Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

07. 10. 2019.

Pica sa piletinom

Napravite ukusnu picu sa piletinom, poput italijanskih majstora kulinarstva.

Pica sa piletinom

Foto:zenskikutak.rs

Sastojci:

polovina pilećih grudi, bez kožice i kosti
2 kašike putera ili margarina + malo za premazivanje
2 čena sitno seckanog belog luka
2 kašike seckanog mladog luka
pola kašičice suvog bosiljka
podloga za picu ili domaće testo
2 paradajza sečena na kriške
20 g seckanog peršuna
50 g rikota sira
25 g rendanog parmezana

Priprema:

1. Pileće grudi stavite u šerpu i prekrijte vodom. Ostavite da proključa, pa kuvajte oko 20 minuta. Ocedite i malo ohladite, a zatim iseckajte. U posebnoj posudi otopite puter ili margarin sa belim, mladim lukom i bosiljkom. Kad se otopi, prespite u ohlađenu posudu i stavite u frižider.

2. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Postavite podlogu u pleh, a zatim je premažite topljenim margarinom ili puterom. Preko toga rasporedite komadiće piletine, a zatim pospite rikota sir. Završite sa kriškama paradajza, peršunom i parmezanom. Pecite oko 15 - 20 minuta u zagrejanoj rerni, odnosno dok ivice kore ne dobiju lepu, braon boju.

Izvor: zenskikutak.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Anketa

Možete li da zamislite život bez Android telefona!?

Ma kakvi, ne znam gde mi je glava ako mi telefon nije pri ruci!

Ne, previše sam se navikao na sve mogućnosti koje moderni telefoni pružaju!

Naravno da mogu, ni nemam takav telefon, niti mi treba!

Uspaničim se čim mi se baterija isprazni, zavisan sam od svog smart telefona!

Nemam telefon uopšte!

Rezultati