Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 06. 2017.

Lazanje s pečurkama

Uživajte u bogatom ukusu čuvenog italijanskog specijaliteta.

Lazanje s pečurkama

Foto:B92.net

Sastojci:

  • 500 g testa za lazanje
  • 350 g šampinjona
  • 200 g bukovača
  • 150 g shitake pečurka
  • 100 g vrganj
  • 1 vezica peršuna, list
  • 1 kom crveni luk
  • 4 glavice luka
  • 250 g gaude sira - punomasni
  • 200 g kiselog mleka (20% masti)
  • 3 kašike belog pšeničnog brašna
  • 1 l kravljeg mleka, punomasno
  • 2 kašike maslaca
  • muškatni oraščić
  • ulje maslinovo
  • so
  • mleveni biber

Priprema: 

1. Na maslacu kratko popržite brašno pa polagano dodajte mleko uz stalno mešanje mikserom. Začinite sa solju, biberom i muškatnim oraščićem i kuvajte 15 min na srednjoj vatri. Kada se sos delimično ohladi umešajte kiselo mleko. 

2. Ljubičasti luk, peršun i 4 glavice crnog luka naseckajte na sitno. Ako imate suvih vrganja, prelijte ih sa vrućom vodom, a pre upotrbe ih ocedite od suvišne vode. Narendajte gaudu. 

3. Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte gljive i dinstajte 10 min. Ugasite vatru i umešajte luk i peršun. 

4. Dno posude u kojoj ćete peći lazanje premažite maslacem i prekrijte slojem bešamel sosa. Redom slažite slojeve testa, bešamela, distanih gljiva i narendane gaude dok vam ne ponestane sastojaka. Zadnji sloj završite s bešamelom i narendanom gaudom. 

5. Pecite u zagrejanoj rerni 20 min na 200 °C. 

6. Kada su lazanje gotove pustite ih 15 min da se ohlade pa ih poslužite uz hrskavu salatu. 

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage