Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

01. 04. 2022.

Najbolji recept za braunis: Puna usta čokolade

Samo za prave ljubitelje čokoladnih poslastica.

Najbolji recept za braunis: Puna usta čokolade

фото: стил.курир.рс

Они који обожавају чоколаду, обожаваће и овај рецепт за браонис. Када га правите, не смете да штедите и закидате. Овај пут, направите га како ваља:

Састојци за тесто: 300 г белог шећера; 170 г маслаца/путера; 3 јаја; 45 г незаслађеног какао праха; 95 г брашна; 1 г соли; 2 г прашка за пециво; 1 екстракт кашичице ваниле.

Састојци за чоколадни ганаче: 200 мл слатке павлаке; 1 кашичица меда; 25 г маслаца/путера; 200 г чоколада за кување; 1 кашичица рума; прстохват соли.

Припремљену тепсију величине 21к25 цм премазати маслацем и посути брашном, и укључити рерну да се загреје на 175 степени. Истопити маслац у малој шерпици (не сме да ври - само да се истопи) и пресути у пластичну посуду за мешање. Дрвеним варјачом прво умешати шећер, а затим додати јаја и кашичић екстракта ваниле.

Лагано мешати док се не добије хомогена маса. У посебној чинији помешати суве састојке - брашно, какао, прашак за пециво и со, и тако помешано додати претходно умешаној смеси са јајима.

Даље све заједно мешати дрвеном варјачом док се не добије хомогена смеса. Смесу прелити у припремљену тепсију и ставити да се пече око 30 мин.

Док се колач пече припремите чоколадни ганаче.

У посуду у којој сте топили маслац сипајте слатку павлаку и додајте кашичицу меда, те укључите да дође до тачке врења.

Важно: не сме да проври, само да се приближи том степену. Користите незаслађену слатку павлаку. Чоколаду за кување Изломите на коцкице и пребаците у дубљу пластичну посуду. Додајте маслац и прстохват соли, и све то прелијте загрејаном слатком павлаком. Оставите да одстоји неколико минута да се чоколада и маслац истопи, а затим дрвеном варјачом измешате док се сва чоколада не истопи, и маса сједини.

Знате да је добро промешано када смеса постане тамно смеђа и када на зидовима посуде током мешања више нису видљиве трунчице чоколаде.

Додајте кашикицу рума и добро мешајте. Оставите ганаче да одстоји десетак минута и затим великом кашиком сипајте на исечен колач и то по линијама сечења. Пријатно!

Izvor: stil.kurir.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati