Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

20. 04. 2017.

"Mark Zakerberg je upravo potpisao smrtnu presudu smartfonima"

Na ovogodišnjoj F8 konferenciji, održanoj u San Hozeu u Kaliforniji, Mark Zakerberg je izneo više detalja o ambicioznim planovima kompanije Facebook, prvi put iznetim 2016. godine.

"Mark Zakerberg je upravo potpisao smrtnu presudu smartfonima"

foto: b92.net

Sudeći prema Zakerbergovim planovima, Facebook će već sledeće decenije uključiti u svoje usluge veštačku inteligenciju, sveprisutnu internet konekciju i virtuelnu i proširenu realnost. 

Da bi ubrzala integrisanje proširene realnosti u svakodnevni život, kompanija je osmislila Camera Effects platformu – set alatki za developere, namenjenih stvaranju aplikacija zasnovanih na toj tehnologiji. Korisnici će aplikacijama moći da pristupe putem postojeće aplikacije Facebook Camera. To znači da bi Facebook mogao da postane drugi dom popularnih svetskih fenomena kao što je Pokémon Go. 

Iako Zakerbergova najava možda deluje bezazleno, treba imati u vidu da Facebook stvaranjem novog sistema alatki i aplikacija, koji ne zavisi od upotrebe smartfiona, još jednom želi da se nametne kao direktni konkurent kompanijama Google i Apple. 

Na kraju krajeva, poznato je sa Zakerberga već dugo tišti činjenica što Facebook nikada nije proizveo kredibilan samostalan operativni sistem, prenosi New York Times.

Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

 

.

Izvor: b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage