Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

04. 12. 2017.

Punjene krofne: Slatko iznenađenje u pufnastom testu

Prava poslastica u hladnim zimskim danima.

Punjene krofne: Slatko iznenađenje u pufnastom testu

foto: stil.kurir.rs

SASTOJCI

  • 750 g brašna
  • 4 kašike šećera
  • 5 dl mleka
  • kockica svežeg kvasca
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 100 g šećera
  • 100 g džema od šljiva
  • ulje za prženje

1. U mleku razmutiti kvasac i kašičicu šećera, malo brašna i ostaviti da naraste. U međuvremenu umutiti jaje sa ostalim šećerom, žumancetom i mlekom, dodati brašno i so.

2. Testo zamesiti uz postepeno dodavanje ulja, sve vreme lupajući testo varjačom sve dok se ne pojave mehurići. Ostaviti da naraste, zatim testo još jednom premesiti, rastanjiti na pola centimetra i vaditi krugove čašom.

3. Na svaki krug staviti malo džema, pa poklopiti sa drugim krugom pritiskajući ivice da se spoje. Ostaviti da krofne još narastu pa ih pržiti u dubokom ulju. Kada krofne budu gotove posuti ih prah šećerom.

Izvor: stil.kurir.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage