Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

28. 12. 2016.

OK Srbije odložio Skupštinu zbog nedostatka kvoruma

Olimpijski komitet Srbije odložio je danas Izbornu skupštinu zbog nedostatka kvoruma.

OK Srbije odložio Skupštinu zbog nedostatka kvoruma

foto: tanjug.rs

Olimpijski komitet Srbije odložio je danas Izbornu skupštinu zbog nedostatka kvoruma.

Na Skupštini je bilo prisutno samo 14 delegata od 65, a za kvorum je nedostajalo još 19 delegata.

Odlazeći predsedik OKS-a Vlade Divac istakao je da će se formirati komisija na čelu sa generalnim sekretarom OKS Đorđom Višackim da se ispita šta se dogodilo da nema kvoruma i da sportisti ne bi trpeli.

"U blokadi smo. U narednom periodu daćemo predlog da dođe do toga kako ćemo se odblokirati", rekao je Divac.

Prema njegovim rečima, najnovijom situacijom najvise su oštećeni sportisti, pošto su sada programi finansiranja, do daljnjeg, u statusu mirovanja.

"Naša je obaveza da obezbedimo nesmetan rad OKS, prvenstveno u delu koji se odnosi na relizaciju programa sportista jer oni ne smeju da trpe. Novoformirana komisja imaće zadatak da utvrdi okolnosti pod kojima je došlo do zastoja u funkcionisanju OKS, odnosno do nedolaska delegata na sednicu Skupštine. Komisija bi trebalo da ustanovi da li je razlog nedolaska delegata u nezadovoljstvu radom Olimpijskog komiteta u proteklih osam godina, iako rezultati i rekordan broj medalja na Olimpijskim igrama i drugim takmičenjima, ukazuju na očigledan napredak ili je razlog u nečem drugom", istakao je Divac i konstatovao kako je delegate "verovatno pogodio virus i da se nada da će ozdraviti do sutra kada OKS na svecanosti u Domu Narodne skupstine proglašava najbolje u 2016. godini".

Odlaganje je usledilo posle inicijative Fudbalskog saveza Srbije da se Statut OKS izmeni kako bi više kandidata ispunjavalo zahtev za novog predsednika

Divac istice da nije za promenu statuta jer ne može da se menja sad kad se ušlo u izborni proces, kako nekom i kad odgovara, nego da je trebalo na prethodnoj Skupšstini i demantuje da on takođe nije ispunjavao kriterijume kada je pre osam godina dolazio na čelo OKS.

Jedini kandidat koji je ispunjavao uslove bio je predsednik Džudo saveza Ivan Todorov.

On se danas pojavio na Skupštini, ali nije izabran.

"Žao mi je što se ovo desilo, ali nadam se da ćemo pronaći rešenje, pre svega da sportisti ne bi trpeli jer su oni prioritet", istakao je on i dodao da nije razmišljao o povlačenju kandidature, ali da će u narednih desetak dana razmisliti o svemu..

Izvor: tanjug.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage