Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 05. 2017.

Kako da grilujete povrće

Jedno od osnovnih pravila grilovanja je da povrće treba iseci na komade jednake veličine kako bi se izgrilovalo podjednako sa svih strana.

Kako da grilujete povrće

foto: kurir.rs

Svi komadi bi trebalo da budu i podjednake debljine, i to ne više od od dva do dva i po centimetra. Povrće pre grilovanja treba potopiti u hladnu vodu na oko 30 minuta kako ne bi bilo dehidrirano. Zatim ga treba iscediti, pa lagano premazati uljem kako bi se sprečilo lepljenje za podlogu. 

Paprike: Prosecite papriku po sredini od vrha do dna. Odstranite semenke, stabljiku i beličasta rebra. Lagano je premažite uljem i stavite ih da se griluju dva-tri minuta na svakoj strani.

Plavi patlidžan: Isecite ga po dužini (ako su u pitanju manji) ili na krugove (ako su u pitanju veći). Držite ga potopljenog u vodi 30 minuta. Iscedite ga, premažite uljem i grilujte dva do tri minuta.

Pečurke: Operite ih i iscedite. Premažite ih uljem i stavite na gril (za manje pečurke potrebno je četiri-pet minuta, a šest do osam minuta za veće).

Luk: Skinite ljusku i isecite ga horizontalno na debljinu od oko 1,5 cm. Premažite ga uljem i držite ga na vatri tri do četiri minuta.

Paradajz: Presecite ga napola, premažite ga lagano uljem i stavite na isečenu stranu da se griluje dva-tri minuta.Tikvice: Isecite ih na debljinu od 1,5 cm. Premažite ih uljem i držite na grilu dva-tri minuta sa svake strane.

Izvor: kurir.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage