Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

10. 08. 2017.

Zbog čega je sladoled tako dobar za naše zdravlje?

Slatka ledena poslastica može da nas osveži, ali i utiče podsticajno na naše zdravlje.

Zbog čega je sladoled tako dobar za naše zdravlje?

Foto:blic.rs

Mnogima je sladoled omiljena poslastica, a osim što nas u letnjem periodu hladi, on umnogome može doprineti vašem boljem zdravlju.

Bogat je kalcijumom

Odrasloj osobi dnevno je potrebno oko 1.000 mg kalcijuma, dok trudnice i deca imaju povećanu potrebu za tim mineralom. Zbog mleka i slatke pavlake kao osnovnih namirnica u proizvodnji sladoleda ova namirnica će dobro poslužiti kao jedan od izvora ne samo kalcijuma, već i vitamina A i vitamina B.

Pomaže u održavanju telesne težine

Zbog procenta šećera i mlečne masti ova poslastica, idealno ohlađena na minus šest stepeni Celzijusovih, smatra se ubicom dobre linije. Međutim, neke studije tvrde kako kalcijum smanjuje njegovu kalorijsku vrednost, koja iznosi između 125 i 300 kalorija na 100 grama proizvoda.

Bogat je vitaminima i antioksidantima

Voćni sladoled koji se priprema od smrznutog ili svežeg voća sadrži dosta vitamina, dok onaj s ukusom kafe i čokolade, ukoliko se zaista sprema od pravih zrna kafe i kakaoa, osigurava dozu antioksidansa polifenola, koji štiti srce.

Izvor: Super žena

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage