Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

26. 04. 2018.

Najgore zanimanje na svetu - novinar

Najgore zanimanje na svetu je novinarstvo, pokazalo je nedavno istraživanje čiji su rezultati objavljeni na američkom sajtu Careercast.

Najgore zanimanje na svetu - novinar

Foto.blic

Lista je sastavljena na osnovu nekoliko faktora kao što su dohodak, fizički napor, stres, radno okruženje i profesionalne perspektive.

Ustanovljeno je da je posao novinara ubedljivo najgori i to po svim kriterijumima - sve duže radno vreme, stresno okruženje i plata koja ne odgovara traženom požrtvovanju. Ali, nedostatak perspektive i teškoće pri zapošljavanju su faktori koji najviše utiču na to da novinarstvo bude proglašeno za najgoru profesiju u 2017.

Na listi od 200 zanimanja, posao novinara je tako zauzeo poslednje mesto, iza glumaca i drvoseča koji se smatraju nešto "boljim".

Na vrhu liste, među trenutno najbolje ocenjenim profesijama su aktuar, stručnjak za proračun finansijske neizvesnosti i rizika, inženjer biomedicine i softverski inženjer.

U top pet najboljih zanimanja su još audiologista, stručnjak za poremećaje u međuljudskoj komunikaciji i finansijski planer.

Jedna britanska studija je nedavno pokazala da je novinarstvo jedna od tri profesije među kojima ima najviše psihopata.

Izvor: Tanjug

Izvor: Blic.rs

Tagovi

Komentari (1)

ostavi komentar
anonymous [neregistrovani]
 [28.04. 2013., 13:43]

Naravno

Najbolje zanimanje je :Starleta, reper i ostala zanimanja učesnika Farme i Velikog brata!

Odgovori
Vidi odgovore

Ostavi komentar

antiRobotImage