Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 05. 2017.

Ko najviše žali, a ko se najviše raduje zbog raspada Jugoslavije

Građani Srbije i Bosne i Hercegovine najviše žale zbog raspada Jugoslavije, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Galup, čiji su rezultati danas objavljeni.

Ko najviše žali, a ko se najviše raduje zbog raspada Jugoslavije

foto: blic.rs

Nakon nasilnih protesta u Makedoniji i krize u ovoj državi, ova agencija je objavila istraživanje o tome kako građani regiona vide posledice raspada bivše zajedničke države. Rezultati su pokazali, tvrdi Galup, da je jugonostalgija rasprostranjena širom regiona.

Većina građana u Srbiji i BiH smatra da je raspad Jugoslavije doneo više štete, nego koristi.

To smatra više od tri četvrtine ispitanika. U BiH je više od 77 posto ispitanika odgovorilo pozitivno na pitanje "Da li raspad Jugoslavije doneo više štete, nego koristi državi", dok je u Srbiji čak 81 posto ljudi odgovorilo sa "da", u Crnoj Gori 65 posto ispitanika i u Makedoniji 61 posto, takođe, vidi negativne posledice raspada bivše države.

S druge strane, građani Slovenije (41 posto) i Hrvatske (55 posto) smatraju da je raspad Jugoslavije doneo više koristi. Prema istraživanju, najsrećniji su na Kosovu, gde 75 ispitanika raspad Jugoslavije vidi pozitivnim. Negativne posledice raspada vide uglavnom stariji građani, prenosi Dnevni avaz.

 

Izvor: blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage