Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

18. 05. 2017.

Italija će pokloniti više od 100 dvoraca i vila, ali postoji jedna začkoljica

Ako se pitate da li ćete ikada imati svoj stan, italijanska vlada možda ima savršeno rešenje za vas.

Italija će pokloniti više od 100 dvoraca i vila, ali postoji jedna začkoljica

foto: blic.rs

Ona će besplatno podeliti 103 istorijska spomenika, uključujući dvorce, manastire i kule širom zemlje. Među njima su Kastelo di Blera u Laciju, dvorac iz 11. veka u blizini Rima i Kastelo di Montefjore, dvorac iz 13. veka u regionu Marke, na istoku Italije.

Međutim, pre nego što počnete da se pakujete i obnavljate znanje italijanskog jezika, imajte na umu da će objekte moći da dobiju samo oni koji ponude konkretne projekte za renoviranje spomenika i njihovu namenu kako bi unapredili turizam u tim oblastima.

Bilo da je reč o pretvaranju objekata u hotel, spa-centar, restoran, ili neku drugu turističku atrakciju, potencijalni vlasnici treba da pokažu kako nameravaju da dovedu turiste na buduću nezaobilaznu turističku destinaciju.

 

Kastelo di Blera
Foto: giovanni bidi / WikipediaKastelo di Blera

- Projekat će unaprediti i podržati razvoj turizma u oblastima gde je taj sektor slabo razvijen. Cilj nam je da se objekti koji se više ne koriste transformišu u odredišta koje će posećivati hodočasnici, planinari, turisti i biciklisti - rekao je Roberto Ređi iz Državne agencije za upravljanje nekretninama.

Sve građevine koje se poklanjaju nalaze se duž istorijskih hodočasničkih ruta ili biciklističkih staza. Neke su duž Apijskog puta (Via Appia), koji povezuje Rim i Brindizi i potiče iz rimskog doba, a neke pored drevnog Franačkog puta (Via Francigena), hodočasničke rute od Rima do severa zemlje.

Italijanska vlada je pozvala mlade preduzetnike i kompanije da uzmu učešće u projektu. Oni koji budu uspešni steći će pravo vlasništva nad željenim objektom na devet godina, nakon čega će moći da produže ugovor za još devet godina. Najbolje ideje biće nagrađene 50-godišnjim pravom vlasništva.

Izvor: blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage