Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

19. 05. 2017.

Domaće oblande, čokoladni raj: Ukus detinjstva gotov za 15 minuta

Naše snalažljive mame s lakoćom su se snašle i pomoću samo nekoliko sastojaka "skinule" recept koji s velikom pažnjom čuvamo u kutiji s maminim savetima.

Domaće oblande, čokoladni raj: Ukus detinjstva gotov za 15 minuta

foto: stil.kurir.rs

SASTOJCI

  • 4 lista oblandi
  • 250 g putera
  • 200 g šećera
  • 12 kašika vode
  • 250 g mlevenih oraha
  • 250 g mlevenog integralnog keksa
  • 100 g čokolade za kuvanje

Kultne napolitanke u detinjstvu su mnogima bile omiljena kupovna poslastica za koju se nije uvek imalo novca. Ali, naše snalažljive mame i tu su se s lakoćom snašle i pomoću samo nekoliko sastojaka "skinule" recept za oblande koji s velikom pažnjom čuvamo u kutiji s maminim savetima. Zato ukoliko ste se i sami zaželeli domaćih oblandi isprobajte recept koji će i vašoj deci ostati u nasleđe.

Priprema:

1. U lonac stavite puter, šećer i vodu i mešajte na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine. Potom u smesu dodajte orahe, keks i čokoladu, ponovno sve mešajte dok ne dobijete glatki krem.

2. Pustite da se kratko ohladi, podelite krem na tri jednaka dela i mažite na gornju stranu oblande i nastavite dok ne potrošite krem i oblande. Na kraju oblande umotajte u masni papir, pa na njih stavite nešto teško kako bi se što bolje stegle.

3. Ostavite na hladnom, a po želji nakon što se kolač stegne zadnju oblandu možete da premažete čokoladnom glazurom.

Savet: Ako želite da pojačate ukus krema, nakon što ste ga skuvali dodajte malosoka sveže pomorandže ili par kapi ruma.

Izvor: stil.kurir.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage