Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

16. 03. 2017.

Lazanja rolnice u paradajz sosu

Najukusniji ukras trpeze.

Lazanja rolnice u paradajz sosu

Foto:zenskikutak.rs

SASTOJCI

  • Glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 500 g paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber, šećer
  • 8 kora za lazanje
  • pola crvene paprike
  • pola žute paprike
  • malo peršuna i majčine dušice
  • 300 g mladog sira
  • Šargarepa
  • tikvica
  • 80 g rendanog kačkavalja

1. Oljuštite i iseckajte crni i beli luk. Operite i prepolovite paradajz, pa sredinu izrendajte, a kožu bacite.

2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte iseckan luk. Blago propržite pa dodajte paradajz. Kuvajte oko 10 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte sasvim malo šećera.

3. U velikoj posudi kuvajte kore za lazanje 5 minuta. Prohladite u hlanoj vodi, pa procedite. Operite paprike, očistite od semenki i isecite na kockice.Usitnite i peršun i majčinu dušicu. U posebnoj posudi promešajte sir, začine i paprike. Posolite i pobiberite.

4. Operite tikvicu i šargarepu. Isecite u tanke uzdužne prutiće.  Prepolovite uzdužno kore za lazanje. Na svaku traku testenine stavite šargarepu i tikvicu, pa preko smesu sa sirom i paprikama i urolajte.

5. Rolnice stavite u pleh za pečenje. Prelijte sosom od paradajza i pospite rendanom gaudom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.

Izvor: zenskikutak.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage