Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

06. 12. 2017.

Pica koja se ne peče

Potiče iz regiona Kjanti, a Italijani su ga s razlogom dugo krili.

Pica koja se ne peče

foto: stil.kurir.rs

Kad probate, ni vi ovaj recept nećete rado deliti sa drugima!

Sastojci: 800 g brašna, 300 g kečapa, 300 g kačkavalja, ulje za prženje, origano, bosiljak, so, biber.

Priprema: Napravite osnovno testo za picu od brašna, soli i vode, pa podelite u deset loptica. Rastanjite i neka stoje desetak minuta, pa pržite na podmazanom tiganju sa svake strane dok ne porumeni.

Kad sve ispržite, mažite jednu po jednu kečapom i pospite kačkavaljem. Odozgo pospite origanom, biberom i sušenim bosiljkom, pa tako namazane spustite svaku na tiganj na kratko, dok se kačkavalj ne otopi, piše Lepa&Srećna.

Uživajte!

Izvor: stil.kurir.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage