Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

21. 04. 2017.

Heljdoto: Rižoto od heljde

U ovom jelu heljda je zauzela mesto pirinču i specijalitet možemo zvati i "heljdoto"...

Heljdoto: Rižoto od heljde

Foto:B92.net

Sastojci:

  • 2 kašike ulja po izboru
  • 1 struk mladog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 šaka graška
  • 1 šaka kukuruza šećerca
  • 4 pečurke po izboru
  • po ukusu: so i biber
  • 100 g tostirane heljde
  • po prstohvat sledećih začina: muskatni oraščić, korijander, kurkuma, origano, bosiljak
  • 1 šaka svežeg peršunovog lista
  • 1 crvena paprika

Priprema: 

1. Heljdu preliti sa 3 dl vode, dodati prstohvat soli, bibera kao i sve ostale navedene začine u toj količini, pa kuvati 10-tak minuta na nižoj temperaturi u poklopljenoj šerpici. Nakon 10 minuta isključiti ringlu, a šerpicu ostaviti na ringli kako bi se sva tečnost upila. 

2. Mladi luk sitno iseckati i propržiti par minuta na vrelom ulju, zatim dodati seckanu šargarepu, pečurke, kukuruz i grašak. Dinstati uz povremeno dodavanje vode, po potrebi, 10-tak minuta. Sjediniti povrće sa heljdom. 

3. Uz ovaj rižoto možete dodati još neko bareno ili dinstano povrće po izboru. Prilikom služenja, posuti peršunovim listom. 

Izvor: B92.net

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage