Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

05. 12. 2017.

Pileće rolnice kao u najfinijim restoranima

Ručak koji će oduševiti celu vašu porodicu.

Pileće rolnice kao u najfinijim restoranima

Foto:e-recepti.com

SASTOJCI:

  • 1 kom pilećeg belog mesa
  • 200 g šunke
  • 200 g tvrdog sira

Za bešamel:

  • 4 šoljice ulja
  • 4 šoljice brašna
  • 0,5 l meka
  • začini: muškatni oraščic, so, peršun
  • 2 velike šoljice kiselog mleka

PRIPREMA:

Pileće meso odstranite od kostiju i isecite  na tanke šnite. One veče prepolovite, a ako bude manjih stavljajte po dve. Stavite sir, šunku pa piletinu. Zarolajte u rolice i poredjajte u vatrostalnu činiju.

Bešamel:

Na ulju popržite brašno. Uz dodavanje mleka napravite gusti sos, dodajte začine i na kraju kiselo mleko pa dobro izmešajte. Prelijte preko rolnica i pecite na 200oC oko 30 minuta. Gotove rolnice malo ohladite (15 minuta) i onda poslužite npr. uz crveni pirinač (pirinač sa crvenom paprikom) ili nešto po vašoj želji.

Izvor: e-recepti.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage