Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

18. 04. 2017.

Vreme je za najukusniju užinu: Ovako dobre sendviče još niste probali

Ako niste previše vešti u kuhinji ili nemate dovoljno vremena za pripremu nekog komplikovanijeg jela, sendvič je uvek dobar izbor. Zapravo zavisi od toga kako ćete ga spremiti. Ova četiri recepta dokaz su da sendvič može biti i zdrav i dobar izbor za ručak ili večeru, pa čak i doručak.

Vreme je za najukusniju užinu: Ovako dobre sendviče još niste probali

Foto:zena.blic.rs

LJUTKASTI LETNJI SENDVIČI

 

Potrebno: 4 kriške tost hleba, 1 veći paradajz, 2 kašike tunjevine u komadićima, 1 kašika kukuruza šećerca, 2 manja čena belog luka, 1 kašičica maslinovog ulja, ruzmarin, bosiljak, ljuti ren, so, biber, parmezan.

 

Priprema: Tost hleb stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko deset minuta da se dobro preprži. U međuvremenu iseckajte sitno paradajz i beli luk. U dubljoj činiji pomešajte isečeni paradajz, luk, kukuruz, tunjevinu, maslinovo ulje, biber, so, na vrh kašičice rena i ruzmarin. Na vreo tost rasporedite smesu tako da na svakom bude dosta ulja jer će tost upiti. Pospite bosiljkom i vratite u rernu na još oko pet minuta. Pre jela sendviče pospite parmezanom i po želji dodajte sa strane još rena, baš se dobro slaže uz ostatak.

 

SENDVIČ PITA SA PATLIDŽANOM

 

Potrebno: 2 jaja, 1/2 l mleka, 3 šolje od 2 dl brašna, 1/2 kašičice soda bikarbona, 1 manja tikvica, so, 3 manja patlidžana, 200 g krem sira, beli luk u prahu, ulje, 1 kašika mešavine suvog začina, mlevena crvena paprika.

 

Priprema: Umutite jaja i so. Dodajte mleko i izmešajte. Sastavite i brašno u jednoličnu smesu, pa umešajte i rendanu tikvicu i sodu bikarbonu. Patlidžane narežite na kolutove i posolite. Neka tako odstoje barem 15 minuta. Posle toga ih ocedite i osušite na papirnom ubrusu. Pripremljeno testo istresite u tepsiju premazanu sa malo ulja. Na testo poslažite kolutove patlidžana. Pospite sa malo beloga luka u prahu i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Vruću pitu premažite krem sirom pomešanim sa kašikom suvog začina i malo mlevene crvene paprike. Poslužite narezano na trouglove sa salatom po želji.

 

HOT-DOG DOMAĆI SENDVIČI

Potrebno: 200 g brašna, 60 g putera, 60 g lešnika, 30 g rendanog parmezana, so, 80 ml vode, krem sir, zelena salata, paradajz, viršle.

 

Priprema: U činiji prosejte brašno, dodajte puter isečen na kockice i napravite mrvice. Dodajte grubo samleven lešnik, parmezan, so i vodu i umesite homogeno i elastično testo. Razvijte testo u pravougaonik, pa ga isecite na 15 manjih pravougaonika. Poređajte ih na pleh na koji ste stavili papir za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Kada su pečeni, ostavite ih da se ohlade. Na tanjir stavite jedan pravougaonik, premažite ga krem sirom, preko stavite napola po dužini i napola po širini viršle, pa list zelene salate i kriške paradajza. Preko stavite drugi pravougaonik, ponovite sa krem sirom, viršlama, salatom i paradajzom. Opet prekrijte pravougaonikom. Po istom principu složite i ostale sendviče.

 

LAGANI BRUSKETI

 

Potrebno: 2 francuska hleba, 3 manja sušena dimljena rebra, 400 g svežih ili smrznute žute bebi boranije, 2 paradajza, 10 maslina, 3 paprike, 1 goveđa kocka za supu, 2 kašičice suvog začina, so,
2 kašike vinskog sirćeta, 200 g maslaca, 1 ½ kašičica svežeg ili suvog peršuna, 1/2 kašičice belog luka u prahu, šareni mleveni biber, 50 g rendanog parmezana.

 

Priprema: Skuvajte suva rebra i boraniju zajedno u vodi u koju dodate kocku za supu, so i začin. Kad je gotovo, odvojite meso sa rebara, usitnite i prebacite u činiju a oceđenom boranijom. Paprike ispecite u rerni i očistite ih i isecite na trakice, pa dodajte u činiju. Dodajte zatim oljušten paradajz isečen na kockice i masline iseckane na manje komadiće. Sve začinite vinskim sirćetom i po potrebi dosolite, pa dobro promešajte. U maslac dodajte beli luk i peršun, izmešajte i namažite na narezane kriške hleba. Odozgo stavite nadev i zapecite u rerni na 200 stepeni od pet do sedam minuta. Pospite bruskete šarenim mlevenim biberom i parmezanom i po želji ih nakapajte maslinovim uljem.

Izvor: zena.blic.rs

Tagovi

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage