Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

07. 12. 2017.

Kako da napravite brze knedle sa šljivama

Evo kako da za tili čas spremite sočnu poslasticu sa šljivama.

Kako da napravite brze knedle sa šljivama

Foto:superzena.b92.net

Ovaj način pripreme knedli sa šljivama će oduševiti sve koji su izbegavali da spremaju ovaj slatkiš zbog dugotrajnog barenja i mlevenja krompira. Naime, umesto običnog, ovde se koristi instant krompir pire. 

Potrebno je:

  • 120 g instant krompir pirea
  • 4 dl vode
  • 200 g brašna
  • 3 kašičice ulja + još za prženje prezli
  • 1 jaje srednje veličine
  • šljive (po potrebi)
  • prezle
  • šećer (po potrebi za valjanje šljiva i posipanje knedli)

Napravite testo od instant krompir pirea, brašna, jajeta, 3 kašičice ulja i vode. Šljive prepolovite, očistite od koštica i uvaljajte u šećer. 

Od testa odvojite komad i razvucite na pobrašnjenoj površini krug prečnika 7- 8 cm i debljine oko pola centimetra. Stavite polovinu šljive na sredinu kruga i uvijte je testom, a zatim uvaljajte rukama. (Veličina testa za svaku knedlu zavisi od veličine šljiva). 

Na šporet stavite dublju šerpu s vodom i zagrevajte dok ne počne da ključa. Spuštajte knedle polako u ključalu vodu. 

Kada knedle isplivaju na površinu, izvadite ih pomoću rešetkaste kašike i propržite u tiganju s prezlama na malo ulja. 

Knedle pospite šećerom i poslužite. 

Izvor: superzena.b92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage