Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 06. 2017.

Recept za argentinski ćevap

Osnovni sastojci su meso, krompir, crni luk, beli luk, jaja, kurkuma, peršun, so, biber, brašno, prezle, ulje.

Recept za argentinski ćevap

Foto:B92.net

Sastojci:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 300 g kuvanog krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 jaja
  • 1 kašičica kurkume u prahu
  • 1 kašika seckanog svežeg peršuna
  • so, mleveni biber
  • na vrh noža sode bikarbone
  • 6 kašičica kajmaka
  • brašno
  • prezla
  • ulje

Priprema: 

1. Izmešati 300 g mlevena mesa, 300 g kuvana usitnjenog krompira (krompir oguliti iseći na kocke, skuvati, dobro ocediti od vode i viljuškom dobro isitniti), sitno seckani crni luk i beli luk, sitno seckan peršun. 

2. Dodati 1 jaje, 1 žumance, kurkumu u prahu, so, mleveni biber i sodu bikarbonu. Dobro masu izmešati da se sjedini. 

3. Masu podeliti na 6 delova. Vlažnim rukama da ne prijanja uzimati lopticu mesa rastanjiti u elipsast krug, staviti na sredinu 1 kašičicu kajmaka. 

4. Zatvoriti krug i izvaljati u valjak, koji prvo uvaljati u brašno, pa umućeno belance, pa prezlu.

5. Zagrejati ulje i pržiti sa jedne i druge strane. 

6. Servirati na tanjir i preliti prelivom od umućene kisele pavlake u koju smo dodali sok od limuna po želji.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage