Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

04. 06. 2018.

Zbog velikog broja kritika, Facebook ukida jednu od opcija

Facebook će u narednoj nedelji ukloniti opciju trending vesti koja se nalazila na desnoj strani desktop verzije ove popularne društvene mreže.

Zbog velikog broja kritika, Facebook ukida jednu od opcija

Foto:B92.net

Razlog za ovakvu odluku jeste veliki broj kritika koje su već dugo upućivane menadžmentu Facebooka, uz tvrdnju da je reč o beskorisnoj opciji i da se u trending vestima najčešće nađu one lažne.

Ova opcija bila je dostupna korisnicima pet zemalja i od klikova medijske kuće su imale udeo zarade od 1,5 odsto.

Kompanija trenutno testira druge načine "dostavljanja" popularnih, najnovijih, ali i drugih kategorija, kakve su na primer lokalne vesti.

Bivši urednici Facebooka rekli su da su negodovanja o trending vestima počela 2016, i dodali da su imali pravo na uređivanje naslova, i priznali su da su "rutinski potiskivali" konzervativne priče.

Mnogim korisnicima ove društvene mreže bilo je teško da zamisle da će Facebook moći da zameni Twitter kada je reč o plasiranju vesti. Opcija trending vesti je ovoj platformi pomogla da brže prikupi informacije, ali, to nije navelo ljude da se naviknu na takav način informisanja i veruju u objavljen sadržaj, piše Klix.

Facebook je objasnio kako će uklanjanje trending vesti dati priliku novim novinarskim proizvodima. U njihovom obrazloženju nije jasno navedeno da li će na ovom delu Početne stranice ("News Feedu") biti uvedena sasvim nova opcija ili će ipak biti reč samo o drugačijem načinu distribucije vesti.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage