Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
foto: stil.kurir.rs
SASTOJCI
- 8 kašika pirinča
- 200 g svežeg spanaća
- 4 kašike ulja
- Glavica crnog luka
- 200 g šampinjona
- so, biber, suvi začini
1. Pirinač isperite u dve-tri vode i skuvajte ga. Pred kraj posolite, pobiberite i pospite suvim biljnim začinom. Skuvani pirinač skinite s vatre, poklopite ga i ostavite sa strane.
2. Spanać takođe operite i kratko prokuvajte, pa ga iseckajte. Propržite luk na ulju, dodajte šampinjone iseckane na listiće i dinstajte toliko da sok koji pečurke puste ne ispari baš skroz.
3. U tiganj dodajte pirinač i spanać, dobro promešajte i začinite. Ako je potrebno, dodajte malo vode ili bujona i ostavite još koji minut da se sastojci sjedine.
Izvor: stil.kurir.rs
Nema komentara.