Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

05. 09. 2017.

Zapečene špagete

Ova ukusna pasta iz rerne je odličan izbor za sve ljubitelje italijanskih specijaliteta.

Zapečene špagete

Foto:B92.net

Sastojci

  • 220 g špageta
  • 1 jaje, umućeno
  • 2 šolje rendane mocarele
  • 1/4 šolje parmezana
  • 200 g salame po izboru (može i kobasica ili seckana slanina)
  • 200 g paradajz sosa (ili sosa za špagete)

Priprema 

1. Rernu zagrejte na 200 stepeni C. Pleh za pečenje pouljite. 

2. Špagete skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Porcedite ih i isperite u hladnoj vodi. Testenini dodajte umućeno jaje, mocarelu i parmezan, pa sve prebacite u pleh. 

3. Pomešajte sos za špagete i salamu i prelijte preko špageta. Preko svega sipajte mocarelu. 

4. Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta, pa sačekajte 5 minuta pre služenja.

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage