Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

06. 03. 2018.  - Autor: Telegraf.rs

Lenja pita od domaće jabuke i korice pomorandže

Neodoljivo hrskavo, s aromatičnim punjenjem - počnite s pripremom što pre!

Lenja pita od domaće jabuke i korice pomorandže

Foto: Screecshot

- 3 jaja
- 3 kašike kakao praha
- 2 šolje brašna
- 1 šolja prezli
- 1 šolja ulja
- 1,5 šolja jogurta
- 1 šolja šećera
- 850 g jabuka
- 6 kašika šećera
- sok i kora jedne pomorandže
- cimet po ukusu

Priprema:

Prosejati brašno sa praškom za pecivo. Dodati jogurt, ulje, pa izmešati - a zatim dodati i jaja, kakao prah, prezle i šećer. Mešati dok se sastojci ne sjedine. Podmazati pleh prečnika oko 30 cm  i sipati pola smese. Pecite 20 minuta na 200 stepeni.

Za to vreme staviti jabuke iseckane na kockice da se kuvaju u 200 ml vode oko 20 minuta. Potom ocediti vodu, izgnječiti jabuke i dodati šećer, rendanu koru i sok pomorandže, kao i cimet. Namazati fil od jabuka na polupečenu koru, prekriti preostalim testom i peći još 40 do 45 minuta na 200 stepeni. Kolač potpuno ohladiti i potom seći.

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati