Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 04. 2017.

Švarcvald kolač: Tajni recept vrhunskih poslastičara

Ovaj kolač se jednostavno pravi, a ukusan je kao da su ga pravili vrhunski poslastičari.

Švarcvald kolač: Tajni recept vrhunskih poslastičara

foto: stil.kurir.rs

SASTOJCI

  • 50 grama brašna
  • 50 grama gustina
  • 1/2 praska za pecivo
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 70 g mlevenih badema (može i lešnik)
  • 100 g čokolade u prahu (može i kakao)
  • oko 7 kašika višnjevače
  • 1/2 l slatke pavlake
  • 500 g višnji
  • čokoladne mrvice za dekoraciju

Korak 1: Kalup premažite maslacem i pospite brašnom. Rernu zagrejte na 180° C. Penasto izmešajte maslac, šećer i vanilin šećer. Postepeno dodavajte jaja, bademe i čokoladu u prahu. Pomešajte brašno, gustin i prašak za pecivo pa dodajte u smesu.

Korak 2: Izlijte testo u kalup i pecite 30-40 minuta. Ostavite biskvit da se ohladi, pa ga vodoravno isecite nožem. Deblji, donji deo vratite u kalup i poprskajte s višnjevačom. Umutite slatku pavlaku i dodajate malo šećera.

Korak 3: Premažite biskvit slojem slatke pavlake, pa po njemu rasporedite očišćene višnje. Poklopite drugim delom biskvita, premažite ga samo slatkom pavlakom i posipajte čokoladnim mrvicama.

Izvor: stil.kurir.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage