje - šta možemo da uradimo bolje?

]]>
Fri, 24 Apr 2020 17:20:19 +0200 Vaterpolo http://pressonline.rs/sport/vaterpolo/419698/oni-su-pobednici-i-u-doba-korone-srpski-delfini-iz-nekog-drugog-ugla-.html
CEROVINA: „TRUDIM SE DA SVAKI TRENUTAK NA PARKETU ISKORISTIM NA PRAVI NAČIN“ http://pressonline.rs/sport/kosarka/419694/cerovina-trudim-se-da-svaki-trenutak-na-parketu-iskoristim-na-pravi-nacin.html Nije bio ni najkorisniji ni najefikasniji igrač u veoma važnom trijumfu Mega Bemaxa nad Igokeom 87:76. Ali, Luka Cerovina bio je „iks faktor“ u meču koji je bio „biti il` ne biti“ za najmlađi tim ABA lige u njegovoj borbi za opstanak. ]]> Cerovina je postigao 11 poena, među kojima i ključnu trojku posle ofanzivnog skoka pri rezultatu 79:76 za domaće na dva i po minuta pre kraja, i tako nagovestio trijumf svojoj ekipi. Međutim, možda i važnije od toga je podatak da je u utakmici koja je obilovala preokretima, Cerovina u statističkoj kategoriji plus/minus imao fantastičnu brojku: 30! Prevedeno, za 25 minuta koliko je Cerovina proveo na parketu, Mega je sa njim u igri u odnosu na rivala iz Laktaša ostvarila prednost od čak 30 poena.

Ovaj, još uvek tinejdžer (2000. godište), novom sjajnom partijom skrenuo je pažnju na sebe i nagovestio da bi talenat koji je neosporno iskazivao u mlađim kategorijama uskoro mogao da pretoči i u kvalitet na velikoj sceni.

– Duel sa Igokeom je bio izuzetno važan za nas, naročito ako se u obzir uzme podatak da je Zadar pobedio FMP. Imali smo imperativ pobede, ali iako smo veoma mlada ekipa, dobro smo se nosili sa tim pritiskom i na kraju zasluženo trijumfovali. Mnogo mi je drago da sam ubacio tu trojku za vođstvo od šest poena dva i po minuta pre kraja. Oslobodio sam se da šutnem, nisam imao pritisak pre svega jer sam u tom napadu uhvatio ofanzivni skok i ono što se kaže, lopta me je ponela, a na kraju je sve ispalo kako treba – sumirao je utiske Cerovina koji je rođen u Kragujevcu, a detinjstvo je proveo u Zvečanu gde je i počeo da trenira košarku.

Igrajući za Polet iz Kraljeva nije promakao Meginim skautima, pa se u Beograd preselio sa 16 godina. Sa juniorima Mege bio je vicešampion Evroliginog Fajnel-ejta u Istanbulu 2017. godine, a godinu dana kasnije i osvajač premijernog izdanja juniorske ABA lige. Sa selekcijom Srbije do 18 godina okitio se i zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu u Letoniiji 2018. godine.

U prvom timu Mega Bemaksa debitovao je u KLS ligi u duelu sa ekipom Tamiša iz Pančeva pretprošle sezone. Imao je 18 godina i 10 dana, a ostvario je učinak od 10 poena i 6 asistencija:

– Ipak, moram da priznam da mi je u sećanju mnogo više ostao meč koji smo te sezone, dve nedelje kasnije, igrali protiv Crvene zvezde. Bili smo desetkovani povredama, čak sedmorica igrača je nedostajalo iz prvog tima. Počeo sam taj meč u prvoj petorci i potpuno neočekivano smo pobedili 76:74, a ja sam toj pobedi doprineo sa 12 poena i pet asistencija. Taj meč ću pamtiti dok sam živ.

Igrama ove sezone Cerovina je veoma zadovoljan, a statistika kaže da je Luka najprecizniji trojkaš ekipe u ABA ligi, sa zavidnih 45 odsto uspešnosti:

– Uz Brekića i Langovića koji igraju za OKK Beograd, ja sam najmlađi član prvog tima, ali dobijam dosta minuta i zaista se trudim da iskoristim svaki trenutak na parketu na pravi način. Mnogo mi je značilo to što sam prošle sezone igrao na dvojnu licencu i za OKK Beograd. Stekao sam značajno iskustvo u smislu prilagođavanja na seniorsku košarku.

Kada su ambicije u pitanju Cerovina kaže:

– Isključivo sam fokusiran na to da sa Megom izborimo opstanak ove sezone. Još jedna pobeda bi nam i teorijski garantovala ostvarenje cilja pa ćemo se potruditi da je zabeležimo iako imamo veoma jake protivnike u poslednja dva kola. Ja sam zaista prezadovoljan uslovima u klubu. O mladim igračima u Megi se veoma vodi računa i to u svim segmentima našeg razvoja. U prilog tome svedoči i činjenica da sam jedan od nekolicine prvotimaca koji je i stipendista Fakulteta za sport na Novom Beogradu, što je sjajna stvar, jer klub vodi računa i o našem obrazovanju i brine o našoj budućnosti – zaključio je Cerovina.    

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

]]>
Thu, 5 Mar 2020 21:30:18 +0100 Košarka http://pressonline.rs/sport/kosarka/419694/cerovina-trudim-se-da-svaki-trenutak-na-parketu-iskoristim-na-pravi-nacin.html
Iskreni Nadal: Naravno da ne želim da Đoković osvoji više GS titula od mene http://pressonline.rs/sport/tenis/419542/iskreni-nadal-naravno-da-ne-zelim-da-djokovic-osvoji-vise-gs-titula-od-mene.html Španski teniser Rafael Nadal priznao je da ne bi voleo da ga Novak Đoković prestigne po broju Gren slem titula. ]]> Foto:b92

Rekorder je Rodžer Federer sa 20 najznačajnijih trofeja, Nadal je na 19, dok je srpski as posle osvajanja Australijan opena na 17.

Nadal je u meksičkom Akapulku, gde igra turnir, govorio o tome da ću učiniti sve da ga Đoković ne stigne.

"Šta se događa sa ovim svetom? Živimo sa licemerjem. Imam dobre odnosne sa Timom i Đokovićem. Ipak, realnost je da kažem da više želim pobedu Tima nego Đokovića u finalu kako ne bi imao više Grend slem titula od mene", ponovio je i obrazložio Nadal zašto je navijao za Austrijanca u finalu u Melburnu.

"Opredelio sam se za Tima, ne krijem. Ako pitate Novaka da ko bi voleo da osvoji Grend slem Dominik ili ja, verovatno bi Tima odabrao".

Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Nadal je iskreno govorio i o svojim željama.

"Ako me pitate da li želim da Novak ima više grend slem pehara od mene, moj odgovor je ne. To je stvarnost i čista konkurencija".

Osvrnio se i na "Whats upp" grupu u kojoj je "velika trojka".

"Nemamo samo nas troje grupu, već više nas. Da budemo obavešteni o stvarima koje se dešavaju oko saveta igrača. Tako komuniciramo".

]]>
Tue, 25 Feb 2020 14:06:37 +0100 Tenis http://pressonline.rs/sport/tenis/419542/iskreni-nadal-naravno-da-ne-zelim-da-djokovic-osvoji-vise-gs-titula-od-mene.html
"Večiti derbi" pomera termin ključnog meča Zvezde u ABA ligi http://pressonline.rs/sport/kosarka/419541/veciti-derbi-pomera-termin-kljucnog-meca-zvezde-u-aba-ligi.html Košarkaši Crvene zvezde i Cedevita Olimpije odigraće meč 20. kola ABA lige u nedelju od 21 čas. ]]> Foto:b92

Utakmica je prvobitno bila zakazana za 18 časova, ali kako se u istom trenutku igra "večiti derbi" u fudbalu, odlučeno je da se duel pomeri za tri sata.

Na zvaničnom sajtu ABA lige stoji da će se meč igrati u 21 sat, a kako nam je rečeno iz kluba, potvrdu da će tako i biti trebalo bi da dobiju u popodnevnim časovima.

Ova utakmica je od velike važnosti za oba kluba pošto na tri kola da igraju imaju isti skor pobeda i poraza – 12/7.

Isti učinak ima i ekipa Mornara, tako da je isuvišno pričati o značaju meča između Zvezde i Cedevita Olimpije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
]]>
Tue, 25 Feb 2020 14:04:49 +0100 Košarka http://pressonline.rs/sport/kosarka/419541/veciti-derbi-pomera-termin-kljucnog-meca-zvezde-u-aba-ligi.html
"Za tenis je neodrživo igrati ATP i Dejvis kup" http://pressonline.rs/sport/tenis/419540/za-tenis-je-neodrzivo-igrati-atp-i-dejvis-kup.html Novak Đoković pozvao je nadležne iz ATP-a da promene raspored kalendara. ]]> Foto:B92

Srpski as je trenutno stanje, sa ATP kupom i Dejvis kupom, nazvao neodrživim.

Đoković je prošlog meseca sa Srbijom osvojio ATP kup u Australiji, dok je prošlog novembra nastupio i na završnom turniru Dejvis kupa u Madridu.

"Po mom mišljenju, oni moraju da se spoje. To je neophodno. Lično meni će biti veoma teško da igram oba takmičenja svake godine, tako da ću morati da biram", rekao je Novak novinarima u Dubaiju.

Razgovori o spajanju dva takmičenja već su pokrenuti, nedavno je potvrdio predsednik ITF Dejvid Hegerti.

"Čuli smo komentare igrača i razgovaramo sa ATP. Ima smisla da bude samo jedan događaj. Mi smo otvreni za razgovor", poručio je Hegerti.

Dejvis kup je promenio format posle više od veka, pa se sada igra po turnirskom sistemu.

Đoković i Nadal su odlučili da budu učesnici oba takmičenja.

]]>
Tue, 25 Feb 2020 14:00:16 +0100 Tenis http://pressonline.rs/sport/tenis/419540/za-tenis-je-neodrzivo-igrati-atp-i-dejvis-kup.html
Matić odlazi iz Mančester junajteda http://pressonline.rs/sport/fudbal/419539/matic-odlazi-iz-mancester-junajteda.html Srpski reprezentativac Nemanja Matić izvesno napušta Mančester junajted na leto kada mu istekne ugovor. ]]> Foto:b92

Zato su njegovi zastupnici već počeli razgovore oko nove sredine, pretpostavlja se da će posle Ostrva u Italiju.

Matić je ponuđen najvećoj trojci italijanskog fudbala Juventusu, Interu i Milanu.

S obzirom na trenutno šesto mesto u Seriji A, jasno je zašto je Napoli autsajder u osmini finala Lige šampiona protiv Barselone. Večeras (21.00) je kvota na Katalonce na jugu Italije 2,25, kec je 3,10, a iks 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Napoli - Barselona.

I ranije se dovodio u vezu sa tim klubovima, a sada su pregovori obnovljeni, posebno što će uskoro moći bez obeštećenja da potpiše za jedan od njih.

Milan je na prvu loptu negativno odgovorio, pre svega zbog velike plate koju ima Matić u Junajtedu (nezvanično devet miliona evra), Juventus je za sada odloženio pregovore, dok je Inter zainteresovan.

Ipak, "nerazuri" još razmišljaju da li da dovedu Matića jer trener Antonio Konte traži vezistu drugačijeg profila, sličnog Barseloninom Arturu Vidalu.

Ipak, Matić neće morati da brine jer se ranije dovodio u vezu i sa Borusijom iz Dortmunda, madridskim Atletikom i drugim klubovima.

Bez obzira što ove sezone nije baš standardan kod menadžera Olea Gunara Solskjera.

]]>
Tue, 25 Feb 2020 13:58:16 +0100 Fudbal http://pressonline.rs/sport/fudbal/419539/matic-odlazi-iz-mancester-junajteda.html
POSTOJI JEDAN DAN U GODINI KADA IGRAJU NOLE I DŽAZIRI, A TO JE - BAŠ DANAS! Evo kada Đoković počinje pohod u Dubaiju http://pressonline.rs/sport/tenis/419513/postoji-jedan-dan-u-godini-kada-igraju-nole-i-dzaziri-a-to-je---bas-danas-evo-kada-djokovic-pocinje-pohod-u-dubaiju.html Najbolji teniser sveta Novak Đoković u ponedeljak startuje u prvom kolu turnira u Dubaiju protiv Maleka Džazirija. ]]> foto:blic

Đoković i Tunižanin svoj meč ne bi trebalo da počnu pre 16 sati po srednjeevropskom vremenu. Njihov duel igra se na Centralnom terenu, a pre njih na istom mestu igraju Mihael Kukuškin protiv Karana Hačanova, te Filip Kolšrajber i Muhamed Safvat.

Zanimljivo, da su Novak Đoković i Malek Džaziri prethodno odigrali jedan meč, i to upravo u Dubaiju na isti dan 24. februara 2016. godine. I to u istom terminu!

Ukoliko salvlada 36-godišnjeg Džazirija, Novaka će u narednoj rundi čekati bolji iz duela Kolšrajbera i Safvata.

Podsetimo, Đoković je na najnovijoj ATP listi prvi igrač planete, i otpočeo je svoju 279. nedelju na čelnom mestu.

]]>
Mon, 24 Feb 2020 14:00:30 +0100 Tenis http://pressonline.rs/sport/tenis/419513/postoji-jedan-dan-u-godini-kada-igraju-nole-i-dzaziri-a-to-je---bas-danas-evo-kada-djokovic-pocinje-pohod-u-dubaiju.html
"MRZIM GA! MRZIM GA IZ SVEG SRCA!" Mladi teniser iskrenim priznanjem ZAPREPASTIO PLANETU! http://pressonline.rs/sport/tenis/419485/mrzim-ga-mrzim-ga-iz-sveg-srca-mladi-teniser-iskrenim-priznanjem-zaprepastio-planetu.html Aleksander Bublik je teniser. I ne voli tenis. Uopšte ne voli tenis i potrudio se da to svi saznaju! ]]> Foto:blic

Ruski teniser sa kazahstanskim pasošem imao je nedavno svoj šou na meču ATP turnira u Monpeljeu. On je tada postao “zvezda društvenih mreža” kada je počeo da viče na sav glas posle nekoliko grešaka. I tada je divljanje moglo da počne.

Alexander Bublik Foto: Profimedia

Alexander Bublik

- Je**no mrzim tenis, iz sveg srca ga mrzim. Je**no ga mrzim. Najodvratniji je od svih sportova na svetu. Mrzim svaki dan kad moram da igram, mrzim da se borim - urlao je tada Bublik.

Taj meč je uspeo da dobije, a sada je stigao ponovo u Francusku, na turnir u Marseju, gde je i objasnio zašto mrzi tenis.

- Ne vidim ništa pozitivno u tenisu. Igram ga samo zbog novca. Da u tenisu nije ovako velika zarada, odmah bih prestao da igram - iskren je 55. teniser sveta:

- Prestao bih da igram, ali u ovom trenutku ne zarađujem dovoljno na drugim stvarima, pa moram da igram. Još nisam u situaciji kao moj prijatelj Bernard Tomić, ali nisam ni daleko od njega - rekao je Bublik.

On je, kako piše Mondo, aludirao na izjavu australijskog tenisera hrvatskih korena od pre tri godine, kada je Tomić priznao da se bavi tenisom samo zbog novca.

- Ne gadi mi se tenis kao tenis. Volim da udaram lopticu. Mislim da ću i nakon karijere odraditi na hiljade udaraca. Umreću igrajući tenis. Međutim, mrzim da budem profesionalan igrač. Muka mi je i teško mi je da igram protiv novih protivnika. Nekad moram da igram u bolovima, kad me devojka ostavi, kad se razvedem... Ovo je sport u kojem igrate sami, u kojem ne možete reći treneru da se ne osećate dobro pa da neko drugi igra umesto vas - izjavio je Bublik.

Tokom 2019. godine, Bublik je stigao do dva finala na ATP turu, ali je gubio te mečeve u Njuportu i Čengduu. Rekord karijere mu je 48. mesto na ATP listi, dok je na gren slemovima najbolji bio na US openu kada je stigao do 3. kola.

]]>
Fri, 21 Feb 2020 14:06:31 +0100 Tenis http://pressonline.rs/sport/tenis/419485/mrzim-ga-mrzim-ga-iz-sveg-srca-mladi-teniser-iskrenim-priznanjem-zaprepastio-planetu.html
MIHINA ĆERKA EMOTIVNOM FOTOGRAFIJOM RAZNEŽILA ČITAVU PLANETU Viktorija mnogima naterala SUZE NA OČI http://pressonline.rs/sport/fudbal/419484/mihina-cerka-emotivnom-fotografijom-raznezila-citavu-planetu-viktorija-mnogima-naterala-suze-na-oci.html Nekadašnji fudbaler, a sada trener Bolonje Siniša Mihajlović proslavio je 20. februara 51. rođendan, a među prvima mu je čestitala njegova ćerka Viktorija. ]]> Foto:blic

Mihina naslednica je na storiju svog Instagram profila objavila emotivnu fotografiju iz ranog detinjstva, na kojoj ona kao beba spava u naručju svog oca Siniše.

Siniša Mihajlović sa ćerkom Viktorijom Foto: Instagram / screenshot

Siniša Mihajlović sa ćerkom Viktorijom

- Srećan rođendan mom dragom tati - napisala je Viktorija u opisu, a ispod dodala: Moj heroj, moja sreća, sve moje!

]]>
Fri, 21 Feb 2020 14:02:51 +0100 Fudbal http://pressonline.rs/sport/fudbal/419484/mihina-cerka-emotivnom-fotografijom-raznezila-citavu-planetu-viktorija-mnogima-naterala-suze-na-oci.html
VIŠE NIJE "ONAJ NJEGOV MALI"! Maradona sa Karpata uživo gledao kako mu sin KRADE SLAVU, momak je OPČINIO Evropu http://pressonline.rs/sport/fudbal/419483/vise-nije-onaj-njegov-mali-maradona-sa-karpata-uzivo-gledao-kako-mu-sin-krade-slavu-momak-je-opcinio-evropu-.html Nakon čudesnog preokreta Glazgov Rendžersa (3:2), koji su sve do 67. minuta prve utakmice nokaut runde Live Evrope gubili 0:2 na svom terenu od Brage, čitava Evropa je čula za Janisa Hadžija, sina legende rumunskog fudbala Georgija Hadžija. ]]> Foto:blic

Mladi 21-godišnji Janis je sa dva gola bio najzaslužniji za preokret i pobedu slavne škotske ekipe.

Janis Hadži Foto: EPA;

Janis Hadži

Njegov otac Georgi je maestralnim igrama za Steauu, Real, Barselonu, Galatasaraj i reprezentaciju Rumunije od početka 80-ih do početka novog milenijuma zaslužio nadimak "Maradona s Karpata".

Golovi Janisa Hadžija pokazuju da iver ne pada daleko od klade, te da će sin najverovatnije naslediti slavnog oca i pokazati se u punom sjaju.

Hadži mlađi od rođenja je predodređen da ima status superstara. Na svet je došao 1998. godine u Istanbulu, u vreme kada je njegov otac bio božanstvo u Galatasaraju. Georgi je sina školovao prvo u svojoj fudbalskoj akademiji, a zatim i u svom klubu Vitorulu iz Konstance. U leto 2016. Janisa je za dva miliona evra kupila Fjorentina, ali ga je Hadži, besan što njegov naslednik u Firenci ne dobija priliku, godinu i po dana kasnije otkupio za tri miliona evra i vratio u Viitorul.

Nakon što je tamo sjajno igrao sezonu i po prošlog leta bilo je vreme za novi transfer na zapad. Uz odštetu od 10 miliona evra otišao je u Genk. Za belgijskog prvaka debitovao je tako da je po ulasku s klupe postigao pobednički gol, ali tamo se zadržao još kraće nego u Fjorentini, pa je početkom ove godine došao na pozajmicu u Rendžerse. Prvu utakmicu kao starter za privremeni klub obeležio je golom za pobedu u prvenstvu.

Usledila je njegova trijumfalna noć u Glazgovu u Ligi Evrope. Janis zaista zaslužuje poređenje sa slavnim ocem. Poput njega, sjajan je dribler, dodavač i šuter s obe noge, sposoban da igra na svim pozicijama iza napadača, ali i na centru. Naravno, veliko je pitanje hoće li se približiti slavnom tati, ali noć poput one na "Ajbroksu" pokazuje da je na dobrom putu, te da će se ukoliko nastavi putem kojim je krenuo sami velikani otimati za njegov potpis.

Ni trener Rendžersa, legendarni Stiven Džerard nije krio oduševljenje igrom mladog Janisa Hadžija.

- Janis je ogroman talenat, to se oduvek znalo. Otac je prvi put došao uživo da ga gleda na Ajbroksu od kaga je stigao u Rendžers i videli ste kako je igrao. Malo ljudi zna koliko je Janis borben pored toga što je talentovan. On je pravi ratnik - rekao je Džerard.

]]>
Fri, 21 Feb 2020 14:01:03 +0100 Fudbal http://pressonline.rs/sport/fudbal/419483/vise-nije-onaj-njegov-mali-maradona-sa-karpata-uzivo-gledao-kako-mu-sin-krade-slavu-momak-je-opcinio-evropu-.html
REČ BIVŠEG KAPITENA! Ilić: Verujem u preporod srpskog rukometa! http://pressonline.rs/sport/Rukomet/419441/rec-bivseg-kapitena-ilic-verujem-u-preporod-srpskog-rukometa.html Nekadašnji kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić izjavio je da veruje u preporod srpskog rukometa i da ga ohrabruje činjenica da ima mnogo talenovane dece za taj sport ]]>

Rukometaši Srbije na nedavnom Evropskom prvenstvu u Austriji, Švedskoj i Norveškoj nastup su završili u grupnoj fazi bez ijedne pobede.

- Nisam ništa komentarisao, jer nema mnogo šta da se kaže, osim da nije bilo dobro. O razlozima neuspeha ne mogu da govorim, jer nisam bio unutar nacionalnog tima - rekao je Ilić za sajt Fakulteta za sport, čiji je postao student.

Kritike na rad Rukometnog saveza Srbije bile su oštre, situacija okarakterisana kao katastrofalna, a Ilić je ipak optimista i kao rešenje problema u koje je zapao srpski rukometa Ilić pomalo filozovski navodi da treba "da budemo bolji ljudi".

- Verujem u preporod, a ohrabruje me to što imamo mnogo talentovane dece. Nikako ne smemo iz vida da izgubimo to da smo izuzetno talentovana nacija za ovaj sport. Siguran sam da će se stvari promeniti u korist našeg rukometa. Jer, promeniće se treneri, doći ce nova generacija koja ce decu obučavati savremenom rukometu. To se neće desiti tako brzo, ali promene na bolje su moguće već za tri, četiri godine - rekao je Ilic i dodao:

Uveren sam da možemo da napravimo uspeh, ali je samo pitanje da li ćemo se i koliko zadržati u vrhu, jer to zahteva ozbiljno planiranje. Ali, verujte mi, imamo dobrih igrača koji su u vodećim ulogama u svojim klubivima i to je veoma važno.

]]>
Fri, 14 Feb 2020 19:04:50 +0100 Rukomet http://pressonline.rs/sport/Rukomet/419441/rec-bivseg-kapitena-ilic-verujem-u-preporod-srpskog-rukometa.html
LUKA MITROVIĆ: Konačno razmišljam samo o košarci http://pressonline.rs/sport/kosarka/419439/luka-mitrovic-konacno-razmisljam-samo-o-kosarci.html Kažu mudri ljudi da se čovek lako navikne na dobro. Luka Mitrović bio je kapiten Crvene zvezde, miljenik "delija". Ne kriju navijači crveno-belih da bi voleli ponovo da ga vide u dresu sa grbom voljenig tima. Jer, 2015. proglašen za najboljeg sportistu SD Crvena zvezda, karijera mu je bila u usponu. Ali... Otišao je u Bamberg, pa je zbog povrede bio prinuđen da pauzira pola godine. Iz Nemačke put ga je odveo u Španiju gde je tokom prošle sezone branio boje Mursije, a ove je član Manrese. ]]> - Na Španiju se čovek lako navikne - potvrđuje aksiom s početka ove priče Mitrović i dodaje:

 

- Ovde je zaista sve lepo, vreme, hrana, ljudi... Za sada ne mogu da se požalim.

Objasnio je i kako je došlo do razgovora sa Manresom.

- U oktobru 2019. prvi put sam se, suočio sa činjenicom da nemam klub i da sedim kod kuće u trenutku kada su sezone već počele. Nije mi bilo svejedno, bio sam nervozan, a onda je stigao poziv iz Manrese, da im pomognem na mesec dana. Bez mnogo razmišljanja sam prihvatio poziv jer sam pomislio da je bolje da odem, treniram, nego da sedim kod kuće. Otišao sam, vežbao sa saigračima, ali na utakmicama nisam dobijao šansu. Tek na četvrtom, poslednjem meču, kada se povredio jedan od centara, ušao sam u igru. Odigrao sam sjajno i tom svojom partijom zavredio da mi produže ugovor.

Mitrović je nastavio sa dobrim partijama, i Manresa je popravila svoj skor pred Novu godinu.

- Kada sam došao ekipa je imala samo jednu pobedu i sve je vodilo ka tome da ćemo se boriti za ostanak u ligi. Ali, onda smo vezali pet pobeda, u sedam utakmica smo šest puta

slavili i od borbe za opstanak, našli smo se pred zonom plej-ofa. Sada imamo skor od osam pobeda i 12 poraza u prvenstvu. Ušli smo u januaru u neki kontra ritam, ali mislim

da ćemo kako vreme bude odmicalo biti sve bolji - zadovoljno konstatuje Mitrović.

 

Jun će sigurno dočekati u Manresi, ali da li će i sledeće sezone braniti boje ovog kluba, Mitrović još ne zna.

 

- Rano je pričati o tome, jer je timovima poput Mursije i Manrese vrlo teško da planiraju toliko unapred. Prvo da vidimo kako ćemo i na kojoj poziciji da završimo ovu sezonu, pa

onda možemo da pričamo dalje.

Za sada je zadovoljan partijama, a pre svega svojim zdravstvenim stanjem.

- Nemam problema sa kolenom, u dobroj sam formi i mogu da kažem da sam baš srećan i da samo o košarci razmišljam. Zaista se sjajno osećam.

Dani posle operacije i svih problema koje oporavak kolena nosi, bili su teški, ali...

- Sigurno je da takva bolna iskustva ostavljaju traume jer se vraćaš nazad, radiš sve ispočetka, ali želja da se vratiš na teren i da igraš košarku jača je od svih nedaća. Veliku podršku u tom periodu imao sam od strane mog menadžera Marka Jelića sa kojim

sarađujem još iz perioda dok sam igrao za Kadet u Novom Sadu. To je odnos pun poverenja koji je vremenom prerastao u prijateljstvo. To nam je dosta olakšavalo saradnju jer sve što bismo imali jedan drugom da kažemo, iznosili smo bez ikakvih

pretvaranja. Zahvaljujući i tome danas sam u Španiji i stvarno zadovoljan. Španija je lepa za život, uživam u košarci i ništa mi ne fali.

 

Razgovor sa Lukom Mirovićem nije mogao da protekne bez osvrta na Crvenu zvezdu:

- Pratim šta se događa i kakve rezultate postiže Zvezda. Dosta je bilo turbulentno, ali najbitnije je da su se pronašli, dobro raspodelili uloge i u pravo vreme stabilizovali. Sledi

najvažniji period u godini kada se dele trofeji, a ja mislim da Crvena zvezda ima dobar roster, da momci igraju sve bolje i da im forma ide uzlaznom putanjom. Želim im svu sreću i što više pehara da osvoje.

 

Navijači vole svog bivšeg kapitena, tako da se neretko može čuti da bi voleli ponovo da ga vide u dresu sa grbom voljenog tima.

 

- Drago mi je ako je tako. Za sada nema kontakata između Zvezde i mene, ali nikad se ne zna kada bi putevi ponovo mogli da nam se ukrste. Mislim da nema potrebe govoriti

koliko sam privržen klubu i ako nekada dođe do mogućnosti ponovne saradnje naravno , da ću razmotriti tu opciju.

 

Neizbežna priča tokom ove olimpijske 2020. godine je i ona o reprezentaciji. Srbija ima novog selektora Igora Kokoškova, a Luku Mitrovića smo pitali da li se možda nada i pozivu za predstojeće "prozore".

 

- Kokoškov je zvučno ime i bolja zamena za Đorđevića nije mogla da nam se dogodi. Bio je prvak Evrope sa Slovenijom, godinama radi u NBA, zaista sjajan stručnjak. Iskreno, ne razmišljam o pozivu jer da bi igrao za reprezentaciju moraš da imaš kontunuitet dobrog

igranja u klubu. A ja se tek vraćam. Ukoliko usledi poziv, naravno da sam tu i da će to biti kruna ovog dela moje karijere, ali opet i da ne usledi, to neću prihvatiti sa razočaranjem - zaključio je Luka Mitrović.

]]>
Sat, 8 Feb 2020 17:37:36 +0100 Košarka http://pressonline.rs/sport/kosarka/419439/luka-mitrovic-konacno-razmisljam-samo-o-kosarci.html
Vuk Radivojević: Borba je moj život http://pressonline.rs/sport/kosarka/419436/vuk-radivojevic-borba-je-moj-zivot.html Postoje igrači koji moraju da se bore više od drugih da bi došli do uspeha. Postoje oni koje emocija gura napred, kao i oni hladnokrvni, kojima osmeh niste videli na terenu. Postoje momci sa velikim srcem i oni sa mirnom glavom. Postoje tipovi koji vide širu sliku, kojima vijuge izračunaju jednačinu čim na terenu ugledaju poznate i nepoznate. ]]> Postoji i Vuk Radivojević. Otelotvorenje svega navedenog. Borac koji se ne svađa, pošteni mangup, čovek u kojem se sukobljava košarkaška inteligencija i strast prema pobedi.

Sve ono što je uočio Zmago Sagadin, želeo Duško Vujošević, prepoznao Zoran Slavnić, razvijali brojni treneri, obožavali saigrači i, na kraju u odelo obukao Igor Dodik.

Oni koji pate od velikih zvanja, nazvali bi ga generalnim menadžerom Igokee, jer on taj posao i obavlja. Međutim, kako je odrastao ceneći direktore klubova u kojima je radio, Radivojević je preuzeo ulogu prvog operativca kluba iz Laktaša. I do pre četiri kola ABA lige, ta fotelja ga je žuljala.

- Razlikuje se potpuno od igračkih dana. Jer, nervoza i stres ostaju samo u tebi, ne možeš da izbaciš sve na teren – rekao je 36-godišnji Beograđanin koji je novu sreću našao u Banjaluci.

- Moraš da znaš kada da povučeš potez. Snašao sam se, kada sam završavao znao sam da moram da se suočim sa tim kao da nikada nisam igrao. Ako se okrenem unazad, da razmišljam šta je trebalo, ili nije trebalo da uradim, nikada ne bih uspeo u drugom poslu. Igračka karijera je daleko iza mene, ni ne pomišljam na to. Maksimalno sam u novoj funkciji.

Maksimalno i obavlja posao. Morao je da menja trenere zbog stanja Aleksandra Trifunovića, rotirao je igrače, otpuštao i dovodio, sve dok nije našao najkompaktniju celinu. Ona je sada u seriji od četiri pobede na Jadranu.

- Treba vremena i meni. Novo je iskustvo, ova prva godina će mi mnogo značiti, baš zato što je bila teška. Svašta se desilo, toliko problema nismo mogli ni da sanjamo, od samog starta. Ali, kada okreneš, već sada znam gde sam grešio. Znam i da je to veliko iskustvo.

Možemo da izvučemo bezbroj razloga zbog kojih je Igokea u ovom trenutku na tri pobede od timova koji dele peto mesto na tabeli. Radivojevića ne zanima nijedan!

- Kada sam bio igrač, uvek sam kretao od sebe, nisam bežao od odgovornosti. Kada je loše, isticao sam se u prvi plan. To mi je pomoglo u karijeri i sada u novoj ulozi. Mnogo emotivno sve posmatram. Strašno stresno utiče sve na mene i tu stranu nisam promenio. Kada bih mogao da kanališem emocije, bilo bi mi lakše. Za mene nije problem, mogu da se nosim sa svim tim stvarima, ali trpe ljudi oko mene. Nezadovoljstvo i neraspoloženje prenosim na njih, na porodicu. One prolaze sve sa mnom. Tako je bilo i kada sam igrao. Nadam se da ću u narednim godinama uspeti da se malo popravim – smeje se Vuk svestan da mu je to crta karaktera zbog koje je i obožavana ličnost u košarkaškim krugovima.

Ako Lana, Lara i Nora trpe, istovremeno i pomažu suprugu i tati.

- Njih tri me smiruju. Doduše, starija kćerka ima svoje obaveze, započinje svoj život, traži svoje mesto pod suncem. Supruga najviše trpi, jer dok nađe vremena za sve nas.. Mala Nora je za sve nas neko novo svetlo, mene skroz smiruje. Dovoljno mi je da je stavim na sebe i zaboravio sam na probleme.

Nežnost prema najvažnijim damama u njegovom životu, suprotno je čvrstini kojom ovaj momak sa Novog Beograda odiše.

- Navikao sam da tako guram. Nije to samo u sportu, nego kako odrasteš, šta sve prođeš, vaspitanje, karakter koji gradiš kroz život... Za mene je to dobra osobina, tako sam navikao, da se borim sa svime i da se nikada ne predam. Uvek verujem da ćemo se izvući sigurno, tako se nosim u životu.

Kuknjavu kod mene nećete videti. Tako ne možeš ni do rezultata da dođeš. Borio sam se kao igrač, sa tim ubeđenjem se nosim i sada. Želim i da prebacim

na druge.

Igokea je sredina kojoj je Vuk kao igrač, a sada i kao funkcioner, uvek pokušavao da ubrizga taj fajterski mentalitet.

 

- Stručni štab i svi ljudi oko mene, pružaju mi podršku. Pre svih, naravno, Igor Dodik, zbog njega sam i ostao ovde. Došao sam na 20 dana kao igrač, a

sada već četiri godine živim ovde. Zbog saradnje sa njim, slično razmišljamo. I on je sa previše emocija ušao u sve, tu sam da pomognem koliko god mogu.

Sada smo se svi potrefili, vrteli smo igrače, trenere, ali se nismo predavali. Najbitnije je da nema predaje. Već su nas svi ispisali iz ABA lige, ali sam im tada rekao da se borimo do kraja. Kao igrač sam dve godine u poslednjim utakmicama sa Igokeom sačuvao status ABA ligaša. Sada smo u malo boljoj situaciji. Da, imali smo veće ambicije na početku, ali sled okolnosti je doveo do ovoga. Najbitnije je da sada idemo polako gore.

Ta vrsta večite bitke dovela je i do najboljih utakmica u karijeri Vuka Radivojevića. U finalu plej-ofa Partizan je poveo 1-0 protiv Crvene zvezde trojkom Drobnjaka u poslednjoj sekundi, a Vuk je u sledećoj utakmici ubacio 37 poena (!?) dok je u trećoj postigao 29!

- Pitanje da li bih tako igrao da nije prva utakmica bila onako završena. Ljudi pričaju o tom srpskom inatu, a ja funkcionišem tako. Jeste, to je bila najbolja košarka koju sam igrao. Jednostavno, nikada nisam želeo da budem takav igrač. Samo su prave veličine oni koji mogu non-stop tako da igraju. Ja ne mogu. Nikada nisam bio takav, nisam imao ni toliko talenta. Ali, kada su dolazili teški momenti, palila se lampica. Neću da dozvolim nikome da me zgazi, da me ponizi. Na tome sam i uspeo da izgradim dobru karijeru. Meni ljudi ovo nisu planirali, govorili su svašta kada sam bio mlađi, ali eto...

Funkcionišem najbolje kada je teško. Tako mi se namestilo i u životu, da sam iz lošeg morao da izvlačim najbolje.

Činjenica je da mnogi nisu planirali da Vuk Radivojević bude tu gde jeste, ali je Zmago Sagadin promenio planove kada je na probi po dolasku na Mali Kalemegdan izabrao borbenog beka Sloge.

- Možemo da pričamo koliko hoćemo, ali ja moram da istaknem Zmaga. Ipak me je on probio, dao šansu. Ja sam stigao kao klinac na tu probu, da se pokažem. Vrlo brzo sam, pored ozbiljnih igrača, sa velikim ugovorima i ambicijama, došao do statusa startera.

Zmago ga je prvi stavio na veliku scenu, a Duško Vujošević poželeo da je on bio taj. Nekoliko puta je najtrofejniji trener Partizana javno isticao da bi voleo Radivojevića u crno-beloj uniformi, tamo gde je kao klinac i počeo da tapka loptu.

- Mislim da je odmah prve godine kod Zmaga to rekao. Tada je Danilović bio na čelu kluba. Kada je trebalo da pređem u prvi tim Partizana, odlučeno je da nisam bio talenat i poslat sam na pozajmicu, a ja sam otišao u Slogu. Kada sam posle došao u Zvezdu, Dule je hteo da me dovede. Rekao mi je nasamo, a mislim i javno, da je trebalo da me zadrže. To nije tajna.

Takve poruke mogu da deluju kao motivacija mladim igračima koji se probijaju.

- Kada sam bio klinac, nisu me zanimala mišljenja drugih – smeje se Radivojević.

- Imao sam sreću da sam mlad dobio dete i osnovao svoju porodicu, zbog čega sam postao i zreliji. Da sam razmišljao o tome kako nisam prošao, pitanje je da li bih se probio do Zvezde. Kada sam bio mlađi, samo sam želeo da igram i da se borim.

Takav pristup je Radivojevića učinio plejmejkerom reprezentacije Srbije. Prve u istoriji, 2007. u Španiji.

- Bez ikakve dileme vrhunac karijere! Kod mene se igranje za reprezentaciju drugačije posmatra. Nikoga ja ne osuđujem kada ne igra, pare su se previše uplele u sport i to razumem. Ali u mojoj generaciji, vrhunac je igranje za svoju zemlju. Mi smo bili prva generacija Srbije i još ne mogu da se pomirim sa onim što se desilo na Evropskom prvenstvu. Rezultati, krađa... Ali, da, nemojte ni da me pitate - to je vrhunac!

Posle je Vuk, kao traženi plej, prešao u Fuenlabradu, vratio se u Zvezdu, završio karijeru u Igokei... Učinio porodicu brojnijom, pronašao sreću i, naravno – nastavio da se bori.

]]>
Sat, 25 Jan 2020 09:32:12 +0100 Košarka http://pressonline.rs/sport/kosarka/419436/vuk-radivojevic-borba-je-moj-zivot.html
(FOTO) MALIŠANI SE SJAJNO ZABAVILI! Održan tradicionalni džudo turnir - Kup Žandarmerije http://pressonline.rs/sport/ostali-sportovi/419082/foto-malisani-se-sjajno-zabavili-odrzan-tradicionalni-dzudo-turnir---kup-zandarmerije.html Minulog vikenda u Beogradu je održan, sada već tradicionalni, četvrti po redu međunarodni džudo turnir Kup žandarmerije. U organizaciji Džudo kluba Žandarmerija na tatamiju u dvorani Šumice prodefilovalo je 580 dečaka i devojčica uzrasta od sedam do 12 godina. Na turniru je učestvovalo čak 55 klubova, a osim domaćih predstavnika bilo je učesnika iz još šest zemalja u regionu - Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Rumunije i Bugarske. ]]>  

Promo

- Izuzetno smo ponosni na ovaj turnir, pre svega zbog reakcije dece koja su oduševljena - počinje priču Vladimir Vučković, potpredsednik i prvi trener Džudo kluba Žandarmerija i dodaje:

Promo

Ovo je idealna prilika za svu ovu decu da se, uz bavljenje jednim divnim sportom kakav je džudo, upoznaju i druže. Zaista smo se potrudili da organizacija bude na visokom nivou, a potvrda kvaliteta našeg rada je činjenica da je ovaj turnir iz godine u godinu sve masovniji. Neophodno je deci u ovom uzrastu ponuditi ovakve sadržaje, kako bi kroz bavljenje sportom spoznali prave vrednosti i mi ćemo se u budućnosti potruditi da organizujemo što više ovakvih turnira.

Promo

Za najuspešnije takmičare i ove godine obezbeđeni su pehari i medalje, a Vučković je posebno želeo da naglasi da Džudo klub Žandarmerija ima veliku podršku Ministartsva unutrašnjih poslova i jedinice Žandarmerije:
Promo

 

Komadant Žandarmerije general Dejan Luković koji je predsednik kluba zaista se trudi da obezbedi vrhunske uslove za naše džudiste. Zahvaljujući tome, naš klub broji preko 200 članova, a mnogi među njima su reprezentativci koji na najvećim takmičenjima beleže vrhusnke rezultate i na najbolji način promovišu Srbiju. Imamo veliku podršku Ministartsva unutrašnjih poslova i zato im dugujemo veliku zahvalnost, jer su prepoznali sve ono što radimo. Mi ćemo sa naše strane učiniti sve da opravdamo njihovo poverenje, da okupljamo što više dece i stvaramo nove šampione - zaključio je Vučković.

]]>
Wed, 13 Nov 2019 09:56:31 +0100 Ostali sportovi http://pressonline.rs/sport/ostali-sportovi/419082/foto-malisani-se-sjajno-zabavili-odrzan-tradicionalni-dzudo-turnir---kup-zandarmerije.html
NASTAVLJA DA NIŽE USPEHE! Nemeš: Zadovoljan sam bronzom na Svetskim vojnim igrama u Kini! http://pressonline.rs/sport/ostali-sportovi/418990/nastavlja-da-nize-uspehe-nemes-zadovoljan-sam-bronzom-na-svetskim-vojnim-igrama-u-kini.html Trofejni srpski rvač Viktor Nemeš, nedavno se vratio iz Kine gde je na Svetskim vojnim igrama osvojio još jednu medalju za našu zemlju - ovog puta bronzanu. Prvi slobodan trenutak ovaj vrhunski sportista iz Sente iskoristio je da obavi sve formalnosti oko upisa na četvrtu godinu Fakulteta za sport, koji i pored brojnih sportskih obaveza uspešno pohađa. ]]> Zanimljivo je da je od 2016. godine, od kada je postao stipendista Fakulteta za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla" Nemeš osvojio čak pet medalja - zlato i bronzu na šampionatima sveta, srebro i bronzu na evropskim prvenstvima i sada bronzu u Vuhanu i tako na najbolji mogući način pokazao kako vrhunska sportska karijera i visoko obrazovanje mogu da idu ruku pod ruku.

Iz kineskog grada Vuhana, hiljadu kilometara severno od Pekinga, sa Svetskih vojnih igara na kojima je prvi put učestvovao, Nemeš se vratio pun utisaka.

- Organizacija je bila na vrhunskom nivou. Bio sam zadivljen onim što sam video. Kinezi su to odradili na maestralan način, a dovoljno je možda samo reći da je kompletna organizacija koštala čak 23 miliona dolara. Izgradili su selo za smeštaj 9.300 sportista koje je bilo neuporedivo bolje, funkcionalnije i modernije od onog koje smo imali na Olimpijskim igrama u Riju. Bilo je angažovano čak 25.000 volontera, na otvaranju igara pevao je slavni glumac Džeki Čen, a toj svečanoj ceremoniji prisustvoao je i predsednik Kine Si Đinping. Kada smo dolazili u Kinu i kada smo se vraćali u Srbiju, na aerdromima smo imali povlašćen status, imali smo poseban protokol, nismo čekali u redovima niti se bilo gde zadržavali. Uz nas je bio uvek neko iz organizacije i lokalni policijski službenik, tako je bilo u Kini, ali i na aerdromima u Minsku i Budipešti. Zaista neverovatno - rekao je Nemeš.

Kada je o samom takmičenju reč, Nemeš je istakao:

- Konkurencija je bila izuzetno jaka. Dovoljno je reći samo da sam u polufinalu izgubio od olimpijskog šampiona Hasana Alijeva iz Azerbejdžana. Međutim, u borbi za treće mesto pobedio sam Ukrajinca koga sam savladao i 2015. godine kada sam osvojio svoju prvu medalju u seniorskoj konkurenciji. Zanimljivo je da od njega nikad nisam izgubio, a već smo radili pet ili šest mečeva.

Ono što predstoji Nemešu su evropske kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre:

- Na šampionatu sveta u Kazahstanu nisam uspeo da izborim olimpjsku vizu što mi je bio osnovni cilj. Međutim, bio sam žestoko oštećen od strane sudija u duelu sa domaćim rvačem. Bilo je nekoliko odluka na moju štetu, evidentnih grešaka za koje ne znam da li su bile sa namerom, ali predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović mi je sopštio da taj sudija više neće biti delegiran za velika takmičenja. To mi nije neka satisfakcija, ali šta da se radi i to je sport - napravio je malu digresiju Nemeš i potom se vratio na temu:

- Evropske kvalifikacije će biti u martu u Budimpešti. Konkurencija će biti žestoka, jer su do sada samo trojica rvača iz Evrope plasirala na Olimpijske igre, a samo će finalisti obezbediti vizu za Tokio. Reći ću samo da će se u Budimpešti, između ostalih, takmičiti i Roman Vlasov, dvostruki olimpijski šampion.

Pripreme za ovo važno takmičenje Nemeš počinje već početkom decembra:

NASTAVLJA DA NIŽE USPEHE! Nemeš: Zadovoljan sam bronzom na Svetskim vojnim igrama u Kini!

- Treniraćemo u bugarskom Belmekenu i tamo ćemo sprovesti bazične pripreme. Potrudiću se da pripreme odradim na najbolji mogući način i već u martu obezbedim Olimpijsku vizu. U suprotnom imaću još jednu šansu u aprilu na svetskim kvalifikacijama - kaže Nemeš i otkriva da za pripreme ima specijalnog aduta u rukavu:

- To je znanje za medalje koje stičem na Fakultetu za sport. Na studijskom programu sam Trener u sportu i teorisjko znanje koje stičem svakodnevno proverama u praksi i to mi zaista mnog znači. Već sam mnogo toga naučio, ali pre svega kako da na pravi način osluškujem svoje telo i na osnovu toga kako da pravilno doziram trening. U teoriji sportskog treninga postoji princip svesnosti, po kome sportista treba da zna šta radi, zašto to na treningu radi i kako treba radi. Mislim da sam to dobro izučio i da mi zaista pomaže - zaključio je Nemeš.

]]>
Wed, 6 Nov 2019 09:38:10 +0100 Ostali sportovi http://pressonline.rs/sport/ostali-sportovi/418990/nastavlja-da-nize-uspehe-nemes-zadovoljan-sam-bronzom-na-svetskim-vojnim-igrama-u-kini.html
Održan peti memorijalni turnir „Mirko Holbus“ http://pressonline.rs/sport/ostali-sportovi/418989/odrzan-peti-memorijalni-turnir-mirko-holbus.html Već tradicionalno hokejaški klub Partizan početkom novembra organizuje memorijalni međunarodni turnir „Mirko Holbus“. Tako je bilo i minulog vikenda kad je više od 350 mališana iz zemlje i regiona igralo hokej u Beogradu. ]]> U dve starosne kategorije, do osam i do 10 godina hokejaški podmladak Partizana, Marba, Red Stara, Vojvodine, NS Starsa, Spartaka, gostiju iz Slovenije, Hrvatske i Bosne, kao i dve ekipe devojčica Serbian grls takmičili su se i zabavljali uživajući u najbržem kolektivnom sportu na svetu.

Mirko Holbus bio je hokejaš Partizana i reprezentativac koji je 1964. predstavljao tadašnju Jugoslaviju na Zimskim olimpijskim igrama u Inzbruku. Njegovim stopama na 5. memorijalnom turniru krenuli su hokejaši i hokejašice iz 10 ekipa do osam godina i 14 timova do 10 godina.

Promo

- Turnir je odlično prošao, zadovoljni smo odzivom klubova, bilo je više od 350 klinaca i klinceza. Posebno se zahvaljujem Skupštini grada Beograda na finansijskoj pomoći u orgaizaciji, kao i sponzorima koji su zajedno sa svim učesnicima i oraganizatorima učinili da dostojno obeležimo sećanje na Mirka Holbusa – nije krio ponos zbog svega učinjenog generalni sekretar hokejaškog kluba Partizan Aleksandar Jakovljević.

U kategoriji do osam godina najbolji su bili mali hokejaši Olimpije koji su u finalu savladali Medvjede iz Sarajeva dok je treće mesto zauzela ekipa sastavljena od devojčica iz Srbije – Serbian grls.

Veliko finale starije dece U10 igrali su Partizan i Mladost iz Zagreba, a domaćini su slavili 5:1. Gosti iz Ljubljane, hokejaši Olimpije, plasirali su se na treće mesto.

Turnir je zatvorio Dušan Novaković predsednik hokejaškog saveza Beograda, najbolje ekipe dobile su pehare i medalje, a svi učesnici turnira najviše su se obradovali velikim kutijama slatkiša.

]]>
Wed, 6 Nov 2019 09:36:14 +0100 Ostali sportovi http://pressonline.rs/sport/ostali-sportovi/418989/odrzan-peti-memorijalni-turnir-mirko-holbus.html
FMP GRUVA, NE STAJE! Vlada Jovanović skockao "Pantere", niko ih NIJE OČEKIVAO NA VRHU: Rezultatski mogu biti zaista zadovoljan! http://pressonline.rs/sport/kosarka/418752/fmp-gruva-ne-staje-vlada-jovanovic-skockao-pantere-niko-ih-nije-ocekivao-na-vrhu-rezultatski-mogu-biti-zaista-zadovoljan.html Pred početak ovosezonskog takmičenja u ABA ligi malo ko je mogao da predvidi da će posle samo dva kola jedina neporažena ekipa iz Srbije biti FMP. Tim iz Železnika najpre je nadigrao Krku na gostovanju u Novom Mestu, a potom je na svom parketu ubedljivo savladao i Mega Bemax. ]]> Popularne Pantere već treću sezonu sa klupe predvodi veoma talentovan trener Vladimir Jovanović, 35-godišnji Mladenovčanin koji je već drugu sezonu zaredom najmlađi strateg u regionalnom takmičenju. I ove sezone Jovanović ima veoma mladu ali i perspketivnu ekipu pa zato maksimalan učinak na startu posebno dobija na značaju:

- Rezultatski zaista mogu biti veoma zadovoljan. Skor od dve pobede bez poraza je nešto što smo priželjkivali i čemu smo se nadali. Znali smo da neće biti lako, a ti uvodni mečevi su za nas bili veoma važni. Međutim, posle trijumfa sam igračima rekao da moramo da ostanemo čvrsto na zemlji, jer taj rezultat ne sme nikako da nas zavara. Imamo mnogo mladih i neiskusnih igrača i kao što smo imali padove u igri tokom prve dve utakmice sigurno ćemo ih imati i u nastavku sezone. Zato moramo da nastavimo naporno da radimo, jer dosta toga još možemo da popravimo i unapredimo u našoj igri i budemo bolji kako sezona bude odmicala - rekao je Jovanović.

Zanimljivo je istaći da je Jovanović već sedam godina u FMP-u, a da je u klub došao na preporuku kondicionog trenera Radivoja Mandića koji je i pre sedam godina takođe bio u stručnom štabu ekipe iz Železnika.

- Sve to je bio splet veoma slučajnih i za mene srećnih okolnosti. Radivoj Mandić mi je bio profesor na DIF-u, upravo na predmetu košarka. Kroz poznanstvo i brojne razgovore sa njim predložio mi je da se oprobam u radu sa seniorima, pošto sam do tada vodio samo mlađe kategorije. FMP je u to vreme pravio novi stručni štab, Milan Gurović je bio imenovan za trenera, a ja sam došao na probu i na moju veliku radost zadovoljio sam kriterijume i ostao u klubu.

A kako se rodila ljubav prema trenerskom poslu...

 

- Igrao sam košarku u rodnom Mladenovcu i kao jedan od talentovanijih iz generacije još kao pionir otišao sam u Beobanku. Prošao sam tamo sve mlađe selekcije, sarađivao sa sjajnim ljudima i odličnim trenerima poput Mirka Mirkovića, Vanje Guše i Zorana Đurkovića od kojih sam mnogo toga naučio. Na prelasku u seniorsku konkurenciju sam se vratio u Mladenovac i kada sam uvideo da kao igrač neću moći da igram na nivou koji je zadovoljavao moje ambicije, rešio sam da se oprobam u trenerskim vodama. Šansu sam dobio u malom mladenovačkom klubu BB basket gde sam počeo da radim sa decom. I, verujte mi da sam posle prvog treninga bio uveren da sam napravio pravi potez i da je to ono čime želim da se bavim. Još kada je posle nekog vremena usledila sve veća interakcija sa tim mališanima i kada je njihov napredak postao evidentan to mi je dalo ogroman motiv da se trenerskom pozivu posvetim na pravi način - objašnjava Jovanović.

O kvalitetu rada Vladimira Jovanovića možda najbolje svedoči podatak da je već posle prve sezone na mestu šefa stručnog štaba iz FMP-a put Malog Kalemegdana u redove Crvene zvezde krenula čitava prva petorka - Filip Čović, Aleksa Radanov, Nemanja Nenadić, Boriša Simanić i Majkl Odžo. U potpunosti je afirmisao i Dragana Apića koji je trenutno u Lokomotivi iz Kubana. I ove sezone Jovanović u ekipi ima veliki broj talentovanih, ali još neafirmisanih igrača. Svestan je izazova i od toga ne beži.

 

- Rad sa mladim igračima sa sobom nosi veliku odgovornost. Jer, taj njihov prelazak iz juniorskog u seniorski program rada je za sve njih veoma turbulentan. Potrebno je biti ne samo trener, već i pedagog i dobar psiholog. Strpljenje je tu ključ, ali ne samo za igrače, već strpljenje mora da pokaže i trener. Takođe, važno je da ti mladi igrači na terenu imaju pored sebe nekog iskusnijeg na koga mogu da se oslone u nekim situacijama, ali i da se ugledaju - kratko je zastao Jovanović i potom dodao:

- U FMP-u imamo zaista odlične uslove za rad, vrhunsku halu koja nam je na raspolaganju i zato ne čudi činjenica daje FMP nastavio sa trendom proizvodnje igrača. Veoma često se dešava da treniramo po dva do tri sata pre i po podne. Tokom trajanja regionalnog takmičenja imamo jednu utakmicu nedeljno, dakle dovoljno vremena za rad, i to je jedan od razloga što naši igrači brže napreduju. Takođe, moje igrače učim da je svaka naradna utakmica malo finale, da sa podjednakim žarom prilaze svakom narednom protivniku, jer samo tako mogu izrasti u pobednike - konstatuje Jovanović.

Tokom leta 2018. godine Vladimir Jovanović boravio je Americi gde se usavrašavao radeći u stručnom štabu LA Klipersa:

 

- Bilo je to fenomenalno iskustvo za mene. Bio sam u prilici da upoznam Doka riversa, Sem Kasela... sa mnogim ljudima iz stručnog štaba sam i danas u kontaktu. Mnogo sam naučio i veoma sam zahvalan na prilici koju sam dobio. Pratim NBA ligu, mada mnogo redovnije tokom plej-ofa nego u ligaškom delu sezone. Osim Klipersa za koje sam na neki način vezan, voleo sam da gledam mečeve Milvokija jer su igrali atipičnu košarku.

O ambicijama FMP-a za ovu sezonu Jovanović je rekao:

 

- Kao i svake godine imamo zadatak da se i sledeće sezone takmici u ABA ligi, odnosno da izbegnemo ta dva poslednja mesta. Pored toga, moja želja je i da ekipa igra dobro, lepo za oko, da mladi igrači napreduju i kada se završi liga i podvučemo crtu oni budu bolji košarkaši nego što su bili na početku sezone - zaključio je Jovanović.

]]>
Thu, 17 Oct 2019 18:51:22 +0200 Košarka http://pressonline.rs/sport/kosarka/418752/fmp-gruva-ne-staje-vlada-jovanovic-skockao-pantere-niko-ih-nije-ocekivao-na-vrhu-rezultatski-mogu-biti-zaista-zadovoljan.html
(FOTO) ĆAKIĆ: Verujemo u naš sistem rada! http://pressonline.rs/sport/kosarka/418569/foto-cakic-verujemo-u-nas-sistem-rada.html Sa prosekom od samo 19,8 godina Mega Bemax započeće novu sezonu u ABA ligi. Ekipa trenera Dejana Milojevića bez sumnje biće najmlađi tim koji je igrao u regionalnom takmičenju od njegovog osnivanja, a kuriozitet je da najstariji igrač ima svega 22 godine. ]]> - Ova sezona će prema svim najavama biti jedna od najkvalitetnijih u istoriji ABA lige, gledajući budžete timova i igrački kadar. Ipak, mi potpuno svesno ulazimo sa veoma mladim timom, sigurno najmlađim u celoj Evropi, jer čvrsto verujemo u naš sistem rada koji forsiramo godinama i koji nam je donosio željene rezultate - počinje priču Goran Ćakić, generalni menadžer Mega Bemaksa i dodaje:

Mega leks

- Ekipa je vrlo interesantna i veoma talentovana. Naravno, kao i u svakom mladom timu očekujemo da će biti dobrih igara, ali i dosta oscilacija, jer ne treba zaboraviti da će za većinu igrača ovo biti prva sezona sa ozbiljnijom ulogom u seniorskoj konkurenciji. Ipak, verujemo da ćemo kroz treninge i utakmice brzo sazrevati i napredovati. Nema sumnje da će Dejan Milojević ponovo imati težak zadatak, ali on poseduje dovoljno iskustva da sa svojim stručnim štabom napravi velike rezultate i ove godine.

A rezultati po kojima je Mega Bemax jedinstven klub u Evropi je podatak da su u poslednjih pet godina imali čak 10 draftovanih igrača u NBA.

- Veoma smo ponosni na tu činjenicu i to su podaci kojima se ravnamo sa pet najboljih koledža u Americi. Van američkog kontinenta nijedan klub ne može da se pohvali ovakvim brojkama. To posebno ističemo, jer je glavni cilj našeg kluba upravo razvoj mladih igrača i trenera što nikako u drugi plan ne stavlja rezultat. Jer, samo kroz trijumfe se stvaraju pravi igrači i kreira pobednički mentalitet. Zato će i u ovoj sezoni naše ambicije biti da na svakoj utakmici idemo na pobedu, jer isključivo sa takvim pristupom se talenat pretvara u kvalitet - konstatuje Ćakić.

Mega leks

Posle šest godina, jedne sezone provedene u Smederevu i pet u Sremskoj Mitrovici, Mega se vratila u Beograd. Svoje utakmice kao domaćin igraće u novobeogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica".

 

- Dugujemo veliku zahvalnost ljudima iz Sremske Mitrovice i PSC "Pinki" za pet sjajnih godina koji smo prbveli tamo, jer smo zaista uživali veliko gostoprimstvo i

imali odlične uslove. Uzbuđeni smo što smo se vratili u Beograd, tokom leta urađene su određene adaptacije u Hali sportova, tako da smo obezbedili sve uslove da posetiocima priredimo lep košarkaški ugođaj. Nadam se da će nam,

pre svih, Novobeograđani ukazati poverenje i dolaziti da prate naše utakmice sa najboljim timovima u regionu. Daćemo sve od sebe da budemo dobri domaćini i zato smo odlučili da za prve dve utakmice protiv atraktivnih rivala Cedevita Olimpije i Zadra omogućimo slobodan ulaz. Besplatne karte će moći da se preuzmu na biletarnici Hale sportova Ranko Žeravica na dan utakmice od 18:30. Mega Bemax u petak od 20 sati na svom parketu igra prvi meč u ABA ligi, a rival će biti Cedevita Olimpija:

- To je izuzetno kvalitetan i iskusan tim. Napravljen je novi i zanimljiv košarkaški projekat sa klubom u Ljubljani i mislim da nas očekuje uzbudljiva utakmica i zato bih iskoristio priliku da još jednom pozovem sve ljubitelje košarke da dođu na otvaranje sezone u ABA ligi, jer će svakako imati šta da vide - zaključio je Ćakić.

]]>
Wed, 2 Oct 2019 20:06:38 +0200 Košarka http://pressonline.rs/sport/kosarka/418569/foto-cakic-verujemo-u-nas-sistem-rada.html
ZVEZDIN PREOKRET ZA TRIJUMF U LIGI ŠAMPIONA! Olimpijakos poveo na Marakani, pa ispraćen sa tri komada! http://pressonline.rs/sport/fudbal/418553/zvezdin-preokret-za-trijumf-u-ligi-sampiona-olimpijakos-poveo-na-marakani-pa-ispracen-sa-tri-komada.html Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su prvi trijumf u Ligi šampiona, pobedivši sa 3:1 Olimpijakos u drugom kolu elitnog nadmetanja posle prave drame u finišu i dva gola u završnim minutima. Naredni meč prvak Srbije odigraće u Londonu 22. oktobra protiv Totenhema koji je doživeo debakl protiv Bajerna - 2:7. ]]> Foto:blic

Odlučivši se da sa uobičajenom formacijom, ali iznenađenjem u napadu, gde je Tomane dobio prednost u odnosu na Boaćija, ali i Pavkova koji je ostao van protokola, trener domaćih Vladan Milojević nadao se da će brzo iskoristi odsustvo uobičajenog kvarteta iz startne postave gostiju. Ipak, odustvo Valbuene, Elabdaluija, Giljermea i Podensa nije mnogo poremetilo igru Grka, koji su izdržali 15-ak minuta uvodnih napada srpskog prvaka i krenuli dosta agresivnije napred.

Marko Marin Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Marko Marin

Toliko je dobro delovala postavka igre gostiju, da je Zvezda prvi šut u okvir gola uputila tek u 45. minutu, a do tada se uglavnom sve dobro svodilo na prodore Rodića, pravoremenost i dobro pozicioniranje Degeneka i Milunovića u odbrani, te solidan nastup tandema zadnjih veznih, Kanjasa i Jovančića, kog lopta baš i nije idealno slušala u ofanzivi.

Sa druge strane, Milan Borjan nije imao mnogo posla, ali je zato u jednoj situaciji očajno procenio šta će se desiti pa je tada, u 37. minutu, Zvezda i primila pogodak.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Masuras je posle žutog kartona prilično odsutnog Radživa van la Pare izveo slobodan udarac, lopta je preletela sve u odbrani domaćih, a kod dalje stative Semedo je "iz prve", i to iz "mrtvog ugla" šutnuo. Borjan, ne baš idealno postavljen, nije ni reagovao - lopta je prošla između njega i stative i odsela u mreži - 0:1.

Već početkom drugog dela igre Milojević je bacio Vulića u vatru, umesto borbenog ali istrošenog Jovančića, a to se isplatilo vrlo brzo. Ne pre jednog detalja koji je u potpunosti preokrenuo zbivanja na terenu.

Marko Marin u razgovoru sa trenerom Milojevićem Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Marko Marin u razgovoru sa trenerom Milojevićem

Benzija, koji je od starta preuzeo Valbuenine plejmejkerske dužnosti, opomenut je javno drugi put, pa je u 58. minutu isključen. Samo pet minuta kasnije, a osam otkako je ušao na travnjak stadiona "Rajko Mitić", Miloš Vulić je započeo akciju koju je završio pogotkom.

Dodao je loptu Boaćiju, njegov udarac je izblokiran, a na "odbitak" je natračo pomenuti rezervista i odmah šutirao s leve strane u dalji ugao, pogodivši ga niskim udarcem - 1:1.

Zvezda je krenula potom na sve ili ništa, i to sa dva napadača jer se Boaći pridružio Tomaneu u špicu, ali iako je imala pola sata mogućnosti da brojčano jača dođe do celog plena, otpor "bratskog kluba" slomljen je tek u samom finišu.

Milan Borjan proslavlja trijumf Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Milan Borjan proslavlja trijumf

Za oba gola u završnici zaslužan je bio Marko Marin - u 87. minutu je iz kornera sa leve strane pronašao Milunovića, koji je udarcom glavom izazvao euforiju na Marakani, a u 90. minutu akcija je "preslikana", s tim da je strelac, takođe sa ivice peterca, bio rezervisa Ričmond Boaći. Za slavlje, za trijumf, za tri boda i izbijanje na drugo mesto tabele grupe, iza Bajerna koji ima šest, te Olimpijakosa i Totenhema koji su osvojili po bod u prva dva kola.

Boaći je bio strelac trećeg pogotka Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Boaći je bio strelac trećeg pogotka

Rezultati 2. kola Lige šampiona:

Grupa A:

Real Madrid - Klub Briž 2:2

Galatasaraj - PSŽ 0:1

Tabela: PSŽ 6, Briž 2, Galatasaraj 1, Real 1

Grupa B:

Crvena zvezda - Olimpijakos 3:1

Totenhem - Bajern 2:7

Tabela: Bajern 6, Zvezda 3, Olimpijakos 1, Totenhem 1

Grupa C:

Atalanta - Šahtjor 1:2

Mančester siti - Dinamo Zagreb 2:0

Tabela: Mančester siti 6, Šahtjor 3, Dinamo 3, Atalanta 0

Grupa D:

Juventus - Bajer 3:0

Lokomotiva - Atletiko Madrid 0:2

Tabela: Atletiko 4, Juventus 4, Lokomotiva 3, Bajer 0

]]>
Tue, 1 Oct 2019 23:58:53 +0200 Fudbal http://pressonline.rs/sport/fudbal/418553/zvezdin-preokret-za-trijumf-u-ligi-sampiona-olimpijakos-poveo-na-marakani-pa-ispracen-sa-tri-komada.html
BEOGRAD DOČEKAO ZLATNE ODBOJKAŠE! Kovačeva EMOTIVNA poruka, Atanasijevićeva šala na račun selektora i TONCA http://pressonline.rs/sport/odbojka/418532/beograd-docekao-zlatne-odbojkase-kovaceva-emotivna-poruka-atanasijeviceva-sala-na-racun-selektora-i-tonca.html Oko 13 časova srpski odbojkaši doputovali su u srpsku prestonicu, zatim su imali doček u predsedništvu, a za kraj prvog dana u domovini nakon osvajanja Evropskog prvenstva dočekali su ih i navijači. ]]> foto:blic

Odbojkaška reprezentacija Srbije Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Odbojkaška reprezentacija Srbije

Zlatna imena srpske odbojke: Vuk Todorović, Lazar Ćirović, Aleksandar Okolić, Dražen Luburić, Petar Krsmanović, Marko Ivović, Nikola Peković, Neven Majstorović, Marko Podraščanin, Nikola Jovović, Srećko Lisinac, Aleksandar Atanasijević, Uroš Kovačević i Nemanja Petrić i selektor Slobodan Kovač.

20.33 - Nekoliko pesama po želji srpskih odbojkaša, pevali su zajedno sa okupljenim narodom i zaokružili dan proslave osvojenog zlata u Parizu. Mikrofona se latio i Aleksandar Atanasijević. A kako izgleda kada zapeva korektor Srbije, pogledajte OVDE

Odbojkaška reprezentacija Srbije Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Odbojkaška reprezentacija Srbije

20.24 - I za kraj, kapiten tima Nemanja Petrić:

- Ovaj pehar je naš poklon vama, puno vam hvala na svemu volimo vas. Sa ovim momciama je sve moguće ne samo krov Evrope, nego i mnogo više. Čekajte nas, videćemo se ovde ponovo.

20.22 - Selektor Srbije Slobodan Kovač zahvalio se okupljenom narodu ispred skupštine grada.

- Smatram da smo napravili veliku stvar, čim nas je dočekalo ovoliko ljudi koji su želeli sa nama da proslave. Hvala ovim divnim ljudima iza mene, trudićemo se da budemo još bolji.

Odbojkaška reprezentacija Srbije Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Odbojkaška reprezentacija Srbije

20.21 - Mikrofona se zatim latio i najkorisniji igrač Evropskog prvenstva, Uroš Kovačević:

- Ja tek neću da dužim... Hvala vam narode, hvala na neizmernoj podršci! Hvala ti Srbijo!

20.19 - Prvi se okupljenima obratio Aleksandar Atanasijević:

- Dobro veče svima! Da ne dužim, sve što bih rekao ne može da bude poučno kao Bobin "govor" sa toncem u finalu. Hteo bih samo da se zahvalim saigračima koji su od prvog dana verovali u zlato. Prošli smo mesec dana pakla i neverovatnog rada, ciilj je vredniji od svega. Koliko masaža, video snimaka, treninga, govora... Najveće hvala vama koji ste nas dočekali, vidimo se uskoro, rekao je Bata Atanasijević.

Odbojkaška reprezentacija Srbije Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Odbojkaška reprezentacija Srbije

20.15 - Članovi hora "Čarolija" otpevali su himnu Srbije, "Bože pravde".

20.14 - Pravi haos nakon izlaska Slobodana Kovača na balkon! Kao i pesma "Uzmi Bobo Evro titulu" koju su inicirali voditelji događaja.

20.11 - Sada je red na zlatne odbojkaše. Momke koji su pokorili Evropu! Ori se pesma "Čuvaj se svete plave čete", kao i skandiranje - "Srećko, Srećko", "Bata, Bata" i "Uzeo si trofej Uroše".

20.07 - Na balkon prvi su izašli članovi stručnog štaba, ljudi koji su pomagali i vodili reprezentativce do istorijskog uspeha u pariskom "Bersiju". Posebne ovacije dobio je tim menadžer nacionalnog tima, bivši reprezentativac - Slobodan Boškam.

Odbojkaška reprezentacija Srbije Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Odbojkaška reprezentacija Srbije

20.03 - Između 6.000 i 7.000 ljudi izašlo je na ulice da pozdravi odbojkašku reprezentaciju Srbije, tek je početak veliko slavlja, ljudi pristižu i brojka će se uskoro uvećati.

20.00 - Veliki broj ljudi već se nalazi na platou ispred Skupštine grada,a stigli su i zlatni "orlovi" koji su pre manje od 24 časa u finalu Evropskog prvnestva porazili selekciju Slovenije.

Odbojkaška reprezentacija Srbije Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Odbojkaška reprezentacija Srbije

]]>
Mon, 30 Sep 2019 23:05:04 +0200 Odbojka http://pressonline.rs/sport/odbojka/418532/beograd-docekao-zlatne-odbojkase-kovaceva-emotivna-poruka-atanasijeviceva-sala-na-racun-selektora-i-tonca.html