Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

18. 04. 2017.

Mus od jagoda: Jednostavan za pravljenje, a preukusan

Ljubitelji jagoda će biti oduševljeni ovom poslasticom koja se topi u ustima.

Mus od jagoda: Jednostavan za pravljenje, a preukusan

Foto:B92.net

Sastojci: 

šolja iseckanih jagoda 

pola šolje šećera 

5 kašika vode 

3/4 kašičice želatina 

prstohvat soli 

2 belanceta 

1/4 kašičice ekstrakta vanile 

pola šolje slatke pavlake 

Priprema: 

1. U blenderu umutite iseckane jagode sa šećerom tako da dobijete glatku smesu. 

2. U veću posudu sipajte 2 kašike vode i pomešajte sa želatinom. Ostavite oko 5 minuta. 

3. Šest kašika šećera, prstohvat soli i preostale tri kašike vode zagrejte na srednjoj temperaturi dok ne počne da vri i dok se šećer ne istopi. Kuvajte tako oko 4 minuta.

4 .Belanca dodajte želatinu i mutite dok ne dobijete penastu smesu, zatim postepeno dodajte preostalu kašiku šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šam. U šam umešajte topao šećerni sirup, pa mutite mikserom najpre na srednjoj, a zatim na većoj brzini dok ne dobijete čvrst šam. Dodajte zatim ekstrakt vanile. 

5. Umutite slatku pavlaku i postepeno joj dodajte šam od belanaca. Zatim dodajte i krem od jagoda. Sve pažljivo pomešajte. Rasporedite mus u posude i hladite u frižideru bar 2 sata. Poslužite mus dekorisan po vašoj želji. 

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage