Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Foto:stvarukusa.rs
Sastojci: | Količina: |
---|---|
- Kora | * |
- jaja | 4 kom |
- brašna | 4 kašike |
- soli | 1 kašičica |
- praška za pecivo | ½ kašičice |
- suvi biljni začin | 1 kašičica |
- ulja | 3 kašike |
- kisele pavlake | 3 kašike |
- obarenog spanaća | oko 350 gr |
- Nadev: | * |
- praške šunke | 350 gr |
- kisele pavlake | 4-5 dl |
- kačkavalja | 200 gr |
- kečapa | malo |
- peršunovog lista | malo |
Uputstvo za pripremu:
- 1. Oprati i obariti 600 gr svežeg spanaća, ocediti ga i sitno iseckati ili ispasirati stapnim mikserom.
- 2. U ispasiran ohlađen spanać dodati žumanca, so, suvi biljni začin, ulje, kiselu pavlaku, prašak za pecivo i brašno.
- 3. Umutiti mikserom čvrst sneg od belanaca. Zatim već upotrebljenim žicama miksera malo izmutiti spanać sa dodatim sastojcima. Isključiti mikser, pa u spanać dodati sneg od belanaca i varjačom pažljivo promešati i izjednačiti masu.
- 4. Sipati masu u manji pleh (dim. 35 x 25 cm), koji je premazan uljem i posut brašnom ili staviti pek papir. Peći u zagrejanoj rerni na 180`C oko 12-15 minuta. Toplu koru izvaditi na kuhinjsku krpu i ostaviti sa se hladi, pa je raseći po dužini, da se dobiju dve kore za rolat-tacnu.
- 5. Prvu koru staviti na tacnu (ispod kore na par mesta staviti po malo pavlake, da se tortica fiksira za tacnu i ne pomera pri sečenju) i obilno premazati kiselom pavlakom.
- 6. Celu površinu prekriti komadima malo deblje isečene praške šunke, tanko premazati kiselom pavlakom, mestimično staviti kečapa i ravnomerno posuti sitno seckanim peršunovim listom. Zatim prekriti drugim slojem praške šunke i tanko premazati kiselom pavlakom.
- 7. Poređati jedan sloj šnita deblje isečenog kačkavalja, opet tanko premazati kiselom pavlakom i ponoviti postupak ređanja još dva sloja praške šunke, sa obaveznim premazima kisele pavlake, da se ne bi odvajali slojevi pri sečenju.
- 8. Gornju površinu praške šunke obilno premazati kiselom pavlakom i preko toga staviti drugu koru. Blago pritisnuti dlanovima da se slojevi spoje.
- 9. Preko gornje kore premazati kiselu pavlaku, staviti još jedan sloj praške šunke i mestimično nacediti kečapa.
- 10. Ostaviti da odstoji u frižideru da kore upiju nadev, pa sutradan pred serviranje ukrasiti sa malo kačkavalja, narendanog na sitnu stranu rendeta i posuti sitno seckanim peršunovim listom.
- 11. Seći oštrim nožem na kocke ili šnite.
Izvor: stvarukusa.rs
Nema komentara.