Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Za one koji vole drugačije ukuse: Tofu sa povrćem
Osnovni sastojci su šampinjoni, šargarepa, bambus, paprika, tofu, boranija.

Фото:суперзена.б92.нет
Састојци:
- 100 г шампињина
- 2 шаргарепе
- 1 везица младог лука
- 100 г бамбусових изданака
- мала црвена паприка (по жељи љута)
- лук
- 200 г тофуе
- 50 г пиринчаних резанаца
- 8 кашика уља репице
- 100 г младе бораније
- 100 г цветића карфиола
- 4 кашике соја соса
- 4 кашике десертног вина
- 1 кашичица шећера
- мешавина 5 кинеских зачина
- 150 мл бујона
- 1-2 кашичице густина
- па, бибер
Припрема:
1 . Шампињоне исећи на листиће, шаргарепу на штапиће, млади лук и оцењене бамбусове младиће на мање комаде, а очишћену паприку на колутиће. Исецкати лук влашац, а тофу исеците на комаде величине залогаја. Тестенину скувајте према упутству на паковању.
2 . Све време мешајући, пржите на врућем уљу шампињоне, шаргарепу, бамбус и млади лук око 5 минута. Потом додајте боранију и тофу па пржите још 4-5 минута.
3 . Умешајте соја сос, вино, шећер, со, мешавину зачину (по укусу) и бујон, додајте густин који сте размутили у мало хладне воде, па пустите да се кратко прокува.
4 . Резанце оцедите, умешајте их у поврће са тофуом и послужите.
Izvor: superzena.b92.net
Nema komentara.