Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

05. 07. 2019.

Začinjena hrana povezana sa dužim životom

Novo istraživanje ukazuje na to da ljudi koji jedu začinjenu hranu imaju manje verovatnoće da obole od kancera i srčanih bolesti.

Začinjena hrana povezana sa dužim životom

Foto:B92.net

U istraživanju su analizirane navike prehrane i zdravstveni detalji skoro milion Kineza. 

Ispostavilo se da su oni koji su jeli začinjenu hranu šest ili sedam dana u nedelji imali 14 odsto niži rizik umiranja od onih ljudi koji su začinjenu hranu jeli jednom nedeljno. 

Konzumiranje začinjene hrane je takođe povezano i sa nižim rizikom oboljevanja od kancera, srčanih i respiratornih bolesti. 

Kod žena je takođe smanjen rizik smrti i od infekcija. 

Autori istraživanja su istakli da se začini dosta dugo koriste za poboljšanje ukusa, davanje boje i konzerviranje hrane, ali i u medicinske svrhe.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati