Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

18. 05. 2017.

Srpske dame počinju da brane evropski tron sa Zlatibora

Po posebnom programu trenutno rade Sonja Petrović i Ana Dabović, ali se očekuje da budu spremne kad to bude najpotrebnije.

Srpske dame počinju da brane evropski tron sa Zlatibora

foto: novosti.rs

Zlatiborsko sunce se probijalo kroz oblake, pokušavajući da fotografiji koju su pravile srpske košarkašice doda poseban sjaj. Naše devojke su srećne i nasmejane dočekale novinarsku ekspediciju, kao da nije u toku najteža faza priprema. Dok su one rado pozirale foto-reporterima, stručni štab je i toj akciji pristupio maksimalno ozbiljno.

Na čelu sa novim selektorom Stevanom Karadžićem, nacionalni tim brusi formu za veliki izazov koji ih čeka u Češkoj od 16. do 25. juna, a to je odbrana evropskog trona.

- Reprezentacija se tradicionalno priprema na Zlatiboru, imamo sve potrebne uslove i halu na raspolaganju. Odlično je i vreme, nije previše toplo, a ni hladno. Svima će prijati boravak ovde, posebno igračicama koje su nedavno završile klupsku sezonu i ovo im je neophodno da se osveže, i psihički i fizički - izneo je prve utiske selektor Karadžić.

Povratkom u žensku košarku za Stevana je počelo novo poglavlje u trenerskoj karijeri.

- Nije me ništa iznenadilo. Nema bitne razlike između muške i ženske košarke, osim u opterećenju igračica, a metodika rada je ista. Pre 20 godina sam vodio košarkašice Crvene zvezde i potom sam gledao treninge vrhunskih ženskih ekipa koje igraju Evroligu, i zaista nema bitne razlike. Niti je ovo novost za mene, niti za igračice.

Po posebnom programu trenutno rade Sonja Petrović i Ana Dabović, ali se očekuje da budu spremne kad to bude najpotrebnije.

PROVERE SA CRNOM GOROM

NAŠE košarkašice su odigrale i prvu kontrolnu utakmicu protiv reprezentacije Crne Gore. Treneri su proveravali trenutnu formu, a rezultat je ostao u drugom planu. Drugi susret između istih selekcija na programu je u petak, isto na Zlatiboru.

 

Izvor: novosti.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage