Povećaj veličinu slova
Vrati na prvobitnu veličinu slova
Samnji veličinu slova
štampaj
štampaj
Pošalji prijatelju
Фото:стварукуса.рс
Састојци:
За тесто:
200 г брашнапола коцке свежег квасца
100 мл млека
40 г шећера
1 жуманце
40 г путера
рстохват соли
За надев:
500 г свежег сира
500 г посног сира
2 јаја
200 мл умућене павлаке
150 г шећера
50 г путера
срж из шипке ваниле
2 кашике густина прстохват соли
100 г сувог грожђа
3 кашике шећера ароматизованог циметом
Припрема:
1. Просејте брашно, у средини гомилице направите рупу. Растопите квасац са кашичицом шечера у 4 кашике млаког млека и улијте у рупу. Поспите га с мало брашна, измешајте, покријте и оставите да се диже на топлом 20 минута.
2. Потом додајте остале састојке и умесите компактно тесто. Покријте га и оставите да се диже још 30 минута.
3. Измешајте свеж и постан сир. Разбијте јаје, одвојте беланце од жуманчета. Жуманце затим измешајте са 4 кашике павлаке и 2 кашике шећера. У сир умешати преостало јаје, беланце, павлаку, шећер, растопљени путер, срж ваниле, густин, со и суво грожђе.
4. Рерну загрејте на 180 степени. Нарасло тесто премесите, на округло разваљајте, положите у намашћени калуп (ø 26 цм) и уоколо направите повишени руб. Улијте смесу од сира, премажите је смесом од жуманчета и павлаке, поспите шецером са циметом и оставите да одстоји 10 минута. Потом колац ставите у загрејану рерну и пеците око један сат. Пре послуживања по жељи га поспите шећером у праху.
Izvor: Stvarukusa.rs
Nema komentara.