Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

15. 03. 2017.

Turski rafaelo

Zovu ga keskul, a vole zato što se brzo napravi, još brže pojede, a ukusom podseća na rafaelo kuglice.

Turski rafaelo

Foto:zenskikutak.rs

Sastojci:

  • 5 dl hladnog mleka
  • 40 g kokosa + malo za ukrašavanje
  • 60 g brašna
  • 80 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašika maslaca
  • malo neslanih pistaća i pečenih lešnika za ukrašavanje

1. U malo veću šerpu stavite hladno mleko, kokos, šećer, vanilin šećer, lagano dodajte brašno i sve dobro umutite žicom. Stavite na šporet da provri i neprestano mešajte.

2. Kad provri, dodajte maslac i mešajte da se istopi, sklonite sa vatre i sipajte u posudice (dovoljne su posude zapremine oko 150 ml).

3. Prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi nekoliko sati u frižideru.Ohlađeno pospite sitno seckanim neslanim pistaćima ili pečenim lešnicima i sa malo kokosa.

Izvor: zenskikutak.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage